fbpx
Voor 9:00 besteld is ’s avonds geleverd
GRATIS Verzending vanaf € 90,-
100% natuurlijk
Lokaal geproduceerd

Dat is dus VET goed voor je!

Vet is best lekker, het geeft je gerecht direct meer smaak. En nog belangrijker, vet hebben we nodig om ons lichaam optimaal te laten functioneren. Je zou denken dat dit grote pluspunten zijn, toch proberen we ze te ontwijken als we gezond willen doen. 

Dat is dus VET goed voor je!

Vetten zijn ontzettend belangrijk voor de opbouw van onze cellen en onze hersenfunctie. Verder zorgen ze ervoor dat de in vet oplosbare vitamines zoals A, D, E en K werken zoals ze zouden moeten. Toch wil je vet niet te veel opslaan in je lichaam. We zullen proberen om op een korte makkelijke manier uit te leggen welke nou de goede zijn en waar je ze kunt vinden.

Goede vetten noemen we onverzadigde vetten. Je vind ze onder andere in:

 

Slechte vetten noemen we verzadigde vetten en transvetten. Je vind ze voornamelijk in dierlijke producten zoals:

    • Kaas 
    • Volle zuivel producten
    • Worst en vet vlees

Het zit ook in:

  • Kant-en-klare cake, koek, snoep en gebak 
  • In (sommige) snacks

Verzadigde vetten en transvetten zijn slechte vetten, omdat als je er veel van binnen krijgt ze het cholesterolgehalte in het bloed kunnen verhogen en daardoor kunnen je bloedvaten langzaam verstopt raken.

Je lichaam heeft wel vetten nodig. Je kunt ze ook gewoon eten, maar denk erom dat je er niet te veel van binnen krijgt en het liefst meer van de goede vetten. 1 gram vet bevat ruim 2 keer zoveel calorieën als 1 gram eiwitten of 1 gram koolhydraten. Als je veel vet eet en weinig beweegt, dan heb je meer kans op overgewicht. Iets dat we niet willen. Probeer de inname verzadigde vetten zoveel mogelijk te beperken. De hoeveelheid vetten vind je altijd bij de voedingswaarden op het product. Dit is verplicht om op het product te vermelden. Om wat meer inzicht te krijgen wat je eet kun je starten met hier eens wat vaker naar te kijken. 

Een leuk ezelsbruggetje is Verzadigd = ‘Verkeerd’, Onverzadigd = Oké 

Zuss & Sap

Schootsvel 7H
1671 NW
Medemblik

tech dodo.nl | design Studioviv.nl