Voor 9:00 besteld is ’s avonds geleverd
GRATIS Verzending vanaf € 90,-
100% natuurlijk
Lokaal geproduceerd

6 oorzaken die stress in je lichaam kunnen activeren waarvan je het misschien niet wist

6 oorzaken van stress

Stress, iedereen kent het wel. Soms is het heel logisch waar jouw stress vandaan komt en kun je het makkelijk plaatsen, maar het zou ook kunnen zijn dat stress in je lichaam wordt geactiveerd door iets waar je geen weet van hebt. Hierom hebben wij 6 oorzaken die stress in je lichaam kunnen activeren waarvan je het misschien niet wist op een rijtje gezet.

6 oorzaken die stress in je lichaam kunnen activeren waarvan je het misschien niet wist

Een oppervlakkige ademhaling

Jouw lichaam associeert een diepe, rustige ademhaling altijd met ontspanning. Een oppervlakkige ademhaling geeft je het signaal van een vluchthouding en zorgt ervoor dat je stresshormonen aanmaakt. Door zo nu en dan bewust bezig te zijn met een diepe, rustige ademhaling ben je een stuk rustiger, kun je beter slapen, vergroot je je concentratie en kun je met meer aandacht werken. Haal tijdens een moment van stress eens rustig en diep adem en laat daarbij je buik bol worden. Je ervaart direct meer rust in je lijf. Als je iedere dag enkele minuten bewust aandacht aan geeft aan je ademhaling zal je zien dat het een automatisme gaat worden om diep en rustig adem te halen. De moeite waard dus!

 

Een gespannen lichaamshouding

Bij een gespannen lichaamshouding geldt eigenlijk hetzelfde als bij de ademhaling. Bij ontspannen spieren activeer je jouw lichaam in een staat van rust te zijn en bij gespannen spieren wordt in jouw lichaam het stresssysteem geactiveerd.

 

Een magnesium tekort

Magnesium is nodig om spieren te helpen ontspannen. Hoe meer stress je hebt, hoe meer magnesium er verbruikt wordt. Kortom een visuele cirkel waar je alleen uitkomt door je magnesium extra aan te vullen. Magnesium zit in bepaalde bladgroente, waaronder boerenkool en spinazie. Wist je dat in (bijna) al onze groene sappen, zoals Groene Energie, 100& Groen , Groene Toversap en het seizoenssapje Lente Kriebels, spinazie zit?

 

Je dagelijkse kop koffie

Het drinken van koffie verhoogt de aanmaak van het stresshormoon cortisol in je lichaam en remt de aanmaak van hormonen die je rustig en slaperig maken. Van veel koffie drinken op een dag zal je dus meer stress krijgen. Er zijn momenten dat het juist lekker is om even een opkikker te voelen, maar wees er bewust van dat koffie je ook stressgevoel kan geven.

 

Te weinig prikkels

Dat je van te veel prikkels stress kunt krijgen, wist je waarschijnlijk al. Maar dat je van te weinig prikkels ook stress kunt krijgen misschien niet. Als jouw brein constant en langdurig onder zijn capaciteit werkt, levert dit frustratie en uiteindelijk ook stress op voor je hele systeem. Is dit bij jou het geval? Probeer je brein dan wat vaker uit te dagen door nieuwe dingen te leren. Dit kan een cursus zijn, maar ook iets op je werk wat je nog nooit hebt gedaan. Je kunt vragen of je dat ook eens zou mogen doen. Wie niet waagt, wie niet wint!

 

Gehaast dingen doen

Deze spreekt misschien voor zich. Haast en dingen te gehaast doen zorgt voor veel stress, het verminderd de concentratie en geeft een onrustig gevoel in je lijf. Als je één ding tegelijk doet, dan focus je bewust in het moment, doe je alles stap voor stap en ben je efficiënt bezig. Je legt de nadruk op zijn en gaat daarna pas doen.

Comments

Zuss & Sap

Schootsvel 7H
1671 NW
Medemblik

tech dodo.nl | design Studioviv.nl