Tonijnsalade
Diner LunchTonijn salade met lekker veel groente. Ook lekker op een cracker of toast tijdens de lunch. Laat dan wel de ijsbergsla weg, dan heb je een heerlijke tonijnsalade.
ingrediënten
1 | Wortel |
½ | Gele paprika |
½ | Rode paprika |
Klein uitje | |
2 | Gekookte eieren |
Blikje tonijn(uitgelekt) | |
Snufje peper | |
Snufje zout | |
2 eetlepels | Skyr/griekse yoghurt |
2 eetlepels | Mayonaise |
1 theelepel | Tijm |
1 theelepel | Dille |
1 theelepel | Honing |
1 portie | Aardappels om te bakken |
IJsbergsla |

1
Snij de paprika en ui in kleine blokjes. Schil en rasp de wortel. Meng het lekker door elkaar.
2
Laat het blikje tonijn uitlekken en meng deze door de groente.
3
Kook de eieren en snij ze in grove stukjes. Doe de peper, zout, tijm, dille en honing bij de groente en roer het door elkaar. Roer dan de skyr/yoghurt en mayonaise erdoorheen. Voeg als laatste de stukgesneden eieren toe.
4
Snij een stuk ijsbergsla fijn en meng dit door de tonijnsalade.
5
Bak de gebakken aardappels en serveer het samen op een bord.
6
Eet smakelijk!
Comments