fbpx
Icoon check

Voor 9:00 besteld is ’s avonds geleverd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

18% korting met code hoera9jaar

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

18% korting = hoera9jaar

Onze blog berichten

De gezondheidsvoordelen van limoen

Limoenen We hebben jullie al veel verteld over de gezondheidsvoordelen van veel groenten- en fruitsoorten die je vindt in onze sappen, en vandaag is de limoen aan de beurt! Naast de heerlijke, frisse smaak van limoen bevat deze vrucht namelijk ook heel veel gezondheidsvoordelen en deze delen we vandaag met jullie!

Lees meer

Waarom voelen we ons beter in de zomer?

De lange, donkere winter is achter de rug! De zomer begint en de zon begint te schijnen, de dagen worden langer en we voelen ons toch allemaal een stukje blijer en gelukkiger! Maar waar komt dat nou eigenlijk door? Dat hebben we voor je uitgezocht en deze redenen delen we graag met jullie!

Lees meer

Motivatie om te beginnen met sporten

Uit je comfortzone Je wilt beginnen met sporten, je spreekt al maanden met jezelf af dat je nu echt gaat beginnen. De dag waarop je zou gaan is aangebroken en toch kun je de motivatie niet vinden om heen te gaan. Dit heb ik zelf ook een tijdje gehad. Ik vond sporten zo uit mijn comfortzone dat ik mezelf er niet overheen kon zetten en mijn motivatie om te gaan was ook ver te zoeken. Uiteindelijk ben ik toch gegaan en nu vind ik het heerlijk! Doordat ik me kan voorstellen dat beginnen moeilijk is, deel ik graag mijn tips met jou waardoor je toch de motivatie kan vinden om te gaan beginnen! Is hardlopen iets waarmee je wilt beginnen? Daar hebben we een aparte blog met tips voor geschreven. Deze lees je hier!

Lees meer

Groenten en fruit?

Groenten en fruit In onze sappen gebruiken wij alleen maar groenten en fruit en we komen dan ook veel verschillende groenten- en fruitsoorten tegen. Maar wanneer is iets nou groenten en wanneer is iets fruit? Denk aan bijvoorbeeld een tomaat? Of tomaat groente of fruit is kan nog best een discussiepunt zijn. Het onderscheid tussen groenten en fruit kan soms verwarrend zijn, vooral omdat sommige producten zowel als groente als fruit kunnen worden beschouwd. In deze blog vertellen we je iets meer over de verschillen tussen groenten en fruit en wanneer is iets een groenten- of fruitsoort?  

Lees meer

Je hersenen trainen

Je hersenen trainen Bij Zuss & Sap zijn wij groot voorstander van goed zorgen voor jezelf. Niet alleen voor je lichaam, maar ook voor bijvoorbeeld je mindset en je hersenen. Laten we daar eens wat dieper op ingaan, want wist je al dat je heel gemakkelijk je hersenen kunt trainen? En dat dit echt heel erg belangrijk en handig kan zijn? Daarom hebben wij wat oefeningen, die je waarschijnlijk al wel kent maar nooit bij stil hebt gestaan dat ze je hersenen trainen, op een rijtje gezet voor jullie!

Lees meer

Waarom kiezen voor seizoensproducten?

Sap van het seizoen In elk seizoen zijn er andere groenten en fruit te verkrijgen. Dit heeft met meerdere factoren te maken, denk aan de lengte van de dag, de temperatuur, zonlicht en regen en neerslag. Wij zijn gek op seizoensproducten, en daarom hebben we ook per seizoen een ander seizoenssapje ontwikkeld. Zomer Zoen in de zomer, Winterse Boost in de winter, Lente Kriebels in de lente en Herfst Beuk in de herfst. Maar waarom is het nou zo leuk en belangrijk om elk seizoen andere seizoensproducten te eten? Dat vertellen we je vandaag in deze blog!

Lees meer

Meer groenten en fruit voor jouw kleintje

Onze Toversappen Elke ouder probeert ervoor te zorgen dat hun kinderen voldoende groenten en fruit eten. Soms verloopt dit vlot, maar soms is er een moment waarop je kind weigert te eten wat eigenlijk zo gezond voor hem of haar is. Best lastig, juist omdat gezond eten zo goed voor ze is! Daarom hebben wij wat tips op een rijtje gezet die je zou kunnen proberen om jouw kind makkelijker meer groenten te kunnen laten eten. Onze beste tip? Dat zijn eigenlijk onze Toversappen! Onze Toversappen bevatten een mix van groenten en fruit, wat precies is wat je graag zou willen dat je kind meer eet. Een extra voordeel is dat er waarschijnlijk minder strijd aan tafel zal zijn tijdens het avondeten, omdat je kind ‘s ochtends al zijn of haar Toversap heeft gedronken. Vaak gaat het iets beter als het niet hoeft, dus de kans is groot dat je kleintje gewoon zijn of haar maaltijd zal eten! Wist je trouwens dat één Toversapje qua voedingsstoffen gelijk staat aan een halve kilo groenten en fruit? Niet dat we een halve kilo groenten en fruit persen voor één Toversapje, maar je zou wel een halve kilo moeten eten om dezelfde voedingsstoffen binnen te krijgen. Dit komt doordat alle voedingsstoffen veel gemakkelijker door het lichaam worden opgenomen wanneer groenten en fruit geperst zijn. En aangezien alles rauw wordt verwerkt, gaan er geen voedingsstoffen verloren door koken. Ben jij klaar om jouw voorraad Toversapjes te bestellen? Dat kan via deze link!

Lees meer

De ‘maandagdip’

De maandagdip Je herkent het vast wel, het weekend is voorbij en je werkweek gaat weer beginnen. Na een heerlijk, vrij en ontspannen weekend kan je best een beetje tegen de maandag opzien. Vermoeidheid, gebrek aan motivatie of gewoon een beetje chagrijnig (al herkennen wij dit met ons gezellige team natuurlijk helemaal niet). Dit kan komen door de overgang van het vrije weekend naar de werkweek, een plotselinge verandering in routine, of het vooruitzicht van een drukke werkweek. Er zijn een aantal manieren en trucjes om hier makkelijk uit te komen, en deze delen we graag met je!  

Lees meer

De gezondheidsvoordelen van lentegroenten- en fruit

Hallo lentegroenten- en fruit Na maanden van kou en toch wel wat somberheid is daar dan eindelijk de lente! De zonnestralen beginnen langzaam te schijnen en de vogeltjes beginnen te fluiten. Wij zijn er gek op! Het eten van lentegroenten- en fruit is niet alleen ontzettend smaakvol, het heeft ook gezondheidsvoordelen voor jou en voor de aarde. Elk seizoen heeft zijn eigen groenten en fruit, en zo ook de lente. In deze blog lichten we onze favoriete lentegroenten- en fruit uit!

Lees meer

Foliumzuur en folaat tijdens jouw zwangerschap

Foliumzuur & folaat Je bent zwanger, een super bijzondere tijd in je leven! Een periode waarin jouw eigen gezondheid, en daardoor ook de gezondheid van jouw kleintje, toch wel extra belangrijk is. Een voedingsstof die onwijs belangrijk kan zijn tijdens de zwangerschap, is foliumzuur, ook bekend als vitamine B9, en de natuurlijke vorm ervan, folaat.

Lees meer

De voordelen van een sapkuur

Een sapkuur, dat heb je vast al wel eens voorbij zien komen. Een Balansdag, de Driedaagse Detox, Detox & More en zo zijn er nog veel meer opties. Maar wat zijn nou eigenlijk de voordelen van deze sapkuren? En waarom zou je er eentje kunnen doen? In deze blog nemen we je mee in de vele voordelen van een sapkuur. Wat wel handig is om te weten is dat elk lichaam anders is, en dat elk lichaam ook anders zal reageren. Daarnaast heeft ook elk lichaam andere behoeften en zal voor iedereen een andere sapkuur ook meer passend zijn. Ben je benieuwd naar welke kuur het beste bij jou zou passen? Ontdek de verschillende kuren in onze shop!

Lees meer

‘Pretox’, de week voor jouw detox

Voorbereiden op jouw detoxkuur Je staat op het punt je detoxkuur te bestellen, of beter nog; je hebt hem al besteld! Tijd om je voor te bereiden op jouw detoxkuur, maar hoe bereid je je voor op je detox? En waar kun je allemaal rekening mee houden? De week voor de detox is namelijk ook heel belangrijk, dit noemen we ook wel de ‘pretox’. Natuurlijk hebben wij een aantal tips zodat jij je zo goed mogelijk kunt voorbereiden op jouw detox. Heb je nog niet besteld maar wil je wel graag bestellen? Dat kan via deze link!

Lees meer

Avocado’s

Niet meer weg te denken Avocado’s, een aantal jaar geleden hadden we er (misschien) nog nooit van gehoord en opeens zijn ze niet meer weg te denken uit ons dieet. Je vindt ze makkelijk in de supermarkt en op de markt. Maar waarom werd deze vrucht opeens zo bekend? In Amsterdam is er zelfs een lunch tentje die alleen maar gerechten maakt met avocado, De Avocado Show. Nou wij weten het wel, ze zijn niet alleen heerlijk van smaak maar bevatten ook nog eens een heleboel gezonde dingen! En daar vertellen we je in deze blog meer over!  

Lees meer

5 tips om gemakkelijker gezond te eten

5 tips Je bent er klaar voor om je eetpatroon aan te passen en te verbeteren, super goed! Maar hoe begin je eigenlijk met gezond eten? Dat is misschien nog niet zo makkelijk. Daarom hebben wij 5 tips opgeschreven met dingen die jij kunt toepassen in je huidige eetpatroon om dit makkelijk iets gezonder te maken.

Lees meer

Wortels en wortelsap

De kracht van wortels Wortels, ik denk dat ik wel kan zeggen dat iedereen deze groenten al wel eens geprobeerd heeft. Heerlijk van smaak in je salade, gekookt bij je ‘AVG’ (aardappels, vlees, groenten 😉) of gewoon lekker als tussendoortje met misschien een gezonde dip! Maar naast dat ze heel lekker zijn van smaak en makkelijk toe te passen in jouw dieet, kunnen we nog veel meer vertellen over deze oranje groente. Wist je bijvoorbeeld al dat er ook rode en paarse varianten bestaan? En dat wij wortels heel graag gebruiken in onze sappen?  Je leest er alles over in onze nieuwe blog!

