fbpx
Icoon check

Voor 9:00 besteld is ’s avonds geleverd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

Lokaal geproduceerd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

100% lokaal

Gebruik jij bewust groente uit het seizoen?

Het is beter voor de wereld om zoveel mogelijk groente uit het seizoen te gebruiken.

Stap eens wat vaker binnen bij de landwinkel om de hoek! Hier zijn enkele redenen waarom het kiezen voor groente uit het seizoen:

  1. Betere smaak en kwaliteit: Groente uit het seizoen, worden meestal geoogst op het moment dat ze hun piek van rijpheid en smaak bereiken. Dit betekent dat ze over het algemeen smakelijker en van betere kwaliteit zijn. Op een verpakking staat meestal wel vermeld wat het land van herkomst is. Kies voor groente uit je eigen land.
  2. Milieuvriendelijker: Seizoensgebonden groenten en fruit vereisen vaak minder kunstmatige teeltmethoden, zoals verwarmde kassen of langeafstandstransport. Het kiezen voor lokaal geteelde seizoensproducten kan de ecologische voetafdruk verminderen.
  3. Lagere kosten: Seizoensgroenten en -fruit zijn meestal overvloediger en daardoor goedkoper omdat ze lokaal worden geproduceerd en minder transportkosten met zich meebrengen.
  4. Nutritionele voordelen: Groenten en fruit die in het seizoen zijn, behouden vaak meer voedingsstoffen omdat ze minder tijd nodig hebben om van de boerderij naar je bord te reizen. Ze worden doorgaans verser gegeten.
  5. Variatie: Het eten van seizoensgroenten en -fruit kan je aanmoedigen om gevarieerder te eten, omdat je automatisch wordt blootgesteld aan verschillende soorten producten gedurende het jaar.

Hoewel het kiezen voor seizoensgebonden producten veel voordelen heeft, is het belangrijk op te merken dat in sommige klimaten en regio’s bepaalde groenten en fruit het hele jaar door beschikbaar zijn dankzij moderne landbouwmethoden en import. Het belangrijkste is om bewust te kiezen voor gezonde voeding, of het nu seizoensgebonden is of niet.

We hebben een groente planner gemaakt die je kan helpen om het eten van groente uit het seizoen ook toe te passen bij je thuis. Hij is gratis te downloaden maar als je hem liever in het echt ophangt, bestel hem dan in de shop

 

Gebruik jij bewust groente uit het seizoen?

Voor elk seizoen maken wij een andere seizoen sap

Je hebt ze misschien al wel eens voorbij zien komen, onze seizoen sappen, maar welke sappen zijn het ook alweer allemaal? Dat vertellen we je in deze blog post!

Zomer Zoen

Heb jij ook behoefte aan een enkeltje naar de zomer? Met deze zomerzoen doe je je ogen dicht, en kun je intens genieten van de zomer. Met een beetje liefde voor jezelf kom je een heel eind!

Zomer Zoen is verkrijgbaar vanaf ongeveer april tot en met september. In Zomerzoen zit aardbei, watermeloen, rode biet, wortel en ananas. Door de aardbei, watermeloen en ananas is het een heerlijk zoet sapje. Perfect voor de zomerdagen!

 

Lente Kriebels

De zon begint weer te schijnen en de vogels beginnen te fluiten. Heb jij ook al de lente kriebels? Met dit sapje heb je hem in huis! Een frisse vitamine boost in een flesje. Heerlijk zacht van smaak door de banaan, maar toch ook verfrissend door  de watermeloen.

Lente Kriebels is verkrijgbaar van maart tot en met ongeveer juli. De ingrediënten van Lente Kriebels zijn  broccoli, watermeloen, spinazie, bataat, banaan, kiwi gold, druif, peer en citroen.

 

Aspergetijd

Rond april begint de tijd van asperges! En dus hebben wij hier natuurlijk een sapje mee gemaakt. Een sapje van asperges klinkt misschien wat bijzonder, maar door de andere ingrediënten krijg je een hele frisse smaak.

In Aspergetijd zit natuurlijk asperge, maar ook venkel, avocado, bleekselderij, spinazie, appel, peer, kiwi en gemberwortel. Je kunt dit sapje bestