fbpx
Icoon check

Voor 9:00 besteld is ’s avonds geleverd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

Lokaal geproduceerd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

100% lokaal

Over ons

Wij zijn Thekla en Joselien. Twee zusjes die altijd graag bij elkaar zijn. Sinds februari 2015 zijn we samen een bedrijf gestart met het maken van verse groente- en fruitsap zonder enige toevoegingen. Onze missie is heel Nederland meer groentes en fruit laten ‘eten’.

Dit is ons verhaal:

Wij zijn geboren in Zwaagdijk-Oost, een dorpje gelegen in West-Friesland. Onze vader had een bollenbedrijf en onze moeder was full time thuis. We hadden geen auto, we deden alles op de fiets. We speelden alle dagen buiten op het grote terrein achter ons huis. Daar stonden immens grote schuren waar we veel te vinden waren en er was een lang pad van een kilometer, helemaal tot aan de Westfrisiaweg. Als we vakantie hadden gingen we in een tent met vriendinnen helemaal achter op het land kamperen. Geweldige tijden hebben we daar beleefd. In mijn beleving mochten we altijd alles bij ons thuis. Later toen we wat ouder werden zijn we gaan werken bij onze vader in de bollen en daar is denk ik ons ondernemersbloed naar boven geborreld. Op de leeftijd van 16 hadden we al aardig de touwtjes in handen en namen al best wat verantwoordelijkheid op ons. Ik herinner mij bijvoorbeeld dat ik een hele pel- en sorteerband draaiende hield door met een heftruck alle kuubskisten onder de banden te zetten en weg te rijden.

Team Zuss&Sap

Nog weer later toen we voor anderen gingen werken is het gevoel van grote verantwoordelijkheid altijd gebleven. Als we ergens werken voelt het als óns bedrijf. Terwijl er natuurlijk niets van ons bij is. In onze vrije tijd spraken wij veel met elkaar af. Iedere week minstens 3x. Of we aten bij elkaar, of we keken een film en deden samen boodschappen.

Vanaf het jaar 2004 werkten we samen bij de Eetalage. Dit is een etablissement in Zwaagdijk. We zagen elkaar dus nog steeds heel veel.. In april 2014 is het bedrijf verkocht. Thekla is toen ergens anders gaan werken en ik ben gebleven. Het duurde niet lang voor we elkaar gingen missen…

Hoe Zuss & Sap geboren werd

In Augustus 2014 heb ik op aandringen van een vriendin een sappenkuur gedaan. Ik zeg bewust ‘aandringen’ omdat dit eigenlijk niet iets was wat ik uit mezelf zou hebben gedaan. Ik vond het heel moeilijk om 2 weken vol te houden. Ik moest namelijk erg wennen aan de smaken van groentesappen, Soms grilde ik er gewoon van, maar heb het volgehouden en wat er met me is gebeurd was geweldig. Ik voelde mij de Joselien die ik wilde zijn, maar dan nog beter, echt heerlijk in mijn velletje.

Een half jaar later heb ik nog een keer een 2 weekse kuur gedaan. Dit keer was het een hele andere beleving. Ik vond de sapjes heerlijk en vond het ook heel goed vol te houden. Het effect wat het me gaf was weer hetzelfde. Vanaf dat moment was ik verslaafd en dit gevoel moest iedereen kunnen ervaren. Mijn man, mijn kinderen en eigenlijk mijn hele familie wat mij betreft.

Mijn man en ik hebben zelf een slowjuicer gekocht en het hele gezin begon mee te proeven. Ook zij moesten wennen aan de smaken. De interesse breidde zich uit naar broer, en zussen, schoonzussen, ouders, vriendinnen en uiteindelijk hebben we onze eerste pallet met flesjes besteld. Geweldig moment was dat zeg!

Het proces van het opstarten van een eigen bedrijf is heel spannend, maar wat een geweldig gevoel geeft het ons. We kunnen doen wat we willen met ons bedrijf. Ons ondernemersbloed borrelt. We zitten boordevol ideeën. Het samen bepalen wat we gaan doen is het einde! Dit voelt zo goed en het pad voor ons ligt open. We kunnen alle richtingen in slaan!