fbpx
Icoon check

Voor 9:00 besteld is ’s avonds geleverd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

Lokaal geproduceerd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

100% lokaal

Gezonde crackers

Voedzame, heerlijke en gezonde crackers, laten wij daar eens een makkelijk receptje voor hebben! En deze delen we natuurlijk graag met jullie ;)! Thekla maakt deze gezonde crackers regelmatig en deelt ze dan uit in de Zuss & Sap kantine en dat vinden al onze collega’s helemaal niet erg! Ze zijn heerlijk om te dippen met humus, besmeer ze met (zelfgemaakte) eiersalade of guacamole. Eet deze gezonde crackers als snack of als lunch. Vandaag aten we ze heerlijk met een vers gemaakt pompoensoepje. Nadat de crackers op waren hebben we de overige kruimels en pitten in onze soep gedaan, ook een hele goede tip! Ben je nog opzoek naar een goed soeprecept? Ook deze hebben we voor je!

Lees meer

Guacamole

Wanneer Joselien dit guacamole receptje maakt een meeneemt naar de Zuss & Sap kantine krijgen alle collega’s spontaan trek! Echt een favoriet bij meerdere collega’s, en wij snappen wel waarom! Een heerlijk, fris recept met gezonde ingrediënten. Eet deze guacamole als lunch met een volkoren cracker of als tussendoortje. Ben je benieuwd naar meer gezonde recepten? Die hebben we voor je! Je vindt onze recepten via deze link.

Lees meer

Bananenpannekoekjes

Mijn ontbijt is misschien mijn favoriete eetmoment van de dag, vooral als ik vrij ben en echt even de tijd kan nemen voor mijn ontbijt. Met een kopje koffie heerlijk even rustig wakker worden, echt een momentje voor jezelf. Als ik de tijd heb voor mijn ontbijt zijn deze bananenpannenkoekjes echt favoriet! Niet alleen bij mij, maar voor mijn hele gezin. Pannenkoeken klinkt natuurlijk niet als iets heel gezonds, en al helemaal niet om te eten als ontbijt. Toch kun je met deze gezondere versie goed jouw dag beginnen! En wat ook goed is om te weten is dat je maar 3 (!!!) ingrediënten nodig hebt en het binnen een paar minuutjes klaar is. Win-win als je het mij vraagt!

Lees meer

Gezonde Sinterklaascake

5 december, wat ons betreft een van de gezelligste dagen van het jaar! Een tijd vol cadeautjes, muziek, lekkers en zoetigheid. Maak komen de meest heerlijke hapjes op tafel, chocoladeletters, chocoladepepernoten en nog meer snoepgoed. Wil je toch een beetje op de lijn letten tijdens Sinterklaas? Zoetigheid hoeft niet altijd ongezond te zijn, en daar is deze Sinterklaascake het bewijs van! En geloof mij, niemand zal merken dat dit een gezond lekkernijtje is! Wil je deze Sinterklaascake nog iets gezonder maken? Ga dan aan de slag met zelfgemaakte kruidnootjes!

Lees meer

Zelfgemaakte mueslirepen

Zelfgemaakte mueslirepen, heerlijk als tussendoortje of misschien wel als ontbijt of snelle lunch. In de supermarkt liggen wel 100 verschillende soorten repen in de schappen. Allemaal andere ingrediënten en voedingswaarden. Maar welk kun je nou het beste kiezen? Welke is het meest verantwoord? Daar hebben wij een antwoord op! Namelijk deze zelfgemaakte mueslirepen! Makkelijk te maken, gezond en ook nog een heel erg lekker! Natuurlijk delen we dit recept graag met jullie!

Lees meer

Pindakaas- mueslikoeken

Pindakaas- mueslikoeken, deze wil je echt proberen! Afgelopen week maakte we deze pindakaas- mueslikoeken in de Zuss&Sap keuken om uit te proberen. Natuurlijk deelde we ze met onze collega’s en de koeken waren binnen no time op 😉 “Wat zet je nou op tafel als je visite krijgt maar toch iets lekkers en gezonds op tafel wil zetten wat er ook nog een beetje leuk uitziet?”, dit was laatst het onderwerp aan onze kantinetafel en ik denk dat wij het antwoord hebben gevonden! Deze koeken zijn perfect om uit te delen, maar ook als tussendoortje of misschien wel als snelle lunch.

Lees meer

Avocado chocoladetaart

Deze taart gaat je echt verassen! Het is een Avocado Chocoladetaart, met als basis de avocado (ja echt!). Doordat je de andere ingrediënten met overheersende smaken ermee mengt proef je helemaal niet dat het eigenlijk een hele gezonde taart is. Eigenlijk zou je je gasten niet moeten vertellen waarvan de taart is gemaakt, je zult merken dat ze het verschil (bijna) niet zullen proeven!

