Seizoen sappen

(1 klantbeoordeling)

4,25

Door het jaar heen maken we verschillende groentesappen gemaakt van groente uit het seizoen. Onze seizoen sappen zijn allemaal gemaakt van 100% groente en fruit.

We maken Lentekriebels, Aspergetijd, Zomerzoen, Herfstbeuk en Winterse Boost.

Beschrijving

Onze Seizoen sappen

Ze ondersteunen niet alleen duurzaamheid, maar ze zijn ook rijk aan voedingsstoffen, omdat ze geoogst worden op het moment dat ze hun piek bereiken. Dus waarom niet de smaak van het seizoen omarmen en tegelijkertijd bijdragen aan een groenere toekomst? Samen kunnen we een positieve impact hebben door groente te gebruiken uit het seizoen. Onze seizoen sappen zijn niet alleen vers en smaakvol, maar ze zijn dus tegelijk ook vriendelijker voor de planeet. Door te kiezen voor groenten die op natuurlijke wijze groeien in hun eigen seizoen, verminder je de behoefte aan kunstmatige teeltmethoden en de transportafstand, wat resulteert in een lagere ecologische voetafdruk. Lees hier meer over in deze blog.

Door het jaar heen maken we verschillende seizoen sappen: Lentekriebels, Aspergetijd, Zomerzoen, Herfstbeuk en Winterse Boost. Deze sapjes bevatten ingrediënten uit het seizoen en zijn daarom niet het hele jaar door te verkrijgen.

 

Lente Kriebels

De zon begint weer te schijnen en de vogels beginnen te fluiten. Heb jij ook al de lente kriebels? Met dit sapje heb je hem in huis! Een frisse vitamine boost in een flesje. Heerlijk zacht van smaak door de banaan, maar toch ook verfrissend door  de watermeloen.

Lente Kriebels is verkrijgbaar van maart tot en met ongeveer juli.

Ingrediënten van Lente Kriebels: Broccoli (26%), bataat (19%), watermeloen (15%), spinazie (9%), witte druif (9%), peer (8%), banaan (7%), kiwi (6%), citroen (1%)

 

Aspergetijd

Rond april begint de tijd van asperges! En dus hebben wij hier natuurlijk een sapje mee gemaakt. Een sapje van asperges klinkt misschien wat bijzonder, maar door de andere ingrediënten krijg je een hele frisse smaak.

Je kunt dit sapje bestellen van april tot en met juni ongeveer. Aspergetijd is niet heel lang beschikbaar, dus bestel meteen een voorraadje voor in jouw vriezer!

Ingrediënten Aspergetijd: venkel (25%), peer (14%), appel (14%) gele wortel (13%), asperge (9%), spinazie (9%), bleekselderij (5%), avocado (5%), kiwi (4%), gember (2%)

 

Zomerzoen

Deze ‘zomerzoen’ kan plaatsvinden op het strand, tijdens een zwoele zomeravondwandeling, op een vakantiebestemming, op een zomers feestje, of op een heerlijke zomerse namiddag. Dit sapje is gemaakt van heerlijke zomerse ingrediënten en is onze zoetste smaak.

Zomerzoen is verkrijgbaar van april tot en met september.

Ingrediënten Zomerzoen: wortel (41%), rode biet (22%), aardbei (15%), watermeloen (15%), ananas (7%)

De gezondheidsvoordelen van zomer groenten en fruit

 

Herfst Beuk

Wanneer de blaadjes van de bomen vallen, is dit sapje weer te bestellen! Kun jij wel een beuk gebruiken deze de herfst? Dan is dit sapje echt iets voor jou! Hij ziet eruit als de herfst, hij ruikt naar de herfst én hij smaakt ook naar de herfst!

Herfst Beuk is te bestellen van augustus tot maart.

Ingrediënten Herfst Beuk: wortel (24%), gele wortel (24%), venkel (17%), kiwi (14%), gele biet (11%) witte druif (10%)

De gezondheidsvoordelen van herfstgroenten en fruit

 

Winterse Boost

Tijdens de koude dagen kun je de warme chocomel met slagroom laten staan want met dit sapje kom jij de winter wel door, een vitamine boost in een flesje!

Winterse Boost is een sapje met boerenkool. Dit klinkt misschien niet als jouw eerste keuze, maar door de banaan wordt dit sapje heerlijk zacht en romig van smaak en licht zuur door de citroen en ananas.

Ingrediënten Winter Boost: wortel (33%), venkel (24%), appel (15%), spinazie (9%), boerenkool (7%), ananas (7%), banaan (4%), citroen (1%)

De gezondheidsvoordelen van wintergroenten

Ontdooitips

Alle sappen en soepen worden vers bereid in onze sapruimte en we vriezen deze na productie direct in tot wel -28°C.  Vervolgens worden de soepen verzonden in kartonnen dozen met tempex. Zo blijven ze goed bevroren en zijn ze ook nog bevroren als ze bij je thuis aankomen. Vervolgens gaan de bevroren soepen ook bij jullie weer in de vriezer zodat ze minimaal 6 maanden houdbaar zijn.

Voordat je de sappen kunt drinken en de soep kunt eten moeten ze ontdooit worden. Hier zijn verschillende manieren voor. Het proces van het ontdooien van je groentesappen en soepen is belangrijk om de kwaliteit en voedingsstoffen te behouden. Daarom geven we je hier ontdooitips om je sappen veilig te ontdooien.

Houdbaarheid

Hoe zit het met hun houdbaarheid van de sappen? In de vriezer zijn al onze producten minimaal 6 maanden houdbaar vanaf de (productie) datum op de dop. Gekoeld zijn de sappen minimaal 4 dagen houdbaar. In deze blog vertellen we je over waarom invriezen een ‘gamechanger’ is voor hun versheid, ontrafelen het mysterie van de datum op de dop en geven tips om de de sappen optimaal te bewaren.


1 beoordeling voor Seizoen sappen

  1. Wies

    Erg leuk dat er elk seizoen een andere smaak is.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.