Lees meer

Onze favoriete gezonde snacks

Gezonde snacks Gezond ontbijten, lunchen en dineren is vaak niet zo heel lastig. Het gaat vaak ‘fout’ bij het snacken. Het hongergevoel tussen je grote maaltijden in. Heerlijk een koekje of een chocolaatje tussendoor, wat natuurlijk af en toe best eens mag, maar het is wel fijner als je het gezond eten de hele dag kan volhouden. Laten wij onze favoriete, gezonde snacks daarom eens met jullie delen! Ben je opzoek naar gezonde recepten voor snacks, ontbijt, lunch of avondeten? Die vind je hier!

Lees meer

Touwtjespringen

Touwtjespringen, dat hebben we vroeger vast allemaal wel eens gedaan. Op het schoolplein met een groot touw met z’n allen tegelijk springen. Niet alleen heel leuk, maar ook nog eens een hele goede oefening. Ligt jouw springtouw te verstoffen in de kast? Haal hem er dan gauw uit want wij hebben een hele leuke oefening bedacht! Het geeft net iets meer uitdaging dan het standaard touwtjespringen wat je kent.

Lees meer

Voeding en slaap

De waarde van een goede nachtrust voor lichaam en geest Wat is de relatie tussen voeding en slaap? Een goede nachtrust is van groot belang voor zowel je fysieke als mentale welzijn. Over het algemeen heeft een volwassen persoon tussen de 7 en 9 uur slaap per nacht nodig, hoewel dit kan variëren. Het belangrijkste is dat je ‘s ochtends gemakkelijk uit bed kunt komen en met energie aan de dag kunt beginnen. Het is interessant om te weten dat wat je overdag eet, invloed kan hebben op de kwaliteit van je slaap ‘s nachts. Factoren zoals voeding en dagelijkse activiteiten kunnen een rol spelen bij het bevorderen van een diepere en meer rustgevende slaap. Als je geïnteresseerd bent in hoe een goede nachtrust je lichaam kan beïnvloeden, lees dan vooral verder. In deze blog bespreken we het verband tussen slaap en voeding.

Lees meer

Goede voornemens

Wat zijn goede voornemens? Goede voornemens, je hebt er vast wel eens van gehoord of je hebt zelf al een paar goede voornemers voor jezelf opgeschreven. Maar wat zijn goede voornemens nou eigenlijk? Het zijn intenties of doelen die je kunt stellen voor jezelf om een positieve verandering te maken in je leven. Dit kan met van alles te maken hebben, denk aan gezondheid, persoonlijke groei, relaties, carrière of zelfverbetering.

Lees meer

Energiegevers en energienemers

Energie schommelingen Energie is een onwijs belangrijk punt van ons bestaan, letterlijk ons vuurtje. Het beïnvloedt hoe we ons voelen, hoe we functioneren en hoe we de wereld om ons heen ervaren. We kennen allemaal die momenten waarop we vol energie zitten, van die momenten dat we alles aankunnen! Daarnaast zijn er momenten waarop zelfs het kleinste takenlijstje een uitdaging lijkt. Maar wat veroorzaakt deze schommelingen? Door ons sociale leven, onze omgeving en onze eigen gewoonten liggen verborgen krachten die ons omhoog kunnen halen, of juist helemaal naar beneden. Dit noemen we energiegevers en energienemers: de mensen, activiteiten en omgevingen die onze energie kunnen beïnvloeden. In deze blog nemen we je mee in energiegevers, energienemers en vertellen we je meer over de balans hiervan.  

Lees meer

De gezondheidsvoordelen van frambozen

De veelzijdige wereld van frambozen Frambozen zijn niet alleen heerlijk zacht en zoet, maar ook nog eens verfrissend. Een natuur product, wat deze ‘besachtige’ vruchtjes tot een waardevolle toevoeging maken in je voeding. In deze blog gaan we je meer vertellen over deze vrucht en de vele voordelen. Van de vrolijke kleur van frambozen tot hun heerlijke smaak, ze zijn niet alleen een culinair hoogstandje ;), maar bieden ook een overvloed aan voedingsstoffen die een positieve invloed kunnen hebben.

Lees meer

Wat drink je na het sporten?

Wat kun je drinken na het sporten? Sporten en bewegen zijn geweldig voor je lichaam, maar wat je na je training drinkt, kan net zo belangrijk zijn als de oefening zelf. Het is essentieel om je lichaam te hydrateren en de verbruikte voedingsstoffen aan te vullen. Dus, wat is de beste dorstlesser na een zweterige, energieverslindende sessie? Laten we duiken in de wereld van ‘after-workout’ drankjes en ontdekken wat het beste is om te drinken na het sporten.

Lees meer

De kracht van citroenen

De veelzijdige kracht van citroenen Citroenen zijn niet alleen die verfrissende citrusvruchten die je drankje een frisse twist geven. Ze zitten ook boordevol verrassende gezondheidsvoordelen en kunnen een waardevolle toevoeging zijn aan je dagelijkse voeding. Laten we een een duik nemen in de wereld van citroenen en ontdekken hoe je ze op smakelijke wijze aan je dieet kunt toevoegen. Gezondheidsvoordelen van Citroenen Vitamine C Boost: Citroenen zijn rijk aan vitamine C, wat zou kunnen bijdragen aan het ondersteunen van een gezond immuunsysteem. Hydraterende frisheid: Het toevoegen van citroen aan water kan niet alleen een verfrissende smaak geven, maar kan ook bijdragen aan een goede hydratatie. Smaakvolle smaakmaker: Citroensap is een veelzijdige smaakmaker voor dressings, marinades, en verschillende gerechten, geeft een unieke citroenachtige smaak, waarmee je makkelijk een gezonde dressing kan maken. Voedingswaarde per 100 gram: Energie: 184 kJ / 43 kcal Eiwitten: 1,0 g Koolhydraten: 3,6 g Waarvan suikers 2,4 g Vetten 0,4 g Waarvan verzadigde vetten 0,1 g Natrium 1,2 mg Calcium 12,0 mg Magnesium 10,8 mg Ijzer 0,1 mg Vitamine E 1,0 mg Vitamine C 48,1 mg  

Lees meer

De houdbaarheid van de sappen

De houdbaarheid Op weg naar een gezondere levensstijl? Dan zijn onze Zuss & Sappen je beste vriend, maar hoe zit het met hun houdbaarheid? In deze blog vertellen we je over waarom invriezen een ‘gamechanger’ is voor hun versheid, ontrafelen het mysterie van de datum op de dop en geven tips om de de sappen optimaal te bewaren. Na het lezen van deze blog ben jij helemaal klaar voor jouw sapkuur!

Lees meer

Intermittent fasting

Wat is intermittent fasting? Intermittent fasting is een eetpatroon waarbij je afwisselt tussen vasten en eten gedurende bepaalde tijdsperioden. Het draait niet zozeer om wát je eet, al wordt zo gezond mogelijk wel aangeraden, maar wanneer je eet. In plaats van je te focussen op specifieke voedingsmiddelen, concentreer je je met intermittent fasting op de timing van maaltijden. Hier zijn een aantal methodes voor en deze delen wij in deze blog! Goed om te weten: deze blog is geschreven om jullie te informeren over intermittent fasting en om te vertellen over de mogelijkheden bij deze manier van eten. Bij advies of twijfels raden we je aan een professional te benaderen.  

Lees meer

Wat eet je na het sporten?

Eten na het sporten Je hebt net de sportschool verlaten, of die laatste kilometers achter de rug, en je voelt je geweldig! Maar, wat doe je na je sportsessie? Wat je na je workout eet, kan echt een groot verschil maken voor je lichaamsherstel en je algehele prestaties, onwijs belangrijk dus! Laten we eens dieper ingaan op waarom de voeding na het sporten zo belangrijk is en wat je lichaam echt nodig heeft.

Lees meer

De gezondheidsvoordelen van ananas

Ananas sap We gebruiken graag ananassap in onze Zuss & Sapjes. Waarom? Om te beginnen natuurlijk vanwege de heerlijke zoete smaak. Het geeft de sappen meteen een frisse, zoete basis. Daarnaast zijn wij fan van ananas vanwege de velen gezondheidsvoordelen. Ben je nou benieuwd naar deze voordelen? Daar vertellen we je graag meer over in deze blog!

Lees meer

Wat is sapvasten?

Reset Sapvasten is eigenlijk een soort resetknop voor je lijf, waarbij je voor een tijdje alleen maar sappen drinkt, gemaakt van groenten en fruit. Je kunt dit doen om je lijf te ‘ontgiften’ en te reinigen, soms ook om wat kilootjes kwijt te raken en gewoon over het algemeen gezonder te worden. In deze blog vertellen we je alles over sapvasten, over de ‘do’s en don’ts, de verschillende kuren en over de voordelen van sapvasten.

Lees meer

De gezondheidsvoordelen van visolie

Visolie De komende weken gaan wij, Thekla & Joselien, visolie toevoegen aan ons dieet. We kwamen in aanraking met de omega-3 visolie van Eqology via Marloes. Thekla sprak haar op het schoolplein en raakte geboeid door haar verhaal. Wij denken dat visolie een extra ondersteuning kan zijn voor onze cellen. Dat als we dit nemen dat de voedingsstoffen nog beter opgenomen kunnen worden door ons lichaam. En omdat we altijd geïnteresseerd zijn in verbeteringen op het gebied van gezondheid willen we dit natuurlijk graag testen. We hebben ons bloed laten testen vooraf en gaan dit over 5 maanden opnieuw doen. We zijn heel benieuwd naar de resultaten van die bloedtesten. En natuurlijk ook naar ons gevoel erbij, want dat is wat wij misschien nog wel het belangrijkste vinden. Voel ik mij hier goed bij? We gaan het ontdekken en zullen jullie op de hoogte houden. De visolie die wij gaan testen is 100% wilde kabeljauw olie uit de koude Arctische zee. Het is een full spectrum olie met omega 3, 7,9 en 11. Dit betekent dat het alle vetzuren van de vis bevat en dit ook in de fles zit.

Lees meer

Onze detoxtips op een rijtje!

Een succesvolle sapkuur Op zoek naar een verfrissende reset voor lichaam en geest? Een sapdetox kan dan precies zijn wat je nodig hebt! Ontdek in onze nieuwe blog een verzameling detoxtips. Van hoe belangrijk het is om genoeg water te drinken tot het ontdekken van alle smaken, plus het luisteren naar je lijf: deze tips zijn de sleutel tot een succesvolle sapkuur. Lees verder en ontdek hoe je jezelf kunt ondersteunen tijdens en na je sapdetox. Oh ja, aan het einde van de blog lees je ook nog eens mijn persoonlijke detoxtips!

