fbpx
Icoon check

Voor 9:00 besteld is ’s avonds geleverd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

Lokaal geproduceerd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

100% lokaal

De gezondheidsvoordelen van wintergroenten

Wintergroenten

Als ik aan eten in de zomer denk, denk ik aan heerlijke aardbeitjes, (water)meloen, ananas en heerlijke salades. Het eten in de winter, zoals stamppot, klinkt dan toch iets minder aantrekkelijk en ik snap dat je het gevoel kan hebben dat er toch minder te verkrijgen is. Natuurlijk is dit niet het geval en misschien is het juist wel belangrijker om gezonde groentes en fruit te eten in de koudere maanden aangezien we toch sneller een griepje te pakken hebben rond deze tijd. In deze blog zullen we jullie overtuigen dat de winter net zo leuk en gevarieerd kan zijn dan de zomer!

Wintergroenten bieden niet alleen voedzame opties, maar ook talloze mogelijkheden voor smaakvolle maaltijden. Het is een geweldige tijd om te genieten van de seizoensgebonden groenten die beschikbaar zijn. Laten we eens kijken welke groenten er in de winter beschikbaar zijn en hoe je ze op creatieve en smakelijke manieren kunt bereiden.

De gezondheidsvoordelen van wintergroenten

Welke Groenten Zijn Beschikbaar in de Winter?

 

Boerenkool: Boerenkool is een bladgroente rijk aan verschillende vitaminen, mineralen en antioxidanten, zoals vitamine K, vitamine C en vitamine A. (In onze sap Winterse Boost zit boerenkool)

Wortelen: Wortelen staan bekend om hun hoge gehalte aan bètacaroteen, wat een zeer nuttige voedingsstof is. (in onze sap Oranje Bliksem  zit wortel)

Broccoli: Is een bron van vitamine C, vitamine K en voedingsvezels en kan een waardevolle aanvulling zijn op een voedzaam dieet. (In onze sap Groene Energie zit broccoli)

Rode kool: Rode kool bevat antioxidanten en vitamine C, wat kan bijdragen aan de bescherming van cellen.

Pastinaak: Pastinaak is vezelrijk en bevat vitamine C en foliumzuur, wat kan bijdragen aan een gezonde spijsvertering.

Spruitjes: Spruitjes zijn een bron van vitamine K en vitamine C en kunnen gunstig zijn voor de algemene gezondheid.

Pompoen: Pompoen is rijk aan bètacaroteen en vitamine A, wat een positieve bijdrage kan leveren aan bepaalde aspecten van de gezondheid. (Naast sappen maken wij ook soepen, zoals Pompoensoep)

Selderij: Selderij is een caloriearme groente en bevat voedingsvezels, vitamine K en kalium, waardoor het een nuttig onderdeel kan zijn van een gezond dieet.

Spruitjes: Spruitjes zijn een bron van bepaalde voedingsstoffen en kunnen gunstig zijn voor de algemene gezondheid.

 

Hoe Kun je Groenten in de Winter Bereiden?

 

Soepen en stoofschotels:

In de winter ben ik gek op soep, wintergroenten zijn hier perfect voor! Een heerlijk, warm soepje op de koude dagen. Pompoensoep blijft bij ons favoriet!

Roosteren:

Groenten zoals wortelen, pastinaak en pompoen smaken heerlijk als ze geroosterd worden. Voeg wat olijfolie en kruiden toe voor extra smaak. Serveer het met bijvoorbeeld aardappeltjes. Super simpel, voedzaam, gezond en heerlijk!

Salades:

In de zomer eet ik het liefst elke dag een salade, heerlijk luchtig en fris! Aan een salade in de winter zul je misschien niet zo snel denken maar wintergroenten kunnen ook perfect gebruikt worden in een salade. Combineer ze met noten, zaden en een smakelijke dressing.

Smoothies:

Smoothies kunnen altijd, perfect als tussendoortje of als makkelijk ontbijt. Groene smoothies met bijvoorbeeld boerenkool of spinazie zijn een geweldige manier om meer groenten binnen te krijgen, zelfs als het koud is.

 

Wist je dat wij ook wintergroenten gebruiken in onze sappen? Zoals boerenkool in de Winterse Boost, wortelen in de Oranje Bliksem en broccoli in de Groene Energie? Deze vitaminebommetjes bestel je hier!

Comments