Voor 9:00 besteld is ’s avonds geleverd
GRATIS Verzending vanaf € 90,-
100% natuurlijk
Lokaal geproduceerd

Driedaagse Detox Review

Een Driedaagse van Zuss&Sap

Een detoxkuur is een populaire manier om het lichaam te reinigen van ongewenste gifstoffen en afvalstoffen. Veel mensen geloven dat het doen van een detoxkuur kan helpen om de algehele gezondheid te verbeteren, meer energie te krijgen en zelfs gewicht te verliezen. In deze blog geeft Puck een Driedaagse Detox Review.

Driedaagse Detox Review

Wat is een detoxkuur?

Een detoxkuur is een proces waarbij je bepaalde voedingsmiddelen, dranken of supplementen gebruikt om je lichaam te reinigen van gifstoffen en afvalstoffen. Er zijn verschillende soorten detoxkuren die je kunt doen, maar de meeste betrekken een tijdelijke verandering in je dieet en levensstijl. Bij een drie daagse detox van Zuss & Sap, drink je drie dagen lang alleen groentesappen en eet je daarnaast niets. Het idee achter een detoxkuur is dat door het beperken van voedingsmiddelen en het drinken van groentesappen, je lichaam in staat zal zijn om beter te ontgiften en zichzelf te herstellen.

 

Waarom kiezen voor een drie daagse detox?

Hoofdpijn, vermoeidheid en een opgeblazen gevoel zijn klachten die ik gedurende het jaar regelmatig ervaar. Een aantal jaar geleden was ik daar zó klaar mee, dat ik besloot om een drie daagse detoxkuur van Zuss & Sap te proberen. Drie dagen niet eten… Dat klinkt als een straf voor iemand die van lekker eten en gezelligheid houdt. Toch wilde ik de knop om en lekkerder in mijn vel zitten, dus ik besloot het een kans te geven. Na drie dagen voelde ik mij fitter, had ik minder trek, was ik van mijn hoofdpijn en vermoeidheid af en was ik vooral onwijs trots op mijzelf dat ik de drie daagse detoxkuur had volgehouden.

Inmiddels is de drie daagse een regelmatige reset en probeer ik twee keer in het jaar deze detoxkuur te volgen. In februari was het weer zo ver, dit keer volgde ik de detox samen met mijn werkgever (het kan soms handig zijn om een maatje te hebben tijdens de detox, die hetzelfde ervaart als jij).

 

Tijdens de detoxkuur

De eerste dag van de detoxkuur begon ik vol energie. Omdat ik de laatste zeven dagen al bepaalde dingen zoals suiker en alcohol had vermeden, had ik helemaal het gevoel dat ik er klaar voor was. In totaal mag je best een aantal sappen per dag drinken, en daarnaast drink ik heel veel water en thee. Dit zorgt ervoor dat ik mij eigenlijk de hele dag verzadigt voel en geen honger heb. Alleen tijdens het avondeten ervaar ik een klein dipje: terwijl iedereen aan tafel aan het genieten is van witlof uit de oven, moet ik het doen met een soepje van Zuss & Sap. ’s Avonds voelde ik me iets lichter in mijn hoofd, maar over het algemeen goed.

De tweede dag was iets lastiger dan de eerste dag, ik had meer trek en voelde me minder energiek dan de dag ervoor. Ik dronk nog steeds om de twee uur mijn groentesappen en tussen de sappen door dronk ik veel water en thee. Ik was verrast dat ik geen zin had in koffie en het niet miste.

De laatste dag van de kuur was de moeilijkste dag, ik had het gevoel dat ik er genoeg van had. Ik miste het kauwen van vast voedsel en ik was blij dat dit de laatste dag was. Ik dronk mijn groentesappen en veel water en thee. Ik voelde me vermoeid en had lichte hoofdpijn, maar het einde was in zicht!

 

Na de detoxkuur

Na de drie dagen van de groentesapkuur was ik blij dat ik weer vast voedsel mocht eten. Ik begon voorzichtig met wat vers fruit en groente (in combinatie met de extra sappen die bij de drie daagse geleverd werden) en daarna ging ik over op normale maaltijden. Ik merkte dat mijn smaakpapillen gevoeliger waren geworden en ik meer genoot van het eten. Ook merkte ik dat ik me lichter voelde en dat mijn huid er beter uitzag. Maar waar ik uiteindelijk het meeste plezier van had is dat ik na de drie daagse een stuk meer energie heb en veel minder hoofdpijn ervaar.

De drie daagse detoxkuur van Zuss & Sap is voor mij inmiddels een terugkomend ritueel waar ik me fit bij voel. Het vergt doorzettingsvermogen en discipline, maar het gevoel als je het drie dagen hebt volgehouden is heerlijk! Ik ga verder op de gezonde tour en boek alvast mijn volgende kuur voor in september!

 

Ben je benieuwd geworden naar een driedaagse detox? Meer informatie kun je hier vinden!

Comments

Zuss & Sap

Schootsvel 7H
1671 NW
Medemblik

tech dodo.nl | design Studioviv.nl