fbpx
Icoon check

Voor 9:00 besteld is ’s avonds geleverd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

Lokaal geproduceerd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

100% lokaal

3 tips tegen vermoeidheid na het sporten

Vermoeid na het sporten

Even bijkomen na het sporten is natuurlijk heel normaal, maar als je echt het gevoel hebt dat je wilt slapen kan er iets anders aan de hand zijn. Je lichaam zou niet zomaar midden op de dag om slaap moeten vragen. Het is aan te raden de oorzaak voor jezelf te achterhalen. In deze blog geven wij 3 tips tegen vermoeidheid na het sporten.

3 tips tegen vermoeidheid na het sporten

Tip 1:

Voeding is brandstof voor je lichaam. Probeer je lichaam daarom echt te voeden voor het sporten, in plaats van alleen vullen met ongezond voedsel. Kies bijvoorbeeld voor fruit zoals een banaan of een kiwi, of voor volkoren producten zoals een boterham met gezond beleg (zoals kipfilet of 100% natuurlijke pindakaas).

Probeer 1 a 2 uur voordat je gaat sporten iets lichts te eten of te drinken, denk bijvoorbeeld aan het sapje Groene Energie. Grote, zware maaltijden die veel vetten, eiwitten en/of vezels bevatten kan je lichaam niet meer op tijd verwerken. Hier kun je last van krijgen tijdens het sporten.

 

Tip 2:

Drink voldoende water, voor en na het sporten. Uit onderzoek blijkt dat het goed is als je ruim van te voren twee tot drie grote glazen water drinkt, tijdens de workout een half glas (probeer tijdens het sporten dus een stuk minder te drinken), en na het sporten weer twee tot drie grote glazen water om je lichaam te hydrateren.

Je lichaam goed hydrateren is belangrijk om uitdroging te voorkomen. Uitdroging kan ervoor zorgen dat de warmteregeling van je lichaam verstoord wordt. Hierdoor moet je lichaam harder werken na het sporten.

 

Tip 3:

Zorg voor voldoende nachtrust, tussen de 7 en 8 uur. Het is bewezen dat je sportprestaties en het volhouden tijdens het sporten verbeterd door goed te slapen. Daartegenover kan sporten je slaapproblemen verminderen, sporten helpt je met snel inslapen en je valt in een diepere slaap. Zo staat slapen en sporten met elkaar in verbinding.

Comments