Lees meer

Hoeveel gram groenten per dag?

De kracht van groenten Dat groenten gezond voor ons zijn weten we inmiddels, maar waarom? En hoeveel gram zouden we eigenlijk moeten eten? Groenten zijn niet alleen heel lekker, maar ze zijn ook nog eens onmisbaar in een gezond dieet. In deze blog geven we je handvaten en vertellen we je hoeveel je nou eigenlijk moet eten, hoe je makkelijk genoeg kan eten en waarom al die groentes nou eigenlijk zo goed voor je zijn!

Lees meer

Suikers vs. Zoetstoffen

Suiker vs. Zoetstoffen Duik met ons mee in de zoete wereld van smaakmakers! Suikers en zoetstoffen, beide brengen ze die heerlijke zoetheid, maar wat zijn eigenlijk de verschillen? In deze blog ontrafelen we de knoop, onthullen we de zoete feiten, en laten we je zien waarom deze twee rivalen de strijd aangaan in jouw kopje koffie of op dat stukje taart. Bereid je voor op een smakelijk avontuur waar suiker en zoetstoffen de hoofdrol spelen.  

Lees meer

Wat zijn eiwitten?

De bouwstenen van jouw kracht! Eiwitten zijn als de bouwstenen van je lichaam, de boost die ervoor zorgen dat alles soepel draait. Ze zijn als de superhelden van je voeding, te vinden in lekker eten zoals vlees, vis, eieren, noten en ga zo maar door. Denk aan ze als de fitnesstrainers voor je spieren, de regisseurs van chemische reacties en zelfs de bouwers van je immuunsysteem. Dus of je nu een vleesliefhebber bent of de voorkeur geeft aan bonen en noten. Eiwitten spelen een belangrijke rol in je dagelijkse voeding, zonder gedoe!  

Lees meer

Magnesium

Magnesium: Het nuttige mineraal dat we vaak vergeten Magnesium is zo’n mineraal dat in de spotlight hoort te staan, maar die we onbewust toch een beetje vergeten. Laten we eens inzoomen op wat magnesium is en waarom het eigenlijk heel belangrijk is. Magnesium is een mineraal dat je overal vindt; in de aarde, in zeewater, in planten en in dieren. Het is een van de meest voorkomende mineralen in ons lijf en het doet van alles. We noemen het zelfs graag het “ontspanningsmineraal” omdat het helpt met spieren en zenuwen ontspannen.  

Lees meer

De gezondheidsvoordelen van blauwe bessen

Klein maar krachtig! Blauwe bessen, we kennen ze allemaal wel! De gezellige, kleine besjes die niet alleen een hele lekkere smaak hebben, maar ook nog eens helemaal boordevol gezondheidsvoordelen zitten! In deze blog vertellen we je hier graag wat meer over!

Lees meer

De gezondheidsvoordelen van zomer groenten en fruit

Zomer groenten en fruit Op een heerlijke, warme zomerdag vroeg naar de markt om allerlei verse zomer groenten en fruit te halen. Daarna gezellig uitgebreid koken en met een fijn gezelschap lunchen of dineren. Gelukkiger krijg je mij bijna niet! Elk seizoen heeft zijn eigen groenten- en fruitsoorten en in elk seizoen kun je weer nieuwe recepten uitproberen! Ben je opzoek naar inspiratie hiervoor? Of ben je benieuwd welke zomer groente en fruit soorten er zijn? Daar vertellen we je in deze blog graag over!

Lees meer

De gezondheidsvoordelen van herfstgroenten en fruit

Herfstgroenten en fruit Niet alleen in de natuur veranderd er veel als de herfst is aangebroken, maar ook in onze voeding! Alle heerlijke herfstgroenten en fruit zijn weer beschikbaar. Buiten wordt het kouder en donkerder, de bladeren vallen van de bomen en de bladeren worden mooi warm van kleur. De herfst is qua weer altijd een beetje een domper na de warme zomerperiode, maar na het lezen van deze blog ben je gek op de herfst!

Lees meer

De gezondheidsvoordelen van pompoen

De gezondheidsvoordelen van pompoen De herfst is begonnen! Als ik aan de herfst denk, denk ik aan koude dagen, blaadjes die vallen van de boom en natuurlijk pompoenen! Leuk om uit te hollen en er een mooi kunstwerk van te maken natuurlijk, maar ook heerlijk en gezond om te eten! Bijvoorbeeld pompoensoep en pompoentaart, wij houden ervan! Ben je benieuwd naar alle gezondheidsvoordelen van pompoen? Wij delen het graag met je in deze blog!

Lees meer

Groentesappen toevoegen aan je dieet

Groentesappen toevoegen aan je dieet Waarom zou je groentesappen eigenlijk kunnen toevoegen aan je dieet? Dat is een hele goede vraag en hier geven we natuurlijk graag antwoord op! Onze sappen kunnen gebruikt worden om je lichaam te reinigen van opgehoopte gifstoffen, ook wel detoxen. Dit doe je door bijvoorbeeld onze sappen te drinken zonder voeding ernaast (Driedaagse Detox), maar je kunt ook kiezen voor een kuur waarbij je gezonde voeding kan eten (Detox & More). Ook kun je de sappen gebruiken als aanvulling op jouw dagelijkse dieet, als extra aanvulling van vitamines en mineralen. Het drinken van groentesappen kan veel voordelen hebben, passend bij verschillende doelen en wensen. Over deze voordelen vertellen we je graag meer!  

Lees meer

Waarom bewegen je beter laat voelen

Waarom bewegen je beter laat voelen Bewegen is bijna noodzakelijk voor een gezond en blij lichaam, daar zijn wij van overtuigd! Dat het gezond is voor je lichaam weten de meeste wel. Mensen sporten om af te vallen of gezonder te worden. Maar wist je al dat bewegen ook veel kan bijdragen aan een goede stemming? Dat is namelijk zeker het geval en in deze blog vertellen we je waarom en hoe het werkt!    

Lees meer

Waarom een goede nachtrust goed is voor lichaam en geest?

Waarom een goede nachtrust goed is voor lichaam en geest? We weten allemaal dat een goede nachtrust belangrijk is, alleen maken veel mensen het toch veel te laat. Ook is er een grote groep mensen die moeite hebben met genoeg slapen. Toch is slaap net als de beste vriend waarvan je nooit hebt geweten dat je hem had, het helpt je echt met van alles. Het is superbelangrijk voor zowel je lichaam als je geest en in deze blog vertellen we je waarom!  

Lees meer

Hoe je eetgewoonten je humeur kunnen verbeteren

Hoe je eetgewoonten je humeur kunnen oppeppen Je hebt vast wel eens gehoord van het gezegde “je bent wat je eet” en het blijkt te kloppen, zelfs als het gaat om je humeur. Wat er op je bord ligt, kan invloed hebben op hoe je je voelt. Laten we eens kijken naar hoe goede eetgewoonten je humeur een oppepper kunnen geven.

Lees meer

De gezondheidsvoordelen van broccoli

De groene superheld op je bord Misschien in eerste instantie niet de meest interessante groente die er is. Toch kun je hem op meerdere manieren bereiden en kan het echt een lekkere toevoeging zijn aan je gerecht! Het maakt niet alleen je maaltijden lekkerder, maar het heeft ook een heleboel gezonde voordelen waar je blij van wordt. Of je nu al een broccoli-fan bent of nog niet helemaal overtuigd bent, wij hebben een aantal gezondheidsvoordelen op een rijtje gezet!  

Lees meer

Is komkommer gezond

Komkommer is niet alleen lekker, maar zit ook vol met goede dingen. Wat handig is, is dat je hem door zijn frisse smaak met veel gerechten kan eten. Als snack, in je salade of op je boterham. Het is een groene groente die het hele jaar door in Nederland verkrijgbaar is. Daarnaast hebben komkommers ook nog eens heel veel gezondheidsvoordelen en deze delen we graag met je!