Lees meer

Zelf ijsjes maken (met Oranje Bliksem)

Heb jij het wel eens geprobeerd om zelf gezonde ijsjes te maken? Wij proberen wel eens wat en het is echt niet altijd een succes maar deze willen we even met jullie delen. Wist je dat onze Oranje Bliksem uitermate geschikt is om gezonde ijsjes mee te maken? Zo hoef je je nooit meer schuldig te voelen als je met warme dagen weer een ijsje uit je vriezer grijpt. Wij nemen er lekker weer eentje in onze pauze! En oh ja, dit is denk ik het makkelijkste recept die je gaat vinden 😉 Wil je deze ijsjes maken? Oranje Bliksem bestel je hier!  

Lees meer

De Zuss&Cocktail

Met ons sapje Oranje Bliksem hebben wij een cocktail, ‘De Zuss&Cocktail’, gemaakt en natuurlijk delen wij graag dit recept met jullie! In Oranje Bliksem zit wortel, ananas, appel, gember, gele paprika, limoen en goji bessen. Door de gember is dit sapje een beetje pittig van smaak en de perfecte basis voor onze cocktail! Het recept is voor 2 personen want samen een drankje drinken is toch altijd leuker! (of je neemt beide glazen lekker zelf) Oranje Bliksem bestel je hier!

Lees meer

Salade met mango en avocado

Een heerlijke, frisse en smaakvolle salade met mango en avocado die perfect dient als lunch of als bijgerecht bij het diner. Wij houden er van om tijdens de lunch een lekkere verse zelfgemaakte salade te eten. Een heerlijke en gezonde keuze, en ook nog eens leuk om zelf te maken! Tip! Wil je de salade met mango en avocado nog iets meer laten vullen? Voeg er dan nog wat (gerookte) kip aan toe voor een meer vullende salade.

Lees meer

Smoothie bowl

“Na het drinken van een smoothie heb ik na een uur alweer honger. Niets voor mij!” Herken jij jezelf hierin? Dan is deze smoothie bowl misschien wel de oplossing voor jou. Sowieso is je voedsel kauwen een goed idee en dat gaat met deze smoothie bowl zeker wel lukken. Variatie aanbrengen in je ontbijt is helemaal niet moeilijk! Wat denk je van een heerlijke smoothie bowl met frambozen? Een dikke, voedzame smoothie die je heerlijk weg kunt lepelen, die ook nog eens bomvol zit met vitamines! Een perfect begin van je dag dus. Je kunt de smoothie garneren met wat je in huis hebt. Wij hebben dit gedaan met: Granola  Cranberry’s Kokos rasp Frambozen Chia zaad De verschillende garneringen zien er niet alleen leuk uit, maar zijn ook nog eens erg voedzaam. Maar je kunt hier natuurlijk helemaal je eigen draai aan geven, met de ingrediënten die je op dat moment in huis hebt.

Lees meer

Broodje gerookte zalm

Een broodje gerookte zalm kan je op wel duizend manieren maken. Dit broodje zalm met komkommer en sla is een heerlijk, gezonde maar vooral makkelijke variant. Een broodje zalm kan je op duizend-en-één manieren maken. Iedereen heeft zijn of haar voorkeur voor het ideale broodje zalm. Smaken verschillen en dat is maar goed ook, anders zou het leven maar saai zijn. Tip! Koop een heel brood, en snij zelf de plakken brood er vanaf. Zo kun je lekkere dikke plakken snijden.

Lees meer

Paprikasoep

Wil je graag verse paprikasoep eten, maar vind je het teveel werk? Dan is dit echt wat voor jou! De voordelen van verse groentes in een flesje én het gemak dat het snel klaar is. Je hoeft het alleen nog maar op te warmen! Heb jij ook niet altijd zin om maar uren in de keuken te staan? Dan is onze paprikasoep de uitkomst! Je ontvangt je soepje bevroren, zo kun je ze gebruiken wanneer het jou uit komt. In de vriezer zijn ze minimaal 3 maanden houdbaar. In de koelkast zijn ze vervolgens nog minimaal 3 dagen houdbaar. Even goed schudden voor gebruik, opwarmen en smullen maar! In een handomdraai heb je zo wat extra groentes te pakken! Wil je hier nou een volledige maaltijdsoep van maken? Dan kun je altijd wat noedels of tofu toevoegen aan je soep. Zo vult de soep net iets meer en is het beter te nuttigen als volledige maaltijd. Onze paprikasoep bevat; wortel paprika aardappel gele ui bosui knoflook bouillonblokje tomatenpuree paprikapoeder peper Klik hier om de paprikasoep te bestellen.

