spinazie tagliatelle
DinerSpinazie met tagliatelle.
ingrediƫnten
Voor 6 personen
600 gram | Spinazie |
pakje room culinair van Campina | |
400 gram | Volkoren-spelt tagliatelle |
handje pijnboompitjes | |
1 | Grote ui |
4 | Volkoren boterhammen |
Schaaltje geraspte kaas | |
2 teentjes | Knoflook |
Zout en peper | |
Olijfolie |

1
Rooster de pijnboompitjes. Snijd de volkoren boterhammen in blokjes van 1 cm.
2
Doe 1 eetlepel olie in de wok of koekenpan en bak de broodjes rondom bruin samen met 1 (uitgeperst) teentje knoflook.
3
Voeg wat peper en zout toe en doe ze in een schaaltje voor op tafel.
4
Snipper de ui en fruit hem in de pan. Kook ondertussen de tagliatelle zoals omschreven op de verpakking.
5
Pers het andere teentje knoflook en voeg deze bij de uien.
6
Was de spinazie en laat deze goed uitlekken. Doe de spinazie plukje voor plukje in de pan en tot het slap is. Probeer het niet te laten koken.
7
Als alles is geslonken voeg dan de room culinair toe en verwarm het even.
8
Serveer de spinazie roomsaus op de tagliatelle samen met wat pijnboompitjes, croutons en kaas. Dat wordt smullen!
Comments