fbpx
Voor 9:00 besteld is ’s avonds geleverd
GRATIS Verzending vanaf € 90,-
100% natuurlijk
Lokaal geproduceerd

Wat te doen als je toch corona krijgt?

Misschien heb je er alles aan gedaan om het virus niet te krijgen of misschien leek het je vooraf helemaal niet zo erg om de ziekte te doorstaan.

Maar wat te doen als je toch corona krijgt? Als de eerste verschijnselen zich voordoen en je uiteindelijk toch echt corona blijkt te hebben… Misschien wordt je dan even overvallen met een angstig gevoel. Niet perse omdat je er zo ontzettend ziek van bent, maar om de verhalen die de revue zijn gepasseerd. De verhalen die er geen doekjes omheen winden. Er liggen immers mensen op de Intensive Care en die liggen daar niet voor niets. De angst die je even kan bevliegen om daar straks ook terecht te komen. Want je weet nooit van tevoren hoe jou lichaam hierop gaat reageren. Vergeet dan niet dat je een fantastisch lichaam hebt die jou hier doorheen gaat slepen en jij kunt je afweersysteem een handje helpen door een aantal basis regels te volgen. 

  • Ten eerste; heb alsjeblieft vertrouwen in je lichaam – Vertrouwen dat jij dit kunt! Aanvaard het ziek zijn even en zorg dat je goed voor jezelf zorgt.
  • Geef toe aan je slaap – Door veel te slapen geef je je lichaam totale rust en daardoor je lichaam de gelegenheid om alle energie te steken in je genezing. Je lichaam kan zoveel. Daarnaast is een fijne bijkomstigheid dat de tijd lekker snel gaat en dat je niets voelt als je slaapt, dus ook niet dat je ziek bent
  • Drink voldoende water – Water is belangrijk om afvalstoffen af te voeren. Koud water, warm water, thee, drink wat je lekker vind
  • Eet gezond! – Heb je geen trek? Geen probleem. Als je niet eet geef je je organen rust en kunnen ze werken aan je genezing. Zie het als een soort detox. Als je wel iets wilt eten, kies dan altijd en alleen voor gezonde voeding. Groente en fruit kan je lichaam helpen bij de genezing. Zorg dus dat iemand je koelkast vult met gezonde en verse producten
  • Ga naar buiten – Geef je lichaam rust, maar blijf niet de hele tijd binnen op de bank zitten of in bed liggen. Zodra je kunt, ga dan iets buiten doen. Zodra de zon doorkomt, zoek dan een lichte activiteit bij je in de tuin, op je balkon of bij een open raam. Zon en buitenlucht is belangrijk voor je genezing. Als je daar geen puf voor hebt, kun je ook een boek lezen of gewoon even een kwartiertje met je blote handen en blote gezicht zitten in de zon om de warme zonnestralen hun werk te laten doen. Zon geeft je immers gratis en voor niets die oh zo belangrijke vitamine D. Deze vitamine komen veel mensen te kort, dus vang ze op, het helpt bij je genezing

Start vandaag om je eigen afweersysteem te versterken! Het artsen collectief https://artsencollectief.nl/je-kunt-ook-zelf-je-eigen-afweersysteem-versterken/ is een onafhankelijke groep deskundige artsen die zich uitspreken over de gezondheid in Nederland m.b.t. het virus. Lees https://artsencollectief.nl/hoe-zorg-ik-voor-een-optimale-afweer/ hoe je een optimaal immuunsysteem ontwikkeld en onderhoud. 

Er zijn ook verschillende onderzoeken die aanwijzen dat voldoende selenium en zink essentieel zijn voor de mate van ziek worden van Covid-19. Deze mineralen vind je in vis, vlees en noten (pecan). Zorg dat je ze zo nu en dan eet.

Wil jij er ook zeker van zijn dat je iedere maand genoeg vitamines binnen krijgt? Neem eens een kijkje bij onze abonnementen. Je krijgt iedere maand jouw box met sappen toegestuurd.

Wat te doen als je toch corona krijgt?

Zuss & Sap

Schootsvel 7H
1671 NW
Medemblik

tech dodo.nl | design Studioviv.nl