Lees meer

Detox

Detox, wat doet dat met je? Ik was nog geen 40 jaar en voelde mij eigenlijk prima, had nergens last van, zat vol energie en ben altijd een bezige bij geweest. Maar dit gebeurde er met mij toen ik een detox kuur had gedaan. Het moment was daar, ik was nog geen 40 jaar en stond op het punt te gaan trouwen. Het zou een bijzondere dag worden want we trouwden met een klein gezelschap om ons heen op een boot in Monnikendam. Best bijzonder! Een vriendin van mij vertelde me dat ze een Detox kuur had gedaan. Ik, altijd geïnteresseerd in nieuwe dingen, had een aantal vragen. Hoeveel sappen drink je dan? Mag je er wel bij eten? Wat gebeurt er dan met je? Is het moeilijk? Nouja het werd een heel gesprek en aan het einde van het gesprek zei ze tegen me dat ik het 2 weken voor mijn trouwdag moest gaan doen. Ik dacht gelijk, dat is toch niks voor mij, vond het een beetje High Classie en meer voor mensen uit de stad haha. Mijn vriendin moest daar om lachen en begon een beetje aan te dringen. Ze zei dat het perfect is om je net een beetje beter te voelen, een paar kilo af te vallen en mijn huid zou gaan stralen. Dat klonk natuurlijk wel erg leuk zo voor mijn bruiloft. Hoe is de detox gegaan? 3 weken voor de grote dag heb ik besloten om de detox kuur ook te gaan doen. Nou daar ging ik hoor. Ik dronk 2 weken lang iedere dag 3 verschillende sappen. Een half uur voor mijn hoofdmaaltijd nam ik een glas water, toen mijn groentesap en vervolgens nog een glas water. Ik moest veel water drinken zei ze. Dit zou belangrijk zijn voor het afvoeren van mijn afvalstoffen waardoor ik ook veel op het toilet zat haha. Ik kon echt niet zeggen dat ik de sappen lekker vond. En bij de rode sappen met biet moest ik mijn neus gewoon dicht knijpen omdat ik het anders niet weg kreeg. Bah! Inmiddels weet ik ook dat je bij het drinken van groenten echt aan de smaak kan wennen. De smaak van groentesap is gewoon zo anders dan je gewend bent bij een drankje die je koopt in de supermarkt. Een voordeel was dat het me wel lukt om naast de sappen alleen gezond te eten en ik heb tijdens de kuur ook helemaal geen honger gehad. Maar goed, na deze 2 Weken Detox voelde ik me dus echt fantastisch. Mijn huid was nog nooit zo glad geweest en ik was 2 kilo afgevallen waardoor mijn jurk net even lekkerder zat. Ik zat vol energie en we hebben een ontzettend bijzondere dag beleefd met elkaar. Wat bleef mij het meest bij van de detox? Het meeste wat mij is bijgebleven van mijn eerste detox kuur was de extra energie die ik voelde na de kuur, ik bruiste van de energie en had overal weer zin in. En mijn gladde huid, niet normaal zo glad als ik voelde. Ik vroeg mijn gezin ernaar of ze het ook voelden. Terwijl ik dus voor de kuur al dacht dat het goed met me ging, werd ik er na de kuur van bewust dat het toch veel beter kon. Voelde ik me voor de kuur wel zo goed? Een half jaar later was ik benieuwd of ik me weer zo energiek zou voelen zoals na mijn vorige sappenkuur. Het goede gevoel leek ook wel een beetje vervaagd. Dus ik bestelde dezelfde kuur als voor mijn huwelijk en ik was verrast over de smaak van de sappen. Ik had gewoon het idee dat het andere sappen waren. Ik hield mijn neus niet meer dicht en het leek oprecht andere sap terwijl ik dezelfde kuur had besteld. Het effect was precies hetzelfde als bij mijn eerste kuur. Meer energie, frisser en weer een super gladde huid. Ik was overtuigd! Vanaf toen was ik er ook van overtuigd dat je aan iemands huid kan zien of het goed met diegene gaat. Ik wilde niet meer zonder het drinken van groentesappen en dit moest ook mijn gezin ervaren. Hoe ging het verder na mijn 2de kuur? Na mijn 2de kuur ben ik gaan onderzoeken wat er gebeurd met je bij het drinken van groentesap en welke slowjuicer voor ons de beste was. We kwamen uit bij een Kuving welke we ook hebben gekocht. Ik wilde dat mijn man en kinderen dit goede gevoel ook konden ervaren. Naarmate we de sappen langer dronken werden er steeds meer om ons heen enthousiast en willen het ook gaan drinken. Uiteindelijk maakten we sappen voor onze ouders, schoonouders, broer, zussen en schoonzusjes. Zo is ook het idee ontstaan om er iets in te beginnen. Dit was het begin van ons bedrijf Zuss & Sap. Waarmee alles is begonnen Wij zijn 2 zussen die een geweldige ervaring hebben gehad na het volgen van een sappenkuur. Om iedereen dit te laten ervaren zijn wij in 2015 gestart met onze eigen onderneming en maken we nu met passie groentesappen voor iedereen binnen Nederland en een gedeelte in België. Wil jij ook ervaren wat 2 weken detoxen voor jou kan doen? Bestel de kuur voor 9.00 uur en onze bezorgservice bezorgen hem dezelfde avond al bij je thuis.  

Lees meer

De gezondheidsvoordelen van wintergroenten

Wintergroenten Als ik aan eten in de zomer denk, denk ik aan heerlijke aardbeitjes, (water)meloen, ananas en heerlijke salades. Het eten in de winter, zoals stamppot, klinkt dan toch iets minder aantrekkelijk en ik snap dat je het gevoel kan hebben dat er toch minder te verkrijgen is. Natuurlijk is dit niet het geval en misschien is het juist wel belangrijker om gezonde groentes en fruit te eten in de koudere maanden aangezien we toch sneller een griepje te pakken hebben rond deze tijd. In deze blog zullen we jullie overtuigen dat de winter net zo leuk en gevarieerd kan zijn dan de zomer! Wintergroenten bieden niet alleen voedzame opties, maar ook talloze mogelijkheden voor smaakvolle maaltijden. Het is een geweldige tijd om te genieten van de seizoensgebonden groenten die beschikbaar zijn. Laten we eens kijken welke groenten er in de winter beschikbaar zijn en hoe je ze op creatieve en smakelijke manieren kunt bereiden.

Lees meer

VET lekker

Dit is dus VET lekker! Vet is best lekker, het geeft je gerecht direct meer smaak. En nog belangrijker, vet hebben we nodig om ons lichaam optimaal te laten functioneren. Je zou denken dat dit grote pluspunten zijn, toch proberen we ze te ontwijken als we gezond willen doen dus hoe zit dat nou precies? Vetten zijn ontzettend belangrijk voor de opbouw van onze cellen en onze hersenfunctie. Verder zorgen ze ervoor dat de in vet oplosbare vitamines zoals A, D, E en K werken zoals ze zouden moeten. Toch wil je vet niet te veel opslaan in je lichaam. Daarom zullen we in deze blog proberen om op een korte en makkelijke manier uit te leggen welke nou de goede zijn en waar je ze kunt vinden. Het beste kun je alleen de goede vetten eten. Goede vetten zijn; enkelvoudig Onverzadigde vetten en meervoudig Onverzadigde vetten.

Lees meer

De wintertijd

De wintertijd 29 Oktober, dat betekent dat de wintertijd gaat beginnen! De klok wordt dan een uur achteruitgezet, waardoor het ‘s avonds eerder donker wordt. Sta jij altijd vroeg op om aan het werk of naar school te gaan? Grote kans dat je in het donker weggaat en in het donker ook weer thuiskomt. Het is letterlijk een wat donkerdere periode, dit is natuurlijk niet zo gezellig waardoor de wintertijd best een uitdaging kan zijn voor sommige, de welbekende ‘winterdip’, een extra reden om goed voor jezelf te zorgen! Gelukkig zijn er manieren om deze donkere dagen wat op te vrolijken. Wij geven je zes waardevolle tips om je goed te blijven voelen!

Lees meer

Is appelsap gezond?

Is appelsap gezond? Appelsap is natuurlijk een heerlijk zoet drankje maar is het eigenlijk wel zo gezond als je denkt? Het antwoord is, ja zeker! Denk er alleen wel om dat jouw appelsapje de juiste ingrediënten heeft zonder bijvoorbeeld toegevoegde suikers, E-nummers en ingrediënten die je op het eerste oog niet herkent. Kies voor een verse variant zonder toevoegingen en laat het pak in de supermarkt liever staan. Heb je onze appelsapjes al wel eens voorbij zien komen? Onze sappen zijn 100% natuurlijk en aan de sapjes worden geen smaak-, geur- en kleurstoffen, suikers en E-nummers toegevoegd. Gemaakt van appels die we in de buurt plukken bij Boomgaard ‘t Keetje en een klein vleugje citroen. Hoewel we voorzichtig moeten zijn met het maken van gezondheidsclaims, zijn er verschillende redenen waarom appelsap zou kunnen toevoegen aan jouw dieet!  

Lees meer

Bieten en bietensap

Bieten en bietensap Misschien niet je eerste keuze om bieten te kiezen als maaltijd. Toch worden bieten steeds populairder en daar zijn wij heel blij mee! Bieten zouden namelijk voor veel voordelen kunnen zorgen. Ze hebben onwijs veel smaak en zijn lekker zoet. Je kunt bieten op meerdere manieren bereiden, ze zijn voedzaam en ze zien er ook nog eens gezellig uit op je bord door de mooie kleur. Waarom wij voorstander zijn van bieten of bietensap toevoegen aan je dieet? Dat vertellen we je graag! De rode biet is een bietensoort met een rode knol en groene bladeren. De rode knol kan op allerlei manieren aan je maaltijd worden toegevoegd. De kleur van rode bieten komt van de natuurlijke kleurstof betanine. Rode bieten hebben aardse, zoete, maar ook een frisse smaak. We verbouwen in Nederland zomerbietjes en winterbieten. De zomervarianten zijn wat kleiner en op de markt zou je ze met het loof er nog aan kunnen kopen. Dit zijn de groene bladeren met rode nerf die aan de biet vast zitten. In Nederland worden het hele jaar door rode bieten verbouwd waardoor de ecologische voetafdruk bij deze groente dus klein is. Doe er je voordeel mee en voeg wat vaker de rode biet toe aan je maaltijd.

Lees meer

Is tomatensoep gezond?

Is tomatensoep gezond? Is tomatensoep gezond? Ja zeker! Eigenlijk zijn alle soepen een voedzame toevoeging aan je maaltijd. Gebruik het liefst soepen met weinig e-nummers, smaak-, zoet- en houdbaarheidsstoffen. Tomaten zijn in Nederland volop verkrijgbaar van januari tot november, hier maken wij bij Zuss&Sap natuurlijk graag gebruik van. Wist je al dat wij niet alleen sappen maken maar ook soepen? Deze soepen zijn een perfecte aanvulling op jouw detoxkuur, je ontvangt ze bijvoorbeeld bij de Driedaagse Reset. Een van deze soepen is dus een tomatensoep. Tomaten zijn niet alleen heel lekker maar ook heel gezond en in deze blog vertellen we je over alle voordelen. Tomaten zijn rijk aan voedingsstoffen zoals vitamines en mineralen. Ze bevatten vitamine C, vitamine K, kalium, en foliumzuur, die allemaal bijdragen aan de algemene voeding van ons lichaam. De aanwezigheid van deze voedingsstoffen maakt tomaten een waardevolle aanvulling op een uitgebalanceerd dieet.

Lees meer

Gezonde(re) traktatie

Sint Maarten (11 november) Niet overal in Nederland wordt Sint-Maarten gevierd, maar bij ons in het noorden zijn vanavond de straten weer gevuld met kindjes, zelfgemaakte lampionnen, gezellige liedjes en tassen vol lekkers. Snoep is natuurlijk een makkelijke optie om uit te delen op 11 november (en op andere dagen wanneer er getrakteerd kan worden), maar heb je ook al eens over een gezonde(re) traktatie nagedacht? Wij wel! En dit delen we natuurlijk graag met jullie!

Lees meer

Gember is een pittig worteltje

Gember Steeds meer mensen lijken te ontdekken dat kruiden veel voor je lichaam kunnen betekenen. Gember is er één van, dit is een pittig worteltje dat mogelijk positieve effecten voor jou kan hebben. Het geeft je bijvoorbeeld die extra bite aan je gerecht door een klein stukje aan je soep of wok gerecht toe te voegen. Je kunt een klein stukje raspen, in de knoflookpers vermalen of met een mesje fijn snijden. Ben je een echte fan dan zal je het ook heerlijk vinden in je thee en de echte liefhebber drinkt natuurlijk iedere dag een slokje pure gembershot. In veel restaurants is gemberthee niet meer weg te denken.  

