Voor 9:00 besteld is ’s avonds geleverd
GRATIS Verzending vanaf € 90,-
100% natuurlijk
Lokaal geproduceerd

6 tips voor het verbeteren van nachtrust voor een goede stofwisseling

In deze blog geven we jullie 6 tips voor het verbeteren van je nachtrust voor een goede stofwisseling, ookwel metabolisme. Wat is metabolisme? Metabolisme, ook wel stofwisseling genoemd, is een belangrijke factor voor je lichaamsgewicht. Het is een proces wat in je lijf plaatsvindt. Het zorgt ervoor dat de voeding die je eet wordt omgezet in energie en afvalstoffen worden afgevoerd. Hoe sneller je metabolisme, hoe sneller je lichaam voedsel afbreekt en omzet in energie. Bij een snelle stofwisseling verbrand je dan ook sneller calorieën en verlies je eerder gewicht.

6 tips voor het verbeteren van nachtrust voor een goede stofwisseling

Tip 1

Probeer een uur voor je gaat slapen te ontspannen. Lees bijvoorbeeld een boek, stop een uur voor het slapengaan met kijken naar tv, een tablet, computer of smartphone, maak een korte wandeling, neem een warm bad, doe wat ontspanningsoefeningen of luister naar muziek. Iedereen vindt ontspanning op zijn eigen manier, probeer uit te zoeken wat het beste werkt voor jou!

 

Tip 2

Een goede ventilatie is belangrijk en zorg ervoor dat je slaapkamer een temperatuur heeft tussen de 15 en 17 graden. Waarom is dit nou belangrijk? Je stofwisseling werkt beter als het koud is. Je lichaam moet dan namelijk harder werken om op temperatuur te blijven. Zo verbrand je dus meer calorieën tijdens het slapen dan wanneer je in een warme slaapkamer slaapt.

 

Tip 3

Probeer je slaapkamer goed te verduisteren. Hoe donkerder hoe beter. Slapen in volledige duisternis is beter voor je gezondheid omdat duisternis de afscheiding van melatonine bevordert, dat is het slaaphormoon dat je helpt in slaap te vallen. Mensen die moeilijk in slaap vallen en ‘s nachts vaak wakker worden kunnen daarom het beste in volledige duisternis slapen.

 

Tip 4

Ga zo veel mogelijk op een vast tijdsstip naar bed, ook in het weekend. Als je op gezette tijden gaat slapen, komt er een slaapritme op gang. Je lichaam gaat aan de vaste tijd wennen en geeft dan vanzelf signalen af om naar bed te gaan.

 

Tip 5

Drink in de avond geen koffie of gewone thee meer. De cafeïne die in koffie en thee(zakjes) zit, stimuleert je zenuwstelsel, hartslag en ademhaling. Het zorgt ervoor dat je lichaam het hormoon adrenaline aanmaakt waardoor het lastiger wordt in slaap te kunnen vallen. Drink daarom melk, water of heet water met bijvoorbeeld munt, gember of citroen voordat je gaat slapen. (Tip: Onze Gembershot of Citroenshot, heerlijk in warm water!)

 

Tip 6

Melk en banaan bevordert de aanmaak van melatonine, het slaaphormoon wat je helpt in slaap te vallen.

Comments

Zuss & Sap

Schootsvel 7H
1671 NW
Medemblik

tech dodo.nl | design Studioviv.nl