Risotto
DinerRisotto met pompoen en champignons uit de oven.
ingrediƫnten
Voor 4 personen
1 | Ui, gesnipperd |
2 teentjes | Knoflook, geperst |
1 | Flespompoen, geschild, draden en pitten verwijderd, in kleine blokjes |
250 gram | Champignon, in plakjes |
2 takjes | Tijm, gerist |
750 ml | Kippenbouillon |
250 gram | Risotto rijst |
75 gram | Parmezaanse kaas, geraspt (Plus extra voor de garnering) |
200 gram | Doperwten |
25 gram | Roomboter, om in te bakken |
Olijfolie om in te bakken en mee in te vetten | |
Zout en peper | |
Extra benodigdheden | |
Grote ovenschaal met deksel of zilverfolie |

1
Verwarm de oven voor op 200 C en vet een grote ovenschaal in.
2
Kook de pompoenblokjes 10 min voor. Verwarm de olijfolie in de wok of hapjespan en doe de roomboter, ui, knoflook, pompoen blokjes en de champignons erbij. Breng op smaak met peper en zout. Bak 6 min tot de champignons licht gebruind zijn. Voeg de tijm, peper, zout toe en bak nog 1 min.
3
Schenk de kippenbouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Voeg de rijst en de Parmezaanse kaas toe en roer het goed door.
4
Verdeel het mengsel over de ovenschaal en zet het afgedekt (met deksel of aluminiumfolie) 25 min in de oven. Voeg de doperwten toe. Roer het een klein beetje door en zet de risotto nog 5 min in de oven.
5
Serveer de risotto met nog wat Parmezaanse kaas.
6
Eet smakelijk!
Comments