fbpx

Pasta tomaat basilicum sesamolie

Diner

Hij is werkelijk ver-ruk-ke-lijk deze pasta met tomaat, basilicum en sesamolie. Dit is onze nieuwste verslaving wat betreft voedzame avond maaltijden. En als we wat overhouden dan eten we het de volgende dag als lunch. Soms zelfs al als ontbijt! Het is een super makkelijk en lekker gerecht. Je kunt zelf nog wat spelen met de ingrediënten door bijv minder pasta te nemen en meer tomaat en basilicum. In een handomdraai staat het op tafel, echt een aanrader dus!

Probeer ook eens pasta champignonroomsaus of de traditionele spaghetti

ingrediënten

voor 4 personen - 20 min

200 gram Gerookte kipfilet
500 gram Kerstomaatjes
1 teen Knoflook
3 eetlepels Olijfolie
250 gram Volkoren spaghetti
25 gram Basilicum (de blaadjes van 1 plant)
3 eetlepels Sesamolie
70 gram Pijnboompitjes
Pasta tomaat basilicum sesamolie
1
Kook de spaghetti zoals staat aangegeven op de verpakking.
2
Snijd de kipfilet in kleine stukjes of reepjes. Snijd de tomaatjes in vieren. Doe dan de olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook.
3
Doe de tomaatjes in de pan en bak ongeveer 4 minuten, tot ze zacht worden, maar nog wel heel zijn. Voeg dan de kipfilet toe en breng het op smaak met wat peper.
4
Meng de spaghetti met de saus, voeg de basilicumblaadjes toe en sprenkel de sesamolie erover. Verdeel het over de borden en garneer het met een handje pijnboompitjes. En Voila, het gerecht kan op tafel. Eet smakelijk!

Thekla Karsten
Meerval 62
1741 XP Schagen
06 239 16 567

Joselien Haring
Wierdijk 1
1693 JA Wervershoof
06 156 39 277

Zuss & sap
E: goedbezig@zussensap.nl
KvK: 62962647

Algemene voorwaarden

Techiek dodo.nl / design Studioviv.nl