Lees meer

Darmen en je hersenen

Gezondheid Zoals jullie vast al wel kunnen raden vinden wij gezondheid erg belangrijk. Gezondheid gaat bij ons niet alleen over een gezond lichaam of gezonde voeding maar ook over mentaal goed in je vel zitten. Onze darmen en hersenen communiceren continu met elkaar, waardoor gezonde voeding en goed in je vel zitten nauw samengaat. Daarom hebben wij Annemarie van Het persoonlijk Dieet gevraagd om een blog hierover te schrijven, die wij weer met jullie kunnen delen. Deze blog lees je hieronder.

Lees meer

Vitamine D

Annemarie over vitamine D Vitamine D, we kennen het allemaal wel. De vitamine die we binnenkrijgen door de zon. Maar is vitamine D eigenlijk wel een vitamine? En waarom is het zo belangrijk? En hoe kun je het nog meer binnenkrijgen? Deze vragen hebben we neergelegd bij Annemarie van Het persoonlijke Dieet en zij heeft hierover een blog geschreven. Ben je benieuwd naar alle antwoorden op de bovenstaande vragen? Lees dan deze blog!

Lees meer

Bleekselderij sap

Denk je eraan om dagelijks bleekselderij sap te drinken? Na het lezen van dit bericht, zou het zeker de moeite waard kunnen zijn!   Ze noemen de darmen ook wel je tweede brein Zorg daarom extra goed voor je darmen. Het persen van bleekselderij met een slowjuicer onttrekt specifieke voedingsstoffen die gunstig kunnen zijn voor je spijsvertering. Dagelijks bleekselderij sap drinken kan op een natuurlijke manier enige verlichting bieden, vergelijkbaar met een mild kalmerend effect. Bij veel mensen kunnen er onopgemerkte lichte ontstekingen in de darmen optreden, wat tot vaag ongemak kan leiden. Bleekselderij sap heeft een verzachtend en verfrissend effect op het spijsverteringskanaal, wat kan helpen om eventuele ontstekingen in de darmen te verminderen.        

Lees meer

Een goede huidverzorging

Skinlab By Iris Tegenwoordig worden we overspoeld met huidverzorgingsproducten en fabels om je huid te verbeteren. Maar wat is nu waarheid en wat is goed voor jouw huid? Je ziet vaak door de bomen het bos niet meer, terwijl een goede huidverzorging heel belangrijk is. Daarom hebben wij aan Iris van Skinlab By Iris gevraagd of zij aan tal tips met ons wil delen, zodat wij dit weer met jullie kunnen delen! Ben je na deze tips benieuwd geworden naar Iris en toe aan eerlijk en persoonlijk huidadvies? Dan ben je bij Skinlab By Iris aan het juiste adres!

Lees meer

Beginnen met mediteren

Beginnen met mediteren, dat kan best lastig zijn. Je hebt waarschijnlijk een beeld in je hoofd van een hele zweverige toestand, op een kleedje met geitenwollensokken aan. Maar dit is natuurlijk helemaal niet het geval. Sterker nog; iedereen mediteert op zijn eigen manier en je kan er je eigen draai aan geven. Mediteer lang of kort, samen of alleen, in stilte of laat je je leiden door iemand. Alles is goed! Ben jij klaar om te beginnen met deze gezonde gewoonte? Wij geven je wat handvaten om te beginnen met mediteren!

Lees meer

Lezen als gezonde gewoonte

Lezen Er is een nieuwe Zuss&Sap challenge van start gegaan deze week. Iedere Challenge bij ons draait om het kweken van goede gewoontes, bij voorkeur gewoontes waardoor jij je leven kunt verbeteren. Gewoontes die goed zijn voor lichaam en geest en waar jij je beter door voelt. Eén van de gewoontes die we in deze blog willen benadrukken, is lezen. Stel bijvoorbeeld als doel om dagelijks 10 pagina’s te lezen. Wil je weten waarom je lezen als gezonde gewoonte kunt zien? Lees dan verder! “Verhalen vormen brandstof voor de geest en dat maakt lezen zo belangrijk”

Lees meer

Stempels op de dop

Verplicht In Nederland ben je verplicht om een houdbaarheidsdatum op een product te vermelden. Toen we onze eerste flesjes groentesap voor anderen gingen maken schreven we de productiedatum met een watervaste stift op de dop. Al werden we er steeds handiger mee bleef het natuurlijk ontzettend veel werk. We kwamen er al snel achter dat dit beter kon.  Zo gingen we van een handmatig stickerautomaatje naar een hele etiketeer machine die de stempels op de dop drukt. Ben je benieuwd naar dit proces? Dat vertellen we je in deze blog!

Lees meer

Dankbaarheid

Dankbaarheid Wat is dankbaarheid voor jou? Als ik er wel eens over begin met mensen die om mij heen staan, vinden ze het wat zweverig klinken. Misschien vind jij het ook wel zweverig om dankbaar te zijn? Maar wat is dankbaarheid precies? Dankbaarheid is een eigenschap waarin we onszelf kunnen trainen. Sommige mensen staan namelijk bewuster stil bij dankbare momenten dan een ander.

Lees meer

Ontdooitips

Ontdooitips Alle sappen worden vers geperst in onze sapruimte en we vriezen deze na het persen direct in tot wel -28°C.  Vervolgens worden de sappen verzonden in kartonnen dozen met tempex. Zo blijven ze goed bevroren en zijn ze ook nog bevroren als ze bij je thuis aankomen. Vervolgens gaan de bevroren sappen ook bij jullie weer in de vriezer zodat ze minimaal 6 maanden houdbaar zijn. Voordat je de sappen kunt drinken moeten ze ontdooit worden. Hier zijn verschillende manieren voor. Het proces van het ontdooien van je groentesappen is belangrijk om de kwaliteit en voedingsstoffen te behouden. Daarom geven we je hier ontdooitips om je sappen veilig te ontdooien:

Lees meer

Gezond(er) op vakantie

Gezond(er) op vakantie De zomer is begonnen en de meeste van ons gaan heerlijk op vakantie. Naar de camping of in een hotel, binnenland of buitenland, alleen of met het gezin. Heerlijk genieten, leuke dingen doen en waarschijnlijk mooi weer! Tijdens de vakantie kan het best lastig zijn om je gezonde leefstijl vol te houden. Je vakantie is er natuurlijk ook voor om even weg te stappen van je drukke, vaste patronen. Maar we kunnen het ook goed begrijpen dat je je gezonde levensstijl niet helemaal over boord wilt gooien. Daarom hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet waardoor je alsnog gezond(er) op vakantie kan!

Lees meer

De werking van je darmen

De darmen: Een belangrijk onderdeel van ons lichaam. De darmen zijn een fascinerend deel van ons lichaam. We hebben aan Annemarie van Het Persoonlijke Dieet gevraagd of ze wat meer informatie wil delen over de darmen, zodat we deze kennis met jullie kunnen delen. Wist je bijvoorbeeld dat de darmen, en dus voeding, van invloed kunnen zijn op hoe we ons voelen? Je kunt hier meer over ontdekken in onze nieuwe blog over ‘de werking van je darmen’!

Lees meer

Camu camu

In onze sapjes zitten naast groentes en fruit ook zogeheten ‘superfoods’, zo ook in het sapje Rooie Donder. Rooie Donder wordt gemaakt van rode biet, bleekselderij, bataat, courgette, gember, peer, citroen en camu camu. Over het laatste ingrediënt gaan we je in deze blog wat meer vertellen!

Lees meer

Tips en weetjes over water drinken van Lisa

Water drinken Zoals we weten is voldoende water drinken onwijs belangrijk. Ons lichaam bestaat namelijk voor 75% uit vocht. Ons totale stelsel en alle stoffen die in én uit de cellen moeten stromen om ons lichaam gezond te houden. We hebben daarom aan Lisa, van Het Persoonlijke Dieet, gevraagd om een aantal tips en weetjes voor jullie op een rijtje te zetten. Deze tips en weetjes van Lisa lees je hieronder!

Lees meer

Bulkdrinken

Is het beter om kleine slokjes te nemen of juist grote hoeveelheden water in één keer te drinken? In deze post willen we je wat meer vertellen over bulkdrinken, wat inhoudt dat je gedurende de dag op minder momenten, maar met grotere hoeveelheden drinkt. Dus in plaats van om de zoveel tijd een paar slokjes te nemen, drink je slechts 3 tot 4 keer per dag een aanzienlijke hoeveelheid, bijvoorbeeld 2 tot 3 glazen per keer, wat ongeveer overeenkomt met 500 milliliter. Ben je benieuwd naar wat een betere keuze is, lees dan vooral verder.

Lees meer

De voordelen van voldoende water drinken

Advies voor volwassenen is om dagelijks voldoende water te drinken, meestal tussen de 1,5 en 2 liter, wat ongeveer overeenkomt met 6 grote glazen. Maar waarom is het eigenlijk belangrijk om goed gehydrateerd te blijven? De voordelen worden hieronder beschreven.

Lees meer

Meer water drinken tips

Meer water drinken We weten allemaal dat water drinken belangrijk is, maar waarom is water drinken eigenlijk zo belangrijk? Water speelt een cruciale rol in het oplossen van voedingsstoffen, wat hun opname in de darm mogelijk maakt. Bovendien is water betrokken bij het transport van voedingsstoffen en afvalproducten in de bloedbaan en helpt het bij het reguleren van je lichaamstemperatuur. Het wordt aanbevolen dat volwassenen dagelijks ongeveer 1,5 tot 2 liter water drinken, wat overeenkomt met ongeveer 6 grote glazen water. Voldoende water drinken kan soms een uitdaging zijn. Daarom hebben we enkele handige tips op een rijtje gezet om je te helpen meer water te drinken!

Lees meer

Hoe kun je meer bewegen op een dag?

Sporten en bewegen hoeft niet lastig te zijn of veel tijd te kosten. Eigenlijk kun je best gemakkelijk door wat kleine aanpassingen te doen veel meer bewegen op een dag. Linda van West-Friesland Beweegt is het hier helemaal mee eens en zij heeft dan ook wat tips voor jullie op een rij gezet waardoor je gemakkelijk meer kunt bewegen en meer stappen kunt zetten.