Lees meer

Pompoensoep

Wil je graag verse pompoensoep eten, maar vind je het teveel werk? Dan is dit echt wat voor jou! De voordelen van verse groentes in een flesje én het gemak dat het snel klaar is. Je hoeft het alleen nog maar op te warmen! Heb jij ook niet altijd zin om maar uren in de keuken te staan? Dan is onze pompoensoep de uitkomst! Je ontvangt je soepje bevroren, zo kun je ze gebruiken wanneer het jou uit komt. In de vriezer zijn ze minimaal 3 maanden houdbaar. In de koelkast zijn ze vervolgens nog minimaal 3 dagen houdbaar. Even goed schudden voor gebruik, opwarmen en smullen maar! In een handomdraai heb je zo wat extra groentes te pakken! Wil je hier nou een volledige maaltijdsoep van maken? Dan kun je altijd wat noedels of tofu toevoegen aan je soep. Zo vult de soep net iets meer en is het beter te nuttigen als volledige maaltijd. Onze pompoensoep bevat; wortel pompoen appel sinaasappel gember gele ui knoflook bouillonblokje Klik hier om de pompoensoep te bestellen.

Lees meer

Tomatensoep

Wil je graag verse tomatensoep eten, maar vind je het teveel werk? Dan is dit echt wat voor jou! De voordelen van verse groentes in een flesje én het gemak dat het snel klaar is. Je hoeft het alleen nog maar op te warmen! Heb jij ook niet altijd zin om maar uren in de keuken te staan? Dan is onze tomatensoep de uitkomst! Je ontvangt je soepje bevroren, zo kun je ze gebruiken wanneer het jou uit komt. In de vriezer zijn ze minimaal 3 maanden houdbaar. In de koelkast zijn ze vervolgens nog minimaal 3 dagen houdbaar. Even goed schudden voor gebruik, opwarmen en smullen maar! In een handomdraai heb je zo wat extra groentes te pakken! Wil je hier nou een volledige maaltijdsoep van maken? Dan kun je altijd wat noedels of tofu toevoegen aan je soep. Zo vult de soep net iets meer en is het beter te nuttigen als volledige maaltijd. Onze tomatensoep bevat; tomaat knoflook gele ui wortel tomatenpuree bouillonblokje tijm peper Klik hier om de tomatensoep te bestellen.  

Lees meer

Bananenijs met cacaopoeder

De zomer komt er weer aan! Het word weer lekker weer, en iedereen krijgt weer zin in lekker eten maar vooral ijsjes! En dan specifiek deze bananenijs met cacaopoeder. Geloof ons maar. Met dit recept sta je helemaal niet lang in de keuken, beter gezegd; het is zo klaar! Makkie! Dit recept van bananenijs met cacaopoeder is overheerlijk, maar nog belangrijker, ook nog eens gezond. Wat wil je nog meer? Stuur ons foto’s van hoe jouw bananenijs er uit ziet, wij zijn benieuwd wat jullie er van vinden! Tip! Probeer ook eens ons bananenbrood.

Lees meer

Gevulde paprika met gehakt en kaas

Wij hebben onlangs deze heerlijke gevulde paprika met gehakt en kaas gemaakt. Dit gerecht is heel makkelijk om te maken en smaakt echt heel goed! Het is niet alleen heerlijk, maar is ook nog eens een feestje op je bord. Perfect om te maken als je visite krijgt die blijven eten. De paprika’s zijn gevuld met een heerlijk mengsel van gekruid gehakt en belegen kaas. In de oven worden de paprika’s lekker sappig en krijgt het gehakt nóg meer smaak! Je kunt eventueel extra groente verstoppen in de gehaktvulling. Zo eet je op een smaakvolle manier meer groente. Ideaal voor lastige eters. De gevulde paprika met gehakt en kaas kun je serveren als avondmaaltijd, je kunt er ook bijvoorbeeld nog wat rijst of aardappeltjes bij serveren. Tip! Bekijk ook een ons recept rijst met pittig gehakt.  

