fbpx
Icoon check

Voor 9:00 besteld is ’s avonds geleverd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

Lokaal geproduceerd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

100% lokaal

De gezondheidsvoordelen van pompoen

De gezondheidsvoordelen van pompoen

De herfst is begonnen! Als ik aan de herfst denk, denk ik aan koude dagen, blaadjes die vallen van de boom en natuurlijk pompoenen! Leuk om uit te hollen en er een mooi kunstwerk van te maken natuurlijk, maar ook heerlijk en gezond om te eten! Bijvoorbeeld pompoensoep en pompoentaart, wij houden ervan! Ben je benieuwd naar alle gezondheidsvoordelen van pompoen? Wij delen het graag met je in deze blog!

De gezondheidsvoordelen van pompoen

Rijk aan nutriënten

Pompoen is een voedingsrijke groente die veel belangrijke voedingsstoffen bevat. Het bevat vitamines zoals A, C en E, evenals B-vitamines zoals foliumzuur. Daarnaast is pompoen een goede bron van mineralen zoals kalium en magnesium. Een flinke lijst aan vitamines dus, genoeg om een heerlijk receptje te maken met pompoen!

 

Een gezonde huid

Een gezonde egale huid is natuurlijk altijd fijn. Wist je al dat voeding hier een grote rol bij kan spelen? Dit geldt ook voor bijvoorbeeld pompoen. Het bètacaroteen in pompoen kan bijdragen aan een gezondere huid. Dit krachtige antioxidant helpt de huid te beschermen en elastisch te houden. Ben je benieuwd naar nog meer huidverzorgingstips? Bekijk dan deze blog!

 

Ondersteunt een sterk immuunsysteem

Pompoen is rijk aan vitamine C, wat kan bijdragen aan een goed functionerend immuunsysteem. Deze vitamine kan de productie van witte bloedcellen stimuleren en kan het lichaam helpen om ziekteverwekkers te bestrijden. Pompoen bevat ook veel vitamine A, wat belangrijk kan zijn voor een goede ooggezondheid.

 

Gewicht op pijl houden

Pompoen is een caloriearme groente wat natuurlijk altijd fijn is. Ook bevat deze groente vezels, waarvan je een vol gevoel krijgt. Hierdoor krijg je dus een voldaan gevoel en heb je minder zin om te grijpen naar ongezonde voeding. Deze vezels in pompoen kunnen ook bijdragen aan een gezonde spijsvertering. Vezels bevorderen een regelmatige stoelgang en kunnen helpen bij het voorkomen van spijsverteringsproblemen.

 

Kortom, pompoen is niet alleen leuk om mee te knutselen 😉, maar ook een voedzame groente die het hele jaar door gegeten kan worden. Genoeg redenen dus om pompoen toe te voegen aan jouw dieet! Geen zin om in de keuken te staan? Wij hebben het werk al voor je gedaan! Je kunt onze verse pompoensoep, samen met onze andere soepen, bestellen in de shop!

Comments