Lees meer

Tips voor je houding tijdens het wandelen

Hoe is jouw houding tijdens het wandelen? Deze week gaan wij de uitdaging aan om 10.000 stappen te zetten samen met jullie! Maar let jij tijdens het wandelen ook eens bewust op je houding? Hoe sta je en hoe beweeg je? Linda van West-Friesland Beweegt heeft een aantal tips voor jou op een rij gezet waardoor jij jouw houding kunt verbeteren tijdens het wandelen!

Lees meer

Onze Toversappen

Betoverende Toversappen Heb jij al wel eens van onze toversappen gehoord? Speciaal voor de kleintjes hebben we toversapjes ontwikkeld! Iedere ouder doet zijn best om hun kinderen genoeg groente en fruit te laten eten. Vaak gaat dit heel goed totdat er dan opeens een moment is waarop je kind zijn hakken in het zand zet en niet meer wil eten wat er juist zo gezond voor hem is. Wij hebben hiervoor wellicht een hele simpele oplossing. Geef iedere ochtend onze Toversap aan uw kind mee naar school! In deze blog vertellen wij jullie wat meer over onze Toversappen!

Lees meer

Wij zijn verhuisd!

Yes, wij zijn verhuisd! Vorig weekend zijn we met Zuss & Sap verhuisd naar ons nieuwe pand in Medemblik, Schootsvel 7H. In verband met hemelvaart hadden we een lekker lang weekend om te verhuizen, dus we zijn donderdag al gestart. Vrijdag kwamen alle hulptroepen ons helpen. Wat een team! Zonder deze toppers hadden we het nooit gered. Iedereen nam zelf een taak op zich en dat was zo lekker!

Lees meer

Gebruik jij bewust groente uit het seizoen?

Het is beter voor de wereld om zoveel mogelijk groente uit het seizoen te gebruiken. Stap eens wat vaker binnen bij de landwinkel om de hoek! Hier zijn enkele redenen waarom het kiezen voor groente uit het seizoen: Betere smaak en kwaliteit: Groente uit het seizoen, worden meestal geoogst op het moment dat ze hun piek van rijpheid en smaak bereiken. Dit betekent dat ze over het algemeen smakelijker en van betere kwaliteit zijn. Op een verpakking staat meestal wel vermeld wat het land van herkomst is. Kies voor groente uit je eigen land. Milieuvriendelijker: Seizoensgebonden groenten en fruit vereisen vaak minder kunstmatige teeltmethoden, zoals verwarmde kassen of langeafstandstransport. Het kiezen voor lokaal geteelde seizoensproducten kan de ecologische voetafdruk verminderen. Lagere kosten: Seizoensgroenten en -fruit zijn meestal overvloediger en daardoor goedkoper omdat ze lokaal worden geproduceerd en minder transportkosten met zich meebrengen. Nutritionele voordelen: Groenten en fruit die in het seizoen zijn, behouden vaak meer voedingsstoffen omdat ze minder tijd nodig hebben om van de boerderij naar je bord te reizen. Ze worden doorgaans verser gegeten. Variatie: Het eten van seizoensgroenten en -fruit kan je aanmoedigen om gevarieerder te eten, omdat je automatisch wordt blootgesteld aan verschillende soorten producten gedurende het jaar. Hoewel het kiezen voor seizoensgebonden producten veel voordelen heeft, is het belangrijk op te merken dat in sommige klimaten en regio’s bepaalde groenten en fruit het hele jaar door beschikbaar zijn dankzij moderne landbouwmethoden en import. Het belangrijkste is om bewust te kiezen voor gezonde voeding, of het nu seizoensgebonden is of niet. We hebben een groente planner gemaakt die je kan helpen om het eten van groente uit het seizoen ook toe te passen bij je thuis. Hij is gratis te downloaden maar als je hem liever in het echt ophangt, bestel hem dan in de shop  

Lees meer

4 voordelen van samen detoxen

Eetgewoonten Met de familie samen uiteten, met vrienden/vriendinnen koffie drinken met een stukje taart of met je partner een avondje naar de bios. Je ontwikkelt snel eetgewoonten met de mensen om je heen, dit kunnen gezonde of ongezonde eetgewoontes zijn. Heb je er al wel eens over nagedacht om samen met jouw familie, vrienden of partner jouw ongezonde eetgewoontes aan te pakken? Een driedaagse reset kan hier goed bij helpen! En wist je dat samen beginnen aan deze driedaagse reset samen met iemand anders best wat voordelen kunnen hebben? Wij hebben 4 voordelen van samen detoxen op een rijtje gezet!  

Lees meer

6 mogelijke oorzaken van stress waarvan je het misschien niet wist

6 mogelijke oorzaken van stress Spanning, een ervaring die velen maar al te bekend voorkomt. Soms is de oorzaak van jouw stress heel duidelijk en gemakkelijk te identificeren. Maar het kan ook voorkomen dat stress in je lichaam wordt geactiveerd door iets waarvan je je niet eens bewust bent. Daarom hebben we hier 6 mogelijke oorzaken van stress opgesomd die stress in je lichaam kunnen triggeren, zelfs als je je er niet van bewust was.

Lees meer

Wat kun je doen met de lege flesjes?

Wat kun je doen met de lege flesjes? Ons bedrijf zo duurzaam mogelijk maken, dat is een van onze doelen! Nu krijgen wij vaak de vraag: “Wat kunnen wij doen met onze lege flesjes?”. Dit vinden wij een goede vraag en hier geven we dan ook graag antwoord op. Om te beginnen vertellen we graag dat onze flesjes zijn gemaakt van gerecycled materiaal en ze zijn ook weer 100% recyclebaar. Na het gebruiken van de flesjes kun je ze weer weggooien bij het plastic afval zodat het nogmaals gerecycled kan worden. Zo gaat het plastic niet helemaal verloren. Maar je kunt er natuurlijk nog veel meer mee doen, zo hebben wij een paar opties voor jullie op een rijtje gezet.

Lees meer

3 tips tegen vermoeidheid na het sporten

Vermoeid na het sporten Even bijkomen na het sporten is natuurlijk heel normaal, maar als je echt het gevoel hebt dat je wilt slapen kan er iets anders aan de hand zijn. Je lichaam zou niet zomaar midden op de dag om slaap moeten vragen. Het is aan te raden de oorzaak voor jezelf te achterhalen. In deze blog geven wij 3 tips tegen vermoeidheid na het sporten.

Lees meer

Team Zuss & Sap

Meet the team! Jullie sappen maken, alle bestellingen inpakken, vragen en e-mails beantwoorden, bestellingen versturen en rondbrengen, groentes ophalen, wassen en wegen, recepten klaarzetten, socials bijhouden en nieuwsbrieven maken; dit doen we allemaal met ons Zuss & Sap team! Tijd om ons team eens aan jullie voor te stellen!

Lees meer

Hardlooptips van Linda

West-Friesland Beweegt Samen aan je beweegdoelen werken, daar kan Linda van West-Friesland Beweegt je bij helpen! Powerwalken, Bootcamp trainingen, easy runnen en RCVRY RUN. Voor van alles wat met sporten, gezondheid en bewegen te maken heeft kun je bij Linda terecht. Zoals we allemaal wel weten is sporten gezond voor je, maar de stap om te beginnen met sporten kan wel eens lastig zijn. Daarom delen wij in deze blog de hardlooptips van Linda!

Lees meer

metabolisme

Als we denken aan het behouden van een gezonde levensstijl, denken we vaak aan evenwichtige voeding en regelmatige lichaamsbeweging. Maar wist je dat slaap net zo belangrijk is voor je algehele welzijn? Een goede nachtrust is niet alleen van invloed op je energieniveau en humeur, maar speelt ook een cruciale rol in je stofwisseling. Dit noemen we ook wel metabolisme, Metabolisme is een complex proces dat in je lichaam plaatsvindt. Het zorgt ervoor dat de voeding die je eet wordt omgezet in energie en dat afvalstoffen effectief worden afgevoerd. Hoe sneller je metabolisme, hoe sneller je lichaam voedsel afbreekt en omzet in energie. Dit kan resulteren in een efficiëntere calorieverbranding en kan je helpen bij het behouden van een gezond lichaamsgewicht. In deze blog delen we 6 waardevolle tips om je nachtrust te verbeteren. En daarmee ook je metabolisme een boost te geven. Geen complexe diëten of ingewikkelde oefeningen, maar eenvoudige gewoonten die je kunt toepassen om beter te slapen en je algehele gezondheid te ondersteunen. Laten we eens kijken hoe je met kleine aanpassingen in je levensstijl kunt genieten van een goede nachtrust en een actiever metabolisme.

Lees meer

De Tamworth Hoeve

Ons restafval Onze groentesappen worden geproduceerd met een slowjuicer. Een slowjuicer perst het sap langzaam uit groente en fruit waardoor het sap geconcentreerder is. Doordat de machine alles langzaam vermaalt, gaan er weinig nutriënten verloren. Natuurlijk willen wij alleen het sap van de groentes en fruit overhouden maar tijdens het maken van de sappen komt er ook een restproduct uit de slowjuicer. Dit noemen wij pulp. Dit brengen wij naar de Tamworth Hoeve in Wervershoof. En hierover zal ik jullie iets meer vertellen!

Lees meer

Detox & More week 5

Detox & More week 5 Inmiddels is het alweer vier weken geleden dat ik begon aan het Detox & More programma van Zuss & Sap en is de detox inmiddels voorbij. In deze Detox & More – Blog week 5 zal ik mijn conclusie over de detox met jullie delen. De weken zijn voorbij gevlogen en ik heb er echt van genoten en veel van geleerd. Voordat ik begon aan de Detox & More had ik een paar doelen voor mezelf opgeschreven. Mijn doelen waren meer bewegen en meer leren over gezonde voeding. (Hierover schreef ik al iets uitgebreider in de blog van week 1) In de afgelopen jaren had ik een vast eetpatroon opgebouwd. Niet per se een heel ongezond eetpatroon want veel koekjes eten en snoepen deed ik al niet veel maar ik had wel een patroon die zeker verbeterd kon worden. Ik zal alle inzichten en veranderingen even op een rijtje zetten.