Lees meer

Gezonde paaseitjes met kokos

Een lekker en gezond alternatief voor paaseitjes, namelijk gezonde paaseitjes met kokos en noten. Zo, dan is het alweer april en dus staat Pasen alweer voor de deur! Gezellige dagen met vooral lekker en ongezonde paasbrunches! Maar dit kan ook anders! Wij vinden dat deze dagen ook gezond kunnen zijn en niet alleen maar ongezond. Maargoed, het moet natuurlijk wel leuk blijven. Daarom hebben wij zelf gezonde paaseitjes met kokos en noten gemaakt met alleen maar gezonde ingrediënten! Onze gezonde paaseitjes zien er niet alleen super leuk uit, maar zijn ook nog eens écht lekker! En nog een voordeel, het is super makkelijk om te maken, iedereen kan dit! Met dit recept kun je ongeveer 20 zelfgemaakte gezonde paaseitjes maken! Genoeg voor iedereen dus! Tip! Probeer ook eens ons gezonde zelfgemaakte granola! Je kunt de paaseitjes ook invriezen in plaats van meteen opeten, zo heb je er nóg langer plezier van! Je kunt ze bijvoorbeeld meenemen naar school of naar werk als gezond tussendoortje! Wij wensen iedereen hele fijne paasdagen met elkaar!

Lees meer

Poké bowl met zalm of tonijn

Probeer eens wat anders, bijvoorbeeld deze heerlijke frisse poké bowl met zalm of tonijn. Net waar jouw voorkeur ligt. Van poké bowls krijgen we nooit genoeg. Het is lekker fris en een lichte maaltijd, maar als je het goed doet zit een poké bowl ook vol hartige umami, daardoor zit je evengoed lekker vol. Een super makkelijk recept om te maken. Met verse groentes en zalm of tonijn het aller lekkerst! Maak er een leuk uitje van en bezoek je lokale visboer voor het aller lekkerste stukje vis. Deze heerlijke poké bowl met zalm of tonijn smaakt niet alleen heerlijk, maar is ook nog eens een feestje voor het oog! Tip! Als extra ingrediënten kun je ook nog toevoegen: sushi gember of zeewier (wakame). Heb je onze overheerlijke salade met gerookte zalm al eens geprobeerd?

Lees meer

Pasta met tomaat, basilicum en sesamolie

Hij is werkelijk ver-ruk-ke-lijk deze pasta met tomaat, basilicum en sesamolie. Dit is onze nieuwste verslaving wat betreft voedzame avond maaltijden. En als we wat overhouden dan eten we het de volgende dag als lunch. Soms zelfs al als ontbijt! Het is een super makkelijk en lekker gerecht. Iedereen kan dit maken, en nóg leuker, iedereen vind het heerlijk! Je kunt zelf ook nog wat spelen met de ingrediënten door bijvoorbeeld wat minder pasta te nemen en meer tomaat en basilicum. In een handomdraai staat het op tafel, echt een aanrader dus! Probeer ook eens pasta champignonroomsaus of de traditionele spaghetti

Lees meer

Courgettebrood Recept

Heb jij ook wel eens zin in iets anders dan die ‘gewone’ boterham met kaas? Probeer dan vooral dit heerlijke Courgettebrood recept! Courgettebrood is een lekker hartig tussendoortje, maar je kunt het ook nemen als ontbijt of lunch. Zo al erg lekker, maar ook lekker om er bijvoorbeeld nog een plakje oude kaas op te doen of wat humus. Je kunt het recept natuurlijk aanpassen naar jouw eigen smaak, en kunt vooral je eigen creativiteit er op los gooien! Hoe bewaar je courgette brood? Hoe je het courgettebrood recept het beste kunt bewaren, is goed afgesloten in de koelkast, dan blijft het zo’n twee à drie dagen lekker. Er zitten geen conserveermiddelen of andere toevoegingen in. Daarom is de houdbaarheid wat korter dan bij ‘normaal brood’. Je kunt het broodje ook invriezen, snijd het courgettebrood na het afkoelen in plakjes. Deze kun je daarna gewoon invriezen. Super handig voor mee naar je werk of naar school! Ook heerlijk geroosterd, of om tosti’s mee te maken! Tip! Probeer ook eens ons bananenbrood!

Lees meer

Rijst met pittig gehakt

Rijst met pittig gehakt is een ideaal recept voor als je een makkelijk een overheerlijk gerecht op tafel wilt zetten. Wij eten het graag met rijst, maar het kan ook prima met pasta en een frisse salade. Een portie verse doperwten ernaast zorgt ervoor dat je weer wat extra groentes binnen krijgt. Kortom probeer dit recept van rijst met pittig gehakt zeker eens uit. Tip! Je kunt onze gembershot ook gebruiken om aan dit gerecht toe te voegen. Probeer ook eens ons Kipkerriesaus met bloemkoolrijst recept uit.

Lees meer

Risotto met Pompoen uit de oven

Recept Risotto met pompoen & champignons uit de oven. Heb jij ook niet altijd zin om de hele middag in de keuken te staan voor het avondeten? Met deze overheerlijke ovenschotel ben je zo klaar. Je kunt de Ristotto met pompoen ovenschotel al van tevoren maken, zodat je deze savonds in een handomdraai op tafel hebt staan. Risotto met pompoen en champignons uit de oven, niet alleen super gezond, maar ook nog eens overheerlijk! Eet smakelijk! Tip! Probeer ook eens onze kipkerriesaus met bloemkoolrijst recept.

