fbpx

Risotto

Diner

Risotto met pompoen en champignons uit de oven.

ingrediƫnten

Voor 4 personen

1 Ui, gesnipperd
2 teentjes Knoflook, geperst
1 Flespompoen, geschild, draden en pitten verwijderd, in kleine blokjes
250 gram Champignon, in plakjes
2 takjes Tijm, gerist
750 ml Kippenbouillon
250 gram Risotto rijst
75 gram Parmezaanse kaas, geraspt (Plus extra voor de garnering)
200 gram Doperwten
25 gram Roomboter, om in te bakken
Olijfolie om in te bakken en mee in te vetten
Zout en peper
Extra benodigdheden
Grote ovenschaal met deksel of zilverfolie
Risotto
1
Verwarm de oven voor op 200 C en vet een grote ovenschaal in.
2
Kook de pompoenblokjes 10 min voor. Verwarm de olijfolie in de wok of hapjespan en doe de roomboter, ui, knoflook, pompoen blokjes en de champignons erbij. Breng op smaak met peper en zout. Bak 6 min tot de champignons licht gebruind zijn. Voeg de tijm, peper, zout toe en bak nog 1 min.
3
Schenk de kippenbouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Voeg de rijst en de Parmezaanse kaas toe en roer het goed door.
4
Verdeel het mengsel over de ovenschaal en zet het afgedekt (met deksel of aluminiumfolie) 25 min in de oven. Voeg de doperwten toe. Roer het een klein beetje door en zet de risotto nog 5 min in de oven.
5
Serveer de risotto met nog wat Parmezaanse kaas.
6
Eet smakelijk!

Comments

Thekla Karsten
Meerval 62
1741 XP Schagen
06 239 16 567

Joselien Haring
Wierdijk 1
1693 JA Wervershoof
06 156 39 277

Zuss & sap
E: goedbezig@zussensap.nl
KvK: 62962647

Algemene voorwaarden

Techiek dodo.nl / design Studioviv.nl