Lees meer

Detox & More week 4

Detox & More week 4 Er is weer een week voorbij gevlogen wat betekent dat het weer tijd is voor een update. In deze Detox & More week 4 zal ik jullie weer iets vertellen over hoe de afgelopen week is gegaan. Het eerste wat mij opvalt is dat ik het woord ´detox´ bijna niet meer gebruik. Het is inmiddels een gewoonte geworden. Er zit een vaste routine in en daar ben ik eigenlijk na vier weken al helemaal aan gewent. Ik hoef niet heel erg meer na te denken bij wat ik eet en ik pak mijn lijstje met advies over verantwoorde voeding er bijna niet meer bij omdat ik het eigenlijk toch uit mijn hoofd al wel weet. Natuurlijk is hij af en toe wel handig om eens te spieken en om nieuwe ideeën op te doen. Gezonde voeding eten wordt logisch en je leert eigenlijk best snel over wat wel verantwoord is en wat niet. Wat past wel bij mijn nieuwe voedingspatroon en wat niet? Is het echt zo moeilijk om het koekje eens te laten liggen of mis je het eigenlijk niet? Ik vind het volhouden van Detox & More eigenlijk achteraf makkelijker en leuker dan ik van te voren had gedacht. Ik dacht dat het een zware opgave zou worden en dat het een maand vol afzien en opletten zou worden maar eigenlijk valt het allemaal reuze mee.

Lees meer

Detox & More week 3

Detox & More week 3 In deze blog Detox & More week 3 zal ik jullie weer iets vertellen over hoe de afgelopen week is gegaan. Borrelplanken vol lekkers, glazen wijn, koekjes, snoepjes, pizza, kaasbroodjes en croissantjes. Alles kwam voorbij dit weekend. Ik ben begonnen aan de derde week van de Detox & More en stiekem wordt het toch wel lastig om je aan het dieet te houden. Als je ergens op visite gaat wordt je eigenlijk altijd een kopje koffie en een koekje aangeboden. ‘Nee’ zeggen voelt toch gek. Je hebt zelfs af en toe de neiging om je te verontschuldigen of een uitleg te geven. Dit had ik niet verwacht voordat ik begon met de Detox&More. In huis en op werk gaat het heel makkelijk, maar tijdens sociale gelegenheden moet ik er echt op letten. Toch heb ik volgehouden en ben ik daar zelfs een beetje trots op.

Lees meer

Detox & More week 2

Detox & More week 2 Vandaag is het 16 januari wat betekend dat ik een week bezig ben met Detox & More. In deze Detox & More week 2 neem ik jullie mee in de tweede week van mijn detox. Mijn hele eetpatroon is anders en ik moet zeggen dat ik mijn oude voedingspatroon met koekjes en chocola nog helemaal niet mis. Alleen zonder de koffie vind ik het soms even lastig met opstaan maar ik denk dat dit wat langer nodig heeft om uit mijn systeem te gaan. Elke ochtend begin ik met Griekse yoghurt met zelfgemaakte granola, wat noten en zaden, honing en wat fruit (frambozen zijn favoriet). Dan neem ik als lunch een volkoren wrap met elke keer ander beleg. De ene keer zelfgemaakte eiersalade (het recept hiervan kun je vinden op zussensap.nl), rucola, pijnboombitjes en komkommer en de andere keer bijvoorbeeld kipfilet, tomaat, rucola en komkommer. Natuurlijk neem ik netjes de sapjes tussendoor en eet ik als tussendoortje wat fruit of noten. Ook ben ik fan van de volkoren crackers en beschuit.

Lees meer

Detox & More week 1

Detox & More week 1 Afgelopen maandag 9 januari was het zo ver, de start van het Detox & More programma van Zuss & Sap! In deze Detox & More week 1 neem ik jullie mee in de eerste week van de detox. De feestdagen met allemaal lekker eten en gezelligheid zijn net achter de rug en 2023 is net begonnen. Bij elk nieuwe jaar horen natuurlijk goede voornemens en ook voor dit jaar had ik er weer een paar opgeschreven. Mijn voornaamste doel voor het nieuwe jaar was meer bewegen en meer leren over gezonde voeding. Eigenlijk is dit elk jaar een goed voornemen van mij en elk jaar begin ik er met volle enthousiasme aan maar na een paar maanden val ik toch weer terug in mijn oude (voedings)patroon. Tijd om het dit jaar eens anders te doen!

Lees meer

Hoe belangrijk is Vitamine D?

Vitamine D is heel belangrijk voor ons lichaam. In deze blog van Annemarie vertelt zij wat vitamine D voor ons lichaam doet, hoe het door je lichaam wordt opgenomen en wat te doen bij een vitamine D tekort.  Dus lees deze blog goed en voorkom je winterdip! Wat is vitamine D? En hoe wordt het opgenomen? De zomer is weer op zijn retour en wat hebben we al een lekkere weken gehad qua temperatuur. In deze blog wil ik jullie kort iets vertellen over een heel belangrijk vitamine, namelijk vitamine D. Eigenlijk is vitamine D geen vitamine maar een pro-hormoon, want ons lichaam kan zelf geen vitamines aanmaken. Vitamine D wordt aangemaakt in onze huid onder invloed van zonlicht. Vitamine D wordt voornamelijk door de (onbedekte) huid opgenomen via zonnestralen (UV-B). Dit gebeurd voornamelijk tussen de maanden mei en september/oktober. De rest van het jaar zijn de zonnestralen niet krachtig genoeg om adequate hoeveelheden vitamine D via de huid aan te maken. Via de voeding komt een klein gedeelte van de hoeveelheid vitamine D binnen, bijvoorbeeld door vette vis. Vlees, eieren en roomboter bevatten ook vitamine D maar een lagere hoeveelheid als de vette vissoorten.   Risicogroepen: De groep mensen welke het meest risico loopt op een vitamine D tekort zijn: baby’s, kinderen, zwangere vrouwen, ouderen (>70 jaar) en mensen met een donkere huidskleur. Maar ook als je veel tijd binnen door brengt, je grotendeels bedekt met kleding buiten bent of altijd gebruik maakt van (hoge factor) zonnebrand.   Hoe maak je het aan? Dagelijks 15 tot 20 minuutjes zónder zonnebrand met je gezicht, blote armen en benen doe je voldoende vitamine D op. Zorg natuurlijk wel dat je dit buiten de middaguren doet, dan is de zon op zijn krachtigst en kan er schade aan je huid ontstaan. Smeer je na deze blootstelling aan de zon in met een (troepvrije) zonnebrand om je huid te beschermen tegen verbranding en aantasting van je DNA.   Vitamine d-waarde: Bij Het persoonlijke dieet willen we altijd de status van vitamine D weten. Deze vitamine is onwijs belangrijk voor vele functies in het lichaam, de meeste mensen denken als eerste aan sterke botten en tanden. Maar deze vitamine is belangrijk voor meerdere processen, zoals: – sterke en soepele spieren, – bevordert een gezond immuunsysteem, – verhoogt de weerstand tegen infecties, – heeft een gunstig effect op hart- en bloedvaten, – heeft een gunstig effect op de bloeddruk, – een goede werking op het zenuwstelsel en hersenfunctie, – draagt zorg bij het behoud van gezond cellen en weefsels.   Welke vitamine D is het beste? Wij streven naar een vitamine D gehalte van >80 mmol/L. Ons advies luidt dan ook: het hele jaar door een goed opneembare vorm van vitamine D te suppleren. In de zomermaanden kun je zo af en toe je supplement laten staan en minder innemen dan je in de maanden september tot en met april neemt.  Vitamine D is een vet oplosbare vitamine, deze dien je dus in zijn natuurlijke vorm in te nemen zoals in druppelvorm of capsules met vloeibaar vitamine D hierin. Onthoud: goedkoop is duurkoop, goedkope tabletten zijn vaak géén goed opneembare vorm van deze vitamine. Ik hoop dat je hier weer wat van geleerd hebt. Groetjes Annemarie van Het persoonlijke dieet – Hoogkarspel

Lees meer

Roomboter of margarine… wat kies jij?

Roomboter is al lange tijd een onderwerp van discussie in de voedingswereld. In deze blog vertellen we hoe wij omgaan met roomboter en margarine. Sommigen beweren dat het leidt tot een hoog cholesterolniveau en dichtslibbende aderen, anderen zeggen juist dat het een gezonde aanvulling is op je voedingspatroon, omdat roomboter de meest pure vorm is van boter. Gelukkig is er de laatste jaren een hoop onderzoek gedaan naar de mogelijke gezondheidseffecten van roomboter. Dus, margarine of boter… wat kies jij?

Lees meer

Ananas tijdens je zwangerschap

Aan het einde van je zwangerschap zijn de meeste aanstaande moeders er klaar voor. Je lichaam wordt zwaarder en de spanning om je baby te ontmoeten neemt toe. Dit is allemaal een natuurlijk onderdeel van de voorbereiding op de bevalling. Tijdens deze periode gebeurt er veel in je lichaam om de bevalling soepel te laten verlopen. De natuur zit zo mooi in elkaar, je lichaam geeft je onbewust allerlei seintjes en deze hebben allemaal een prachtige functie; ze bereiden jou en je kindje voor op jullie ontmoeting.   

Lees meer

In balans met onze natuur

In balans met onze natuur Op het moment dat je in je tuin gaat werken wordt je er weer even extra bewust van hoe belangrijk de natuur is voor ons ecosysteem. Als je in de herfst een hoop bladeren wegveegt komen er altijd tientallen beestjes tevoorschijn. Hoe sta jij in balans met onze natuur? In de deze blog lees je onze ervaring in de natuur.

Lees meer

Wat leer jij je kinderen aan?

Wat leer jij je kinderen aan? Wist je dat veel kinderen dol zijn op groentesap? Je bent als ouder snel geneigd om zoete drankjes of snoep en koek aan te bieden, terwijl dat eigenlijk helemaal niet altijd nodig is. Sterker nog, je zou het beter niet kunnen doen. Als kinderen in hun jeugd minder zoet aangeboden wordt, kunnen ze daar later proffijt van hebben. Des te jonger je start met gezonde keuzes maken voor je kind, des te normaler ze het vinden om goed voor zichzelf te zorgen.  Kinderen kun je aanleren wat je wilt en dat gaan ze ‘normaal’ vinden. Iedereen heeft een andere beleving bij ‘normaal’ en dit heeft te maken met wat jou is aangeleerd. Wat voor jou normaal is kan een ander heel raar of bijzonder vinden. Normaal kan voor iedereen dus iets totaal anders zijn.  Als je kind om iets lekkers vraagt bieden veel mensen alleen snoep of koek aan, maar iets lekkers kan ook een bordje met: een stukje paprika, een stukje appel, een halve rijst wafel met een plak kaas, 3 cashewnoten, 1 gedroogde pruim, 2 plakjes komkommer en 2 snoeptomaatjes zijn.  Als je met zo’n gezellig bordje aankomt, wedden dat ze iets lekkers kiezen, want het ziet er super gezellig uit met al die kleurtjes.  Wil jij je kinderen ook graag voorzien van genoeg groentes en fruit op een dag? Bekijk eens ons toversap abonnement. Zo ben je er zeker van dat je kind iedere dag zijn / haar benodigde vitamines binnen krijgt. En oh ja, onze toversappen zijn écht betoverend lekker! Dus, wat is jouw antwoord op de vraag; wat leer jij je kinderen aan?