Lees meer

Andijvie uit de wok

Wil jij ook wel eens iets anders uitproberen dan altijd maar dezelfde standaard groentes? Dat snappen wij! Probeer daarom eens dit heerlijke recept van andijvie uit de wok! Andijvie is een heerlijke en knapperige groente. Veel mensen eten dit in combinatie met bijvoorbeeld een andijviestamppot. Een typisch winterse maaltijd. Dit is waarom veel mensen deze groente niet veel eten wanneer het warm weer is. Wij vinden dat zonde. Er zijn nog zo veel meer mogelijkheden met andijvie! Je zou het bijvoorbeeld in een salade kunnen verwerken, maar je kunt er dus ook mee wokken! Dit recept delen we graag met jullie, omdat wij vinden dat andijvie te weinig gegeten wordt! Andijvie heeft een licht bittere smaak. Andijvie bevat veel gezonde dingen, het bevat veel vitamines en mineralen. Er zit heel veel vitamine K, A en B11 in, maar ook veel mangaan, koper en ijzer. Let erop dat je andijvie nooit te lang kookt, bakt of wokt, want hoe langer je dat doet, hoe meer gezonde voedingsstoffen er verloren gaan. Veel plezier met het maken van deze overheerlijke andijvie uit de wok! Tip! Probeer ook eens onze Pasta Spinazie Taglitelle!

Lees meer

Tagliatelle met Spinazie

Tagliatelle met spinazie, een heerlijk en makkelijk recept die bijna iedereen lekker vindt! Zo eet je spinazie weer eens op een andere manier. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor verse tagliatelle, deze hoef je maar een paar minuten te koken en wij vinden dat erg lekker smaken. Maar je kan natuurlijk iedere pasta gebruiken die je maar wilt. Heb je geen kookroom in huis dan kan je ook wat slagroom gebruiken. Tagliatelle met spinazie is een perfect recept voor het hele gezin! Een lekkere pasta met een heerlijk romige saus. Ook nog eens mega simpel en heerlijk! Tip! Probeer ook eens onze spaghetti!

Lees meer

Biefstuk maar dan nét iets anders

Zo, dan is het weer einde van de week en denk je wéér, wat moeten we nu eens gaan eten? Wij hebben hier het perfecte recept voor je als je het even niet meer weet en wat anders wilt proberen! Namelijk, biefstuk maar dan net iets anders. Een heerlijk biefstukje, wie houdt daar nou niet van op z’n tijd? Ga naar jouw lokale slager en je bent gegarandeerd van het aller beste stukje vlees. Biefstuk is een heerlijk gerecht dat afkomstig is uit de Argentijnse keuken. Het is mals en mager spiervlees. Een biefstuk kun je op veel verschillende manieren bereiden. Je kunt een biefstuk bakken zodat hij net niet meer rood is, of van binnen juist nog wel helemaal rood is. Het is maar net waar jouw voorkeur naar uit gaat. Biefstuk bakken kost weinig tijd en toch heb je in die korte tijd een heerlijk vleesgerecht. Dit gerecht is goed voor 2 personen, maar je kunt er natuurlijk zo veel aan toe voegen als je zelf wilt! Je kunt het helemaal aanpassen naar jouw eigen voorkeuren. Succes en eet smakelijk!  Variatietip! Je kunt ook nog wat tagliatelle toevoegen voor de liefhebber.

Lees meer

Kipsalon met zoete aardappel

De meeste van jullie zullen hem zeker wel kennen… de kapsalon. Voor degene die hem niet kennen; het is een gerecht wat bestaat uit uit friet met daarop shoarma, gesmolten kaas, sla, knoflooksaus en sambal. Erg lekker, maar helemaal niet gezond dus. Lees snel verder voor de iets gezondere variant, namelijk kipsalon met zoete aardappel. Tijd voor een perfecte snack, maar toch gezonde zondag maaltijd! Wij snappen ook dat je soms zin hebt in een lekkere snack maaltijd! Deze gezonde variant op de bekende kapsalon, ook wel kipsalon genoemd, is gemaakt met zoete aardappel, kip, verse groenten en een smeuïg sausje! Probeer ook eens ons ‘biefstuk, maar dan net iets anders’ recept!    

Lees meer

Zelfgemaakte Tonijnsalade

Heb jij ook zin in een heerlijke zelfgemaakte tonijnsalade die binnen 10 minuten op tafel staat? Lees dan snel verder! Tonijn is een populaire vis waar veel vraag naar is en daardoor wordt er ook druk op gevist. Niet zo heel raar want tonijn uit blik is lang houdbaar, gezond en je kunt er van alles mee maken. In dit recept laten wij je zien hoe je een zelf tonijnsalade maakt! Tonijn salade recept met lekker veel groente. We kennen ze allemaal wel, de tonijnsalades kant en klaar uit bakjes van de supermarkt. Best lekker, tot dat je deze zelfgemaakte tonijnsalade hebt gemaakt, wil je niets anders meer!  Heerlijk op bijvoorbeeld een cracker of toast tijdens de lunch. Laat dan wel de ijsbergsla weg, dan heb je een heerlijke tonijnsalade. Hoe bewaar je jouw zelfgemaakte tonijnsalade? Je kunt je tonijnsalade gewoon bewaren in een kom met een velletje vershoudfolie er over heen. Zorg ervoor dat je het goed afdekt. Zo kun je het in de koelkast bewaren. Probeer ook eens onze zelfgemaakte eiersalade!

Lees meer

Kipkerriesaus met bloemkoolrijst

Wij denken wel een van onze favoriete recepten. Kipkerriesaus met bloemkoolrijst en kip. Het leuke aan dit recept is dat de rijst dus eigenlijk geen rijst maar bloemkool is! Ik kan me voorstellen wat je nu denkt. Maar geloof me, het smaakt gewoon alsof je rijst eet! Zo krijg je dus eigenlijk ‘onbewust’ groentes binnen. Ook een perfect gerecht voor kids die niet zo van de groentes houden 😉 Uiteraard kun je de bloemkoolrijst vervangen door gewone rijst. Stel dat de rest van het gezin graag zilvervlies rijst eet, halveer dan het portie rijst. Misschien ben je niet zo’n fan van doperwtjes? Andere groenten smaken hier heerlijk bij! Denk bijvoorbeeld aan broccoli of een lekkere mix van andere wokgroenten. Je kunt aan dit recept ook weer helemaal je eigen draai geven! Ik zou zeggen, geniet van dit gezonde kipkerriesaus met bloemkoolrijst recept! Tip! Probeer ook eens ons Rijst met pittig gehakt recept.  

Lees meer

Zelfgemaakte Eiersalade

Zelfgemaakte eiersalade is veel gezonder dan die uit de supermarkt! En nog eens veel lekkerder ook! Eiersalade, echt zoiets wat eigenlijk niet mag ontbreken op tafel tijdens Pasen! Het is zeker niet moeilijk om deze zelf te maken, het is zelfs één van de makkelijkste salades om zelf te maken. Zelf eiersalade maken kan echt iedereen! Je hebt maar een paar ingrediënten nodig voor dit heerlijke recept die je waarschijnlijk al wel in huis hebt. Klinkt het al goed? Lees dan vooral snel verder voor dit leuke recept! Je zelfgemaakte eiersalade is heerlijk op een vers volkoren broodje uit de oven, of op een cracker of toastje. Je kunt er eindeloos mee variëren. Tip! Je kunt ook de mayonaise weg laten. Zo word jouw eiersalade nóg gezonder en net iets minder vet. Hoe bewaar je jouw zelfgemaakte eiersalade? Je kunt je eiersalade in een potje / bakje bewaren in de koelkast. Zorg er voor dat je het bakje of potje goed afdekt met bijvoorbeeld aluminiumfolie of vershoudfolie, of natuurlijk met een deksel. Je kunt zo je eiersalade enkele dagen in de koelkast bewaren. Maar bij ons is deze versgemaakte eiersalade meestal in één keer op 😉

Lees meer

Salade met gerookte zalm

Deze gezonde salade met gerookte zalm en avocado is ideaal voor als je een keertje geen zin of tijd hebt om uitgebreid te koken. De salade is namelijk super makkelijk om te maken en binnen 10 minuten klaar. Bij de salade kun je een dille dressing serveren, maar deze kun je ook weglaten of vervangen door een kant-en-klare dressing. Tips: Je kunt de salade met gerookte zalm en avocado serveren als lunch of als hoofdgerecht bij het diner. Ook heerlijk als bijgerechtje bij de BBQ. De salade is lekker licht, maar door de warmgerookte zalm en avocado ook erg vullend. De warmgerookte zalm kun je eventueel vervangen door gerookte zalmblokjes of gebakken zalm. En niet alleen op zomer dagen zal deze salade lekker smaken. Ook op iedere andere dag. De combinatie van een lekker zacht stukje gerookte zalm met daarbij zoete aardappel, de perfecte avodado en frisse veld sla, afgemaakte met een heerlijke dressing. Daar zeg ik geen nee tegen, jij wel!? Verrassend lekker dit recept en gekregen van schoonzusje lief… <3 Probeer ook eens ons frisse tonijnsalade recept!

Lees meer

Spaghetti met saus

Een heerlijk basisrecept voor spaghetti met saus. Veel Italiaanse pasta’s hebben tomaten als basis voor de pastasaus. Denk bijvoorbeeld aan pasta Bolognese waarbij een lekkere tomatensaus de basis is. Ook voor veel pizza’s geldt dat de bodem als eerste wordt besmeerd met een lepel tomatensaus. Je kunt natuurlijk kant en klare potten tomatensaus kopen in de supermarkt, maar zelfgemaakte tomatensaus is veel lekkerder en ook nog eens veel gezonder. Om zelf een goede tomatensaus te maken kun je de tomaten het beste een aantal uur laten pruttelen. Hiervoor heb je misschien niet altijd tijd. Het grote voordeel is echter als je in één keer een grote hoeveelheid tomaten saus maakt dat je deze in kunt vriezen. Je kunt het onderstaande recept dus ook verdubbelen. Als je dan een keer op een vrije avond of in het weekend tijd over hebt kun je gewoon een grote pan koken. Lekker makkelijk om een voorraadje in de vriezer te hebben en te kunnen gebruiken na een lange werkdag. Bewaartip Te veel gemaakt? Tomatensaus laat zich dus uitstekend invriezen. Zorg voor goed sluitende diepvriesbakjes en maak niet te grote porties. Ook voor tomatensaus geldt: eenmaal ontdooid betekent binnen enkele dagen opeten. Een restje saus kan de volgende dag goed gebruikt worden als basis op een pizza of bruchette. Geniet van dit heerlijke recept spaghetti met saus! Probeer ook eens onze Pasta met tomaat basilicum en sesamolie.

Lees meer

Pasta champignonroomsaus

Verse tagliatelle met Champignonroomsaus. Een heerlijk gerecht die eigenlijk iedereen wel lust. Ook nog eens heel makkelijk om te maken. Je hebt deze maaltijd in een handomdraai op tafel. Kijk eerst of je alles zelf kunt maken! Sausjes uit een zakje of pakje zijn altijd minder gezond dan verse producten. En hoe moeilijk is het nou eigenlijk? Wanneer je hier meer tijd en liefde aan besteedt, zal je echt het vershil proeven! Geloof ons maar. Door het gewoon te doen zal je zien hoe makkelijk het is. Bloem met bouillon is een hele goede basis voor heel veel sauzen! Zo ook voor deze. Tip! Bekijk ook eens ons recept ‘spaghetti‘. Een heerlijk pasta recept met tomaten saus! Succes met het maken van de tagliatelle met Champignonroomsaus. Eet smakelijk!    

Lees meer

Zelfgemaakte Granola

Ons favoriete ontbijtje is zelfgemaakte granola met kwark of met griekse yoghurt! Het is lekker, gezond en ook nog eens heel makkelijk om te maken. Wil jij weten hoe je dit heerlijke ontbijtje maakt? Lees dan snel verder! Wat is Granola eigenlijk? Granola lijkt eigenlijk heel erg op muesli alleen is zelfgemaakte granola geroosterd in de oven. Hierdoor krijgt het een lekkere en krokante smaak. Muesli en cruesli is natuurlijk ook heel lekker, alleen kun je met deze granola helemaal zelf bepalen wat je er doorheen doe en kun je het precies maken zoals jij het lekker vind. Dat is het leuke van zelf maken! Laat lekker je eigen creativiteit los, en maak zo de lekkerste granola ooit! Tip! Maak de granola de avond van tevoren zodat je sochtends heerlijk verse en zelfgemaakte granola klaar hebt staan. Hoe bewaar je je zelfgemaakte granola? Je verse granola kun je bewaren in een afgesloten pot en is dan minstens 2 weken houdbaar. Maar geloof ons, zo lang kun je het niet laten staan 😉 Variatietip: Ook heerlijk om nog wat rozijnen, granberry’s of fruit toe te voegen in de yoghurt!

