fbpx
Voor 9:00 besteld is ’s avonds geleverd
GRATIS Verzending vanaf € 90,-
100% natuurlijk
Lokaal geproduceerd

Oh La Lekker luchtje

6 december 2021

Oh La Lekker luchtje. Een vervelende bijwerking van corona kan zijn dat je smaak en geur verdwijnt. Gemiddeld heeft zo’n 50% van de corona patiënten te maken met reuk- en/of smaakverlies. Hoewel dit bij een deel van de mensen binnen een paar weken herstelt, is er een grote groep die veel langer te maken heeft met dit verlies. Voor deze groep is de patiëntenvereniging reuksmaakstoornis.nl een online campagne gestart. 

Oh La Lekker luchtje

Als dit bij jou het geval is sta je waarschijnlijk versteld hoe vaak je je neus gebruik, dit is echt veel vaker dan je denkt. Je neus kan bijvoorbeeld als bescherming fungeren. Denk maar eens aan voeding dat niet meer eetbaar is. Plakjes kip zien er nog prima uit op het moment dat je al wel kunt ruiken dat het niet meer oké is om ze in je mond te stoppen. Maar je gebruikt je neus voor nog heel veel andere dingen waar je niet zo snel stil bij staat, zoals geur een hele fijne herinnering op kan wekken. Uit het niets denk je aan een hele fijne tijd die je in je jeugd heb beleefd zoals de koekjes die oma altijd bakte. Een nieuw luchtje of zalfje kun je niet makkelijk uitzoeken, 

Maar ieder nadeel heeft natuurlijk ook een voordeel. Wij noemen er een paar:

  • Je eet minder veel, je voelt eerder dat je vol bent als je niets proeft. Ken je dat gevoel dat je wel eens hebt na het eten? Je Doordat je smaak weg is gevallen en alles minder lekker lijkt, komen andere functies beter tot zijn recht waardoor je als het ware op een andere manier naar je lichaam kunt luisteren. De functie van een voldaan gevoel wordt niet overruled door de heerlijke sensatie van eten en eet je dus ook niet snel te veel. Doordat er iets niet meer zo goed werkt ga je dus automatisch beter voor jezelf zorgen. 
  • Je eet minder met je emotie en meer met je verstand. Emotie eten kun je nu gewoon loslaten, dus dat pak koek, of die zak chips kun je net zo goed laten liggen voor een ander. Niets smaakt echt lekker dus kun je makkelijker kiezen met je verstand en dus voor gezonde voeding. Dit is maar goed ook, want veel vitamines en mineralen kun je ontzettend goed gebruiken om te genezen. 
  • Nog een bijkomend voordeel is dat je alles weer kunt eten wat je normaal niet lekker vind. Veel variatie is goed, je krijgt meer verschillende vitamines en mineralen binnen als je veel varieert. Houd je niet van vis, probeer het nu eens. Of vind je zuurkool, bietjes of bonen niet om weg te krijgen, nu is je kans om ook dit eens vaker te eten. Dit geld natuurlijk ook voor groentesappen ( https://zussensap.nl/winkel/ )
  • En dan als laatste is geen reuk een groot voordeel als ergens een naar luchtje hangt. Je ruikt vieze luchtjes namelijk niet meer. Wanneer een ander klaagt als het ergens niet fris ruikt, hoor je jou niet mopperen. Handig toch als je dan niets ruikt!

Zuss & Sap

Dorpsstraat 146a
1693 AJ  Wervershoof

Zuss & sap
E: goedbezig@zussensap.nl
KvK: 62962647

Algemene voorwaarden

Nieuwsbrief inschrijving

tech dodo.nl | design Studioviv.nl