fbpx
Icoon check

Voor 9:00 besteld is ’s avonds geleverd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

Lokaal geproduceerd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

100% lokaal

De wintertijd

De wintertijd

29 Oktober, dat betekent dat de wintertijd gaat beginnen! De klok wordt dan een uur achteruitgezet, waardoor het ‘s avonds eerder donker wordt. Sta jij altijd vroeg op om aan het werk of naar school te gaan? Grote kans dat je in het donker weggaat en in het donker ook weer thuiskomt. Het is letterlijk een wat donkerdere periode, dit is natuurlijk niet zo gezellig waardoor de wintertijd best een uitdaging kan zijn voor sommige, de welbekende ‘winterdip’, een extra reden om goed voor jezelf te zorgen! Gelukkig zijn er manieren om deze donkere dagen wat op te vrolijken. Wij geven je zes waardevolle tips om je goed te blijven voelen!

De wintertijd

Gezond eten voor energie

Goed letten op je gezondheid kan je humeur al flink verbeteren. Groenten zitten boordevol voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen en antioxidanten, die je kunnen helpen om je energieker te voelen. Denk aan groene bladgroenten zoals spinazie, boerenkool en broccoli, die rijk zijn aan belangrijke voedingsstoffen die je kunnen helpen om te gaan met de uitdagingen van de winter. Onze sappen toevoegen aan je dieet kan er dus voor zorgen dat jij je energiek blijft voelen in de wintermaanden!

Tip! In ons sapje Groene Energie zit spinazie en broccoli!

 

Regelmatige lichaamsbeweging

Blijf actief, zelfs als de verleiding groot is om onder een dekentje op de bank te kruipen. Regelmatige lichaamsbeweging kan helpen om endorfine, de “geluk hormonen,” vrij te maken, wat je stemming kan verbeteren en stress kan verminderen. Je kunt klein beginnen door wat vaker de fiets te pakken voor een boodschap, wandelend naar een vriendin te gaan en spreek met jezelf af om nooit meer de lift te nemen. Alle beetjes helpen als je meer zou moeten bewegen. Dus zoek een sport of hobby waarbij je moet bewegen. Ga een rondje wandelen met je vriend(in) of probeer nieuwe sporten uit.

 

Zorg voor voldoende slaap

Een goede nachtrust is belangrijk voor je fysieke en mentale gezondheid. Probeer een consistente slaaproutine te behouden om vermoeidheid te verminderen en ervoor te zorgen dat je minder prikkelbaar bent. Het wordt aangeraden om tussen de 7 en 9 uur per nacht te slapen, probeer dit ook elke nacht te doen.

Wist je dat je langer zonder eten kunt dan zonder slaap? Je kunt slapen dus net zo belangrijk zien als gezond eten als je een winterdip wilt voorkomen. Bij voldoende slaap heb je een beter humeur, je bent minder prikkelbaar en je hebt je emoties beter in de hand.

 

Sociale verbondenheid

Dit is misschien een logische, maar tijd doorbrengen met bijvoorbeeld vrienden, collega’s en familie kan een goede manier zijn om je humeur te verbeteren. In de zomer ben je veel buiten waardoor je makkelijker sociale contacten legt. In de winter zul je hier iets meer je best voor moeten doen. Probeer daarom bijvoorbeeld minimaal 1 keer in de week af te spreken met iemand zodat je samen leuke dingen kunt doen en elkaar uit die winterdip kunt houden. Je kan uitkijken naar het moment om samen te zijn en daarna weer nagenieten van jullie uitje.

 

Mindfulness en ontspanning

Doe aan mindfulness– en ontspanningsoefeningen om stress te verminderen en je geest te kalmeren. Yoga, meditatie en ademhalingsoefeningen kunnen je helpen beter om te gaan met de uitdagingen van de winter. Koop een leuk schrift en schrijf iedere avond even op waar je die dag dankbaar voor bent en denk terug aan veel leuke herinneringen. Hierdoor wordt je bewust van de mooie dingen in het leven en zal je humeur zeker een stuk beter worden!

 

Deze tips kun je natuurlijk niet alleen gebruiken in de winter maar zijn het hele jaar door belangrijk! 😉 

Comments