Lees meer

Eet beter niet minder tijdens je lunch

Eet beter niet minder tijdens je lunch Laten we onze lunch eens naar een nog hoger niveau tillen. Eet beter niet minder tijdens je lunch. Hoe je op een simpele maar overheerlijke én gevarieerde manier nog gezonder kunt gaan lunchen gaan we je in deze blog vertellen. We kunnen het eigenlijk niet vaak genoeg zeggen, maar we moeten met z’n allen echt meer groenten gaan eten. Door dit te bereiken kun je het beste bij iedere maaltijd iets van groenten toevoegen. Je kunt bijvoorbeeld je favoriete groenten wokken en er dan met roerei een lekkere en voedzame groenteomelet van maken. Wat ook echt super makkelijk is! Wij maken tegenwoordig regelmatig een portie extra groente voor het avond eten om het vervolgens de volgende dag aan onze lunch toe te voegen. Zo kom je op een hele makkelijke manier aan extra groente en is ook nog eens verassend lekker! Wat we tijdens onze lunch eten is dus afhankelijk van wat we de vorige dag hebben gegeten. Waren het wok groenten, dan eten we ze de volgende dag koud met bijvoorbeeld wat sla, en kip. Maar je kunt er eventueel ook noten, zaden, blokjes kaas, gekookt ei, feta, zalm of pasta aan toevoegen. Het moet natuurlijk wel een lekker gevuld bord zijn, zodat je voldoende calorieën binnen krijgt. In groentes zitten immers weinig calorieën en boordevol vitamines, mineralen en vezels. Als je gekookte aardappelen met groente hebt gegeten kan de groente de volgende dag ook verassend lekker zijn; Bietjes – maak een lekkere bietensalade met rucola, avocado, mozzarella, wat noten, appel en honingmosterd dressing Broccoli – bak wat extra ui, 1 hele paprika en een bakje champignons in een koekenpan en als laatste je broccoli even aan Hutspot of boerenkool – maak de volgende dag heerlijke aardappelpannenkoekjes – met een beetje olijfolie in een koekenpan bak je kleine platte schijfjes om en om bruin, kaas erop en smullen dat je doet Spinazie – laat een handje rauw en ongekookt in je koelkast staan om als sla tijdens je lunch gebruiken Sperziebonen, peulen, soperwten, snijbonen of sugarsnaps – Je kunt het beste iedere dag iets van peulvruchten eten, want ze zitten immers boordevol eiwitten. Ze zijn uitermate geschikt om de volgende dag koud eten met wat gemengde sla, halve paprika, wat rauwe ui, sherry tomaatjes, 2 eieren, en wat noten of zaden Start dus gewoon met het bereiden van een extra portie groente voor het avondeten en denk er alvast over na hoe je er de volgende dag mee gaat lunchen. Je eet daardoor gezonder, gevarieerder en op een makkelijke manier meer groente dan je altijd al deed. Zo eet je beter en niet minder tijdens je lunch. Gekookte groente kun je 2 tot 3 dagen in je koelkast bewaren, dus komt het er de volgende dag niet van, eet je het toch de dag erna!

Lees meer

Het proces

Het proces Elke week staan wij met ons super team jullie sappen te persen! Dit doen wij elke dinsdag en donderdag met veel plezier. Maar zoals vele van jullie willen weten, hoe doen we dat nou eigenlijk? Daarom vertellen wij jullie in deze blog alles over het proces!

Lees meer

Vers soepje d’r bij?

Een zelf gemaakte soep kan altijd Een zelf gemaakte soep is gewoon super gezond. Het bevat namelijk alleen groenten, water en wat kruiden. Met soep als voorgerecht, krijg je dus op een hele makkelijke manier wat extra groentes binnen. Bovendien zitten er in soep ook veel verschillende soorten groenten, zo krijg je dus ook veel verschillende vitamines en mineralen binnen.

Lees meer

Antioxidanten zitten voornamelijk in groente en fruit

Antioxidanten zijn stoffen die voornamelijk aanwezig zijn in groente en fruit Antioxidanten is eigenlijk een verzamelnaam voor de vitamines C en E, bètacaroteen, het lichaamseigen glutathion, de spoorelementen seleen en zink en bioactieve stoffen, zoals flavonoïden uit groente en fruit. Overal kunnen we lezen dat we meer antioxidanten moeten eten. Antioxidanten zijn belangrijke voedingsstoffen die ons beschermen tegen de vrije radicalen die onvermijdelijk ontstaan in ons lichaam.   Goede bronnen van antioxidanten zijn bijvoorbeeld: Fruit: druiven, gedroogde pruimen, granaatappel, rozijnen, bosbessen, aardbeien en frambozen. Groente: broccoli, boerenkool, spinazie, spruitjes, bieten, aubergine, rode uien. Onze sappen bestaan puur en alleen uit groente en fruit. Stuk voor stuk zitten ze boordevol hele belangrijke antioxidanten. De beste manier om voldoende antioxidanten binnen te krijgen is gewoon via een grote variatie van gezonde voeding. Als de basis van onze voeding meer uit groenten zou bestaan, zouden we wel eens verbaasd kunnen staan van de energie die er bij iedereen los zou komen. Daarom is voor ons groentesap de meest pure en makkelijkste manier om snel aan een grote hoeveelheid aan antioxidanten te komen.

Lees meer

Moe na het sporten?

Moe na het sporten Dat je wel eens een beetje moe bent na een goede wandeling of stevige work-out kan verschillende redenen hebben. Even bijkomen is natuurlijk heel normaal, maar als je echt het gevoel hebt dat je wilt slapen kan er iets anders aan de hand zijn. Je lichaam vraagt nooit zomaar midden op de dag om te slapen.

Lees meer

7 tips om je weerstand te verbeteren

Wat is je weerstand eigenlijk? Weerstand is je vermogen om jezelf te wapenen tegen indringers zoals bacteriën en virussen. Je afweersysteem beschermt je hier tegen. Een gezonde levensstijl is hierbij van groot belang. Maar wat kun je dan precies doen om je weerstand te verhogen? We geven je in deze blog 7 tips!

Lees meer

12 redenen om te starten met citroensap

Elke ochtend starten met citroensap Veel mensen beginnen hun ochtend met een verfrissend glas citroensap. Maar wat maakt deze eenvoudige, zure drank zo aantrekkelijk voor velen? In deze blog gaan we dieper in op de kracht van citroensap en delen we 12 redenen waarom het toevoegen van deze citrusdrank aan je ochtendroutine een interessante keuze kan zijn. Van de verfrissende smaak tot de veelzijdige toepassingen: ontdek waarom citroensap een waardevolle aanvulling kan zijn op je dagelijkse gewoonten. De smaak Je dag starten door te beginnen met een glas citroensap vinden veel mensen verfrissend. Het zure, verkwikkende aroma kan je helpen wakker te worden en de dag goed te beginnen. Bovendien kun je citroensap ook toevoegen aan andere drankjes gedurende de dag om een vleugje extra smaak te geven. Denk bijvoorbeeld aan een scheutje in je thee voor een subtiele verandering of aan een verfrissende kan water met citroensap op warme zomerdagen. Het kan zorgen voor een normale stoelgang Citroen heeft een structuur die lijkt op die van maagsappen en kan verlichting bieden bij spijsverteringsongemakken. Dit kan nuttig zijn bij gevoelens van ongemak, zoals verstopping, maagzuurproblemen en een opgeblazen gevoel. Het kan helpen bij het bevorderen van een gezonde darmfunctie en het handhaven van de hydratatie van de darmen, wat bijdraagt aan een regelmatige stoelgang.  

Lees meer

De voordelen van het drinken van groentesap

De voordelen van het drinken van Groentensap Groentesap drinken is een echte gezondheidshype. Als je het nog nooit geproefd hebt ben je ondertussen 1 van de weinigen. Maar wat is er nou precies zo goed aan? Ben je benieuwd naar de voordelen van het drinken van groentesap? We sommen ze voor je op in deze blog!

Lees meer

De voordelen van slowjuicen

De voordelen van slowjuicen Groentesap drinken is een handige manier om meer groenten binnen te krijgen. Wij hebben uit ervaring ontdekt dat slowjuicers uitstekend zijn voor het persen van sap. Maar waarom is slowjuicen een effectieve methode voor groentesap? Bij Zuss & Sap bereiden we al onze sappen met behulp van een slowjuicer. De persmethode heeft aanzienlijke invloed op de voedingswaarde en de behoud van vitaminen en mineralen in de sappen. Slowjuicen leidt tot sappen met een rijke smaak en kwaliteit. We delen graag meer informatie over de voordelen van slowjuicen in deze blog.

Lees meer

6x healthy breakfast inspiratie van Zuss & Sap

Herken je dat je elke dag met hetzelfde begint? Gewoon omdat het makkelijk is én je op de vroege ochtend alles behalve inspiratie hebt om iets anders te bedenken. Laat je dan door ons ‘smakelijk’ inspireren door deze 6x healthy breakfast inspiratie tips.. 6x Healthy breakfast inspiratie van Zuss & sap

Lees meer

5 Tips om efficiënter boodschappen te doen

Je gaat naar je favoriete supermarkt en hebt van te voren bedacht wat je zou halen. Goede voornemens dus! Maar als je dan langs de schappen loopt zie je toch nog meer wat je nodig hebt. Ongemerkt stop je van alles in je winkelmandje en dat zijn nou net niet die gezonde producten die je zou moeten nemen. Herken je dat? Lees dan snel verder voor onze 5 Tips om efficiënter boodschappen te doen.

Lees meer