fbpx
Icoon check

Voor 9:00 besteld is ’s avonds geleverd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

Lokaal geproduceerd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

100% lokaal

De gezondheidsvoordelen van broccoli

De groene superheld op je bord

Misschien in eerste instantie niet de meest interessante groente die er is. Toch kun je hem op meerdere manieren bereiden en kan het echt een lekkere toevoeging zijn aan je gerecht! Het maakt niet alleen je maaltijden lekkerder, maar het heeft ook een heleboel gezonde voordelen waar je blij van wordt. Of je nu al een broccoli-fan bent of nog niet helemaal overtuigd bent, wij hebben een aantal gezondheidsvoordelen op een rijtje gezet!

 

De gezondheidsvoordelen van broccoli

Broccoli zit boordevol vitamientjes

Broccoli is als een schatkist vol met belangrijke dingen voor je lijf. Denk aan een stevige dosis vitamine C, die je immuunsysteem een boost geeft, vitamine K die belangrijk is voor je botten en bloedstolling, vitamine A voor je zicht, foliumzuur voor celgroei, kalium voor een gezonde bloeddruk en ijzer voor het transport van zuurstof door je lichaam. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de overvloed aan antioxidanten, waaronder het krachtige sulforafaan, die je lichaam helpen beschermen tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen. Kortom, broccoli is een echt voedingswonder dat je op talloze manieren kan ondersteunen in het behoud van een gezonde levensstijl.

Vriend van je buik

Je zou het misschien niet verwachten maar broccoli is heel goed voor je spijsvertering. Het zit bomvol vezels, wat je buik blij maakt en ervoor zorgt dat alles soepel blijft lopen. Heb je soms last van je buik? Wellicht kan broccoli toevoegen aan je dieet je helpen!

 

Fit en lekker

Broccoli is perfect voor je maaltijden. Het geeft veel smaak, het is supergezond en ook nog eens laag in calorieën, dus je kunt lekker eten zonder schuldgevoel. Daarnaast blijf je door de vele vezels voor een lange tijd een vol gevoel hebben!

 

Wil je alsnog de gezondheidsvoordelen ervaren maar niet lang in de keuken staan om het te bereiden? Goed nieuws, want dat kan! In onze sappen Groene Energie, 100% Groentesap en Lente Kriebels zit broccoli! We halen het Verdonk Broccoli in Zwaagdijk.

Comments