Pasta champignonroomsaus
DinerVerse Champignon roomsaus met tagliatelle. Probeer altijd alles zelf te maken! Sausjes uit een zakje of pakje zijn altijd minder gezond dan vers en hoe moeilijk is het nou eigenlijk. Door het gewoon te doen zal je zien hoe makkelijk het is. Bloem met bouillon is een hele goede basis voor heel veel sauzen!
ingrediënten
Voor 2 personen
250 gram | champignons |
1 | klein uitje |
1 teentje | knoflook |
250 ml | bouillon |
1 eetlepel | bloem |
100 gram | julienne spekjes |
peper | |
zout | |
paprika poeder | |
half pak | tagliatelle |

1
Maak de champignons schoon, snij ze in plakjes en snij de ui in kleine blokjes. Kook de pasta zoals op de verpakking staat aangegeven.
2
Zet een pan op het vuur en fruit daarin met wat olie de knoflook en het fijngesneden uitje totdat ze glazig zijn. Voeg de bloem toe en bak even kort mee. Voeg de bouillon toe en kook de saus totdat je de gewenste dikte hebt gevonden. Voeg daarna de peper, zout en paprikapoeder naar smaak toe.
3
Bak de champignons en spekjes om de beurt in een koekenpan en voeg ze toe aan de roomsaus. Haal de pasta van het vuur, spoel het af met lauw water en laat het uitlekken.
4
Doe de pasta in een diep bord en voeg daarna de champignonsaus toe. Je kunt eventueel nog een handje fijngehakte kruiden toevoegen. Lekkere combinaties zijn peterselie, bieslook, oregano of majoraan. En een gekookt eitje is er ook heerlijk bij als extraatje. Eet smakelijk!
Comments