fbpx
Voor 9:00 besteld is ’s avonds geleverd
GRATIS Verzending vanaf € 90,-
100% natuurlijk
Lokaal geproduceerd

Sapvasten

Kun jij het je voorstellen? Drie dagen lang, niets eten en alleen maar groentesap drinken. Misschien zie jij het wel helemaal zitten om je lichaam drie dagen lang te vullen met alleen  maar groentesap of word je al slap bij het idee van drie dagen zonder vast voedsel en koffie. Wat jouw eerste gedachte ook is, sapvasten is een goede manier om jouw lichaam te  resetten. 

Sapvasten

Wat is sapvasten? 

Wat is precies sapvasten en hoe gaat het in zijn werk?  

Er zijn allemaal verschillende manieren om te sapvasten. Bij Zuss & Sap doen we dat met een  3-daagse detoxkuur. In drie dagen tijd reset je je lichaam. Bij de 3 daagse reset drink je 9  sappen/soepen/shots per dag en eet je niet. De hoofdreden van een 3-daagse detox is het  spijsverteringssysteem even rust te geven door een paar dagen geen vetten, suikers en  zware eiwitten te voeden. Tijdens deze sapkuur krijg je de voedingsstoffen van kilo’s groente  en fruit binnen en kun je geest en lichaam tot rust laten komen. 

Waarom sapvasten?  

We horen het vaak voorbij komen: ‘waarom zou ik gaan sapvasten? Mijn lichaam reinigt en  ontgift zich toch zelf?’. Dat klopt inderdaad, het lichaam reinigt zichzelf en voert schadelijke  stoffen af. Het hoofddoel van sapvasten, is het ondersteunen van deze functie van het  lichaam, zodat hij het zo goed mogelijk uit kan voeren. Net als de filter van je stofzuiger, kun  je het filter van je lichaam ook een reset geven. Doordat je minder belastende  voedingsstoffen binnenkrijgt, worden jouw filters schoongemaakt.  

Eet je altijd supergezond? Ook dan kan het voor jou geen kwaad om je lichaam wat rust te  geven en extra ondersteuning te bieden.  

Waar komt vasten vandaan? 

Vasten is een oeroude, universele traditie. Het wordt niet alleen uit geloofsovertuiging  gedaan, maar ook al decennia lang om gezondheidsredenen. De Zwitserse dokter Paracelsus  zei in de 16e eeuw dat vasten een voortreffelijk medicijn is: ‘Het is een inwendige arts.’ In alle bekende culturen, op alle denkbare plekken is het bekend dat tijdelijk niet eten een  fenomeen is. Zo zou Pythagoras regelmatig vasten om de geest scherp te houden. Er wordt  zelfs geschreven dat de oude Egyptenaren zo gezond waren omdat ze drie dagen in de  maand vasten. De processen van een sapkuur ondersteunen de algehele vitaliteit en herstelt de innerlijke balans. Een detoxkuur is een stap naar een gezond, gebalanceerd leven.  

Ervaringen van sapvasten 

De meeste deelnemers van de 3-daagse detox voelen zich gedurende de sapkuur minder energiek en ervaren lichte hoofdpijn. Dit betekent dat jouw lichaam aan het werk is! Na 3  dagen ga je weer rustig aan opbouwen met gezonde voeding. Je bent compleet afgekickt en  hebt eigenlijk weinig trek, je bent enkele kilo’s afgevallen en hebt een zachte gladde huid. Je  voelt je trots, omdat je het hebt volgehouden. Je bruist van de energie en kunt er weer  tegenaan. Zowel lichamelijk als geestelijk is de 3 daagse reset een verfrissing.

“Inmiddels is het bijna drie weken geleden en heb ik het als enorm positief ervaren. Het  geeft sowieso een boost qua energie en ik voelde mij er enorm goed bij. Einde van de dag  een beetje hoofdpijn maar het viel mij erg mee. Ik heb ook geen honger gehad. Drie dagen is  in mijn ogen ook precies goed, daarna ben je wel toe aan weer iets met structuur en wordt  je wat weeïg…… : – ) 

De gember shot is het enige dat ik niet helemaal op heb gekregen…. 

Mijn darmen en maag hebben het ook erg positief ervaren en ik ben nog steeds een stuk  bewuster met mijn voeding bezig. Ik had een zeurende pijn in mijn maag en opgeblazen  gevoel en dat is weg. 

Ik kan mij voorstellen dat ik het over een half jaar/jaar nog een x ga doen.” Simone 

Wil jij ook de voordelen van sapvasten ervaren? Bestel nu de 3-daagse detox! 

Meer weten over onze sapkuren? Klik hier.

Klik HIER om de ervaring van Britt te lezen.

Zuss & Sap

Schootsvel 7H
1671 NW
Medemblik

tech dodo.nl | design Studioviv.nl