fbpx
Voor 9:00 besteld is ’s avonds geleverd
GRATIS Verzending vanaf € 90,-
100% natuurlijk
Lokaal geproduceerd

Camu camu (Rooie Donder)

Rooie Donder

In onze sapjes zitten naast groentes en fruit ook zogeheten ‘superfoods’, zo ook in ons sapje Rooie Donder. In de Rooie Donder zit rode biet, bleekselderij, bataat, courgette, gember, peer, citroen en camu camu. Over het laatste ingrediënt, camu camu gaan we je in deze blog wat meer vertellen!

Camu camu (Rooie Donder)

Camu Camu

In onze Rooie Donder zit Camu camu, ook wel een van onze ‘superfoods’! Als je hier nog nooit van hebt gehoord, dat kunnen we best begrijpen. Daarom vertellen we je er in deze blog iets meer over! Camu Camu is een rood-paarse bes die groeit in de Amazone en er zit ontzettend veel vitamine C in. Vitamine C bevorderd onder andere de opname van ijzer uit voeding, het ondersteunt je energieniveau en het helpt de tanden sterk te houden. Het is dus heel belangrijk om voldoende vitamine C binnen te krijgen!

 

Veel vitamine C

Vitamine C, ook wel bekend als ascorbinezuur, is misschien wel de bekendste vitaminesoort. Het nutriënt is wateroplosbaar wat betekent dat je het terugvindt in het vocht van voedingsmiddelen, denk aan het sap van een kiwi of sinaasappel. Nu begrijp ik dat je denkt; wat betekend dit?

Het wateroplosbare karakter van vitamine C betekent ook dat we het nutriënt niet opslaan in ons lichaam. Het is dus niet zo dat wanneer je een grote voorraad eet, je de rest van de week voldoende hebt zoals met vetoplosbare vitamines. Denk aan vitamine D, hier sla je wel een voorraad  van op. Krijg je nu in één keer veel vitamine C binnen, dan plas je het overschot gewoon weer uit.

Het is dus belangrijk om elke dag genoeg vitamine C binnen te krijgen. Dus weer even terug naar de camu camu bes, in deze bes zit namelijk maar liefst 12.0 gram vitamine C per 100 gram. Even ter vergelijking, in een sinaasappel zit 0.051 gram en in een kiwi 0.069 gram per 100 gram. Hiermee kunnen we zeggen dat camu camu het de rijkste bron van natuurlijke vitamine C is. Een echte toevoeging aan onze sapje Rooie Donder dus!

 

Traktatie voor je lichaam

Voor sommige zal de rooie donder lastig te drinken zijn en zul je even moeten wennen aan de smaak, nu je weet dat de camu camu bes in het sapje zit snap je ook dat het een traktatie is voor je lichaam en je daarmee investeert in je eigen toekomst!

Wil je het sapje Rooie Donder proberen? Bestellen kan via deze link!

Comments

Zuss & Sap

Schootsvel 7H
1671 NW
Medemblik

tech dodo.nl | design Studioviv.nl