Recepten – ZuSs en sap

Blog

Courgettebrood

Courgettebrood is een lekker hartig tussendoortje. Je kunt het ook nemen als ontbijt of lunch. Zo al erg lekker, maar ook lekker om er bijv nog een plakje oude kaas op te doen of wat humus. Ingrediënten: 1 cakevorm 1 grote courgette 50 ml olijfolie 250 gram bloem/meel 85ml melk 1.5 theelepel bakpoeder 2 grote eieren 100 gram geraspte Parmezaanse kaas 2 takjes tijm 1 takje rozemarijn Bereiding: Verwarm de oven voor op 185 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier. Was de ...
Lees verder

Rijst met pittig gehakt

Recept rijst met pittig gehakt Het is een ideaal recept voor als je snel en toch iets lekkers op tafel wilt zetten. Wij eten het met rijst, maar kan ook prima met pasta en een frisse salade. Ingrediënten 4 personen: 400 gr zilvervliesrijst 300 gr mager rundergehakt 1 grote ui, fijn gesnipperd 2 teentjes knoflook, uitgeperst 1 rode peper, in stukjes zonder de pitjes Klein stukje verse gember, uitgeperst of ½ tl. gemberpoeder 2 eetlepels peterselie, fijn gesneden 1 tl. paprikapoede ...
Lees verder

De voordelen van het drinken van groentesap

Groentesap drinken is een echte gezondheidshype. Als je het nog nooit geproefd hebt ben je ondertussen 1 van de weinigen. Maar wat is er nou precies zo goed aan? We sommen de vele voordelen hier voor je op! Het geeft je lichaam veel voedingstoffen - In 1 flesje groentesap zitten 6 tot 10 verschillende ingrediënten waardoor je super veel verschillende vitamines en mineralen binnen krijgt. We hebben 8 verschillende smaken, dus je kúnt gewoon elke dag lekker afwisselen. Variatie is het tover ...
Lees verder

De voordelen van een slowjuicer

Groentesap drinken is een hele makkelijke manier om veel goede voedingsstoffen binnen te krijgen. Wij kunnen uit ervaring zeggen dat het sap uit een slowjuicer óntzettend goed is, maar waarom is slowjuicen de beste manier om groentesap te maken? We zetten de belangrijkste voordelen even voor je op een rij. Puur en alleen sap kun je meer van drinken - Een slowjuicer scheidt het sap van de pulp, dit betekent dat je puur en alleen sap drinkt zonder vezels. Hier kun je veel meer van drinke ...
Lees verder

Risotto

Risotto met pompoen en champignons uit de oven voor 4 personen Ingrediënten: 1 ui, gesnipperd 2 teentjes knoflook, geperst 1 flespompoen, geschild, draden en pitten verwijderd, in kleine blokjes 250 gram champignon, in plakjes 2 takjes tijm, gerist 750 ml Kippenbouillon 250 gr risotto rijst 75 gr Parmezaanse kaas, geraspt Plus extra voor de garnering 200 gram doperwten 25 gr roomboter, om in te bakken Olijfolie om in te bakken en mee in te vetten Zout en peper Extra benodigd ...
Lees verder

Andijvie uit de wok

Andijvie uit de wok voor 2 personen.   Ingrediënten: halve krop andijvie halve courgette 40 gram walnoten 150 gram julienne spekreepjes 2 uien 2 teentjes knoflook 10 gram Parmezaanse kaas geraspt theelepel peper theelepel kerrie Bereiding: Snij de uien in halve ringen en de knoflook in plakjes. Bak de uien samen met de knoflook, spekjes, kerrie en peper. Je hoeft geen olie te gebruiken. Snij de andijvie in reepjes en was het goed. Snij de courgette ...
Lees verder

spinazie tagliatelle

Spinazie met tagliatelle voor 6 personen.   Ingrediënten: 600 gram spinazie pakje room culinair van Campina 400 gram volkoren-spelt tagliatelle handje pijnboompitjes 1 grote ui 4 volkoren boterhammen schaaltje geraspte kaas 2 teentjes knoflook zout en peper olijfolie Bereiding: Rooster de pijnboompitjes. Snijd de volkoren boterhammen in blokjes van 1 cm. Doe 1 eetlepel olie in de wok of koekenpan en bak de broodjes rondom bruin samen met 1 (uitge ...
Lees verder

Detox & More ervaringen

De maand januari zijn we gestart met Detox & More Lees hier de ervaringen van Very, Tineke, Sabine, Dorien en Petra   Very: 'Ik ben de eerste 3 weken 4.5 kilo afgevallen. Ik heb ook heel erg op mijn voeding gelet en sinds afgelopen week het sporten ook weer opgepakt. Sinds ik de sapjes neem heb ik meer energie dat is heel fijn.' Tineke: 'Dank voor jullie trouwe e-mails, oppeppers, inzichten en ondersteuning. Ik nam graag deel en vind het een verrijking van mijn eigen inzicht ...
Lees verder

Biefstuk anders

Biefstuk maar dan net even anders! Ingrediënten voor 2 personen: 250 gram biefstuk 125 gram champignons 1 grote ui 400 gram spinazie 1 gele paprika half bakje julienne spekreepjes peper Bereiden: Haal de biefstuk een half uur van te voren uit de koelkast Snijd de champignons in plakjes, de uien in ringen en de paprika in reepjes Bak in een grote pan de champignons en uien en voeg hier even later de paprika aan toe. Als laatste bak je ook de spinazie hierin ...
Lees verder

Kipsalon met zoete aardappel

Kipsalon met zoete aardappel voor 2 personen.   Ingrediënten: 2 zoete aardappels 1 rode ui 125 gram champignons 1 rode paprika 300 gram kipshoarma knoflooksaus naar smaak groene peper lente ui zout en peper 1/3 theelepel paprikapoeder Bereiding: Was de zoete aardappels, snijd ze in blokjes en breng ze op smaak met peper, zout en paprikapoeder. Verdeel hier een beetje olijfolie over en rooster ze in een voorverwarmde oven. 25 minuten op 200 graden ...
Lees verder

Thekla Karsten
Meerval 62
1741 XP Schagen
06 239 16 567

Joselien Haring
Wierdijk 1
1693 JA Wervershoof
06 156 39 277

Zuss & sap
E: goedbezig@zussensap.nl
KvK: 62962647

Techiek dodo.nl / design Studioviv.nl