Lees meer

Bananenbrood

Als je zin hebt in een lekker en snel recept, lees dan vooral even verder! Dit recept is makkelijk te maken en alleen al de geur van dit bananenbrood is onweerstaanbaar. Bananenbrood is een ideaal tussendoortje maar ook heerlijk om de dag mee te starten, of om mee te lunchen. Omdat er geen suiker zit in dit recept, kunnen we het écht ‘gezond’ noemen. Een goede keuze dus om mee te nemen naar je werk! Bovendien is bananenbrood een recept dat echt iedereen kan maken. Zelfs als je helemaal niet goed bent in bakken of niet van bakken houdt. Dit mislukt eigenlijk bijna nooit. Het leuke aan dit recept is dat je er helemaal je eigen twist aan kan geven! Laat je creativiteit los! En vergeet zeker niet om een foto met ons te delen wanneer je dit heerlijke recept hebt gemaakt! Wij zijn benieuwd. Met bananenbrood kun je eindeloos variëren. Je kunt bijvoorbeeld toevoegen: * ongezouten noten * kokos * kaneel * gedroogde vruchten * rozijnen * pure chocolade (door de mix roeren voor het bakken) Heerlijk op je bananenbrood is suikervrije jam, pindakaas, roomboter of lekker niets. Tip! Snij je bananenbrood in plakjes, en bewaar deze in de vriezer. Zo kun je het veel langer bewaren en heb je altijd iets gezonds om snel mee te pakken als je de deur weer uit vliegt! Probeer ook eens ons courgettebrood! Eet smakelijk!

Lees meer

Groene Pesto

Wil jij zelf pesto maken met heerlijke verse ingrediënten? Super makkelijk om te maken, en wij vinden hem nog lekkerder dan uit een potje! Bekijk snel dit zelfgemaakte groene pesto recept! Pesto komt oorspronkelijk uit Italië, en is een Italiaanse saus die vaak wordt gebruikt over de pasta. De ingrediënten werden oorspronkelijk in een vijzel samen fijngewreven vandaar de naam ‘pesto’ = gestampt. Je kunt dit zelfgemaakte groene pesto recept voor heel veel gerechten gebruiken. Het kan op je broodje met kipfilet, rosbief, kaas, brie en noem het zo maar op. Je kunt het bijvoorbeeld als dressing gebruiken bij een salade, voeg er dan nog wat extra olijfolie aan toe. Dan wordt het iets vloeibaarder en is het beter te gebruiken als dressing. Je kunt het ook door de spaghetti gebruiken of natuurlijk bij je home made carpaccio met verse pesto. Tip! Zorg voor echt verse basilicum, het liefst versgeplukt van een plantje. Zelf hebben we een plantje verse basilicum staan in de keuken. Niet alleen leuk ter decoratie of omdat het zo lekker ruikt, het is altijd handig om in huis te hebben. Omdat je het met liefde gemaakt hebt en op zoveel manieren te gebruiken is in de keuken, is het ook een super leuk cadeau. Doe het in een mooi potje, koop er wat lekkere producten bij en een leuk kaartje. Helemaal leuk toch? Kortom, ga lekker aan de slag met je eigengemaakte pesto en laat je creativiteit los! Zin in iets anders? Probeer ook onze home made tapenade! Hoe bewaar je de vergemaakte groene Pesto? Je kunt je vers gemaakte Pesto bewaren in een schoon potje. Sluit deze goed af! Afgesloten in de koelkast kun je dit ongeveer een week bewaren.    

Lees meer

Tapenade (Easy de peasy)

Ben je ook wel eens op zoek naar een gezond tussendoortje? Met deze super simpele verse tapenade heb je binnen no-time een potje vol. Als je op zoek bent naar een heerlijk hapje voor jezelf of voor als er gasten komen, dan kun je aan tapenade denken. Een heerlijk smeersel, en op deze manier ook nog eens gezond! Met dit overheerlijke en makkelijke recept kun je zelf verse tapenade maken. Het is echt heel makkelijk om te doen! Een kind kan de was doen! Eigenlijk doe je alles bij elkaar in de blender en maalt het dan fijn (maar niet té fijn). Dan nog een beetje olie erbij en klaar! Een heerlijke verse en zelfgemaakte tapenade is dan het resultaat. Dit is onze tapenade hoe wij hem het lekkerst vinden, maar daar kun je natuurlijk ontzettend veel mee variëren. Voeg bijvoorbeeld ook eens verse kruiden, geroosterde noten of geraspte kaas toe aan dit heerlijke tapenade recept. Laat je creativiteit los! En vergeet vooral jouw recept niet met ons te delen! Wij zijn benieuwd! Kies voor deze gezonde snack! Smeer het op een cracker of rijstewafel en (verantwoord) smullen maar! Hoe bewaar je de verse tapenade? Doe de tapenade in een bakje of potje doe er een klein laagje olijfolie over. Op deze manier kun je het in de koelkast ongeveer een week bewaren. Ook kun je de tapenade invriezen om hem zo wel enkele maanden te kunnen bewaren, de structuur wordt hierdoor wel iets minder lekker dan dat je hem vers gemaakt hebt. Je kunt de ingevroren tapenade dan nog wel bijvoorbeeld als pastasaus gebruiken, maar als smeersel is het dan iets minder lekker. Bekijk ook eens onze verse zelfgemaakte pesto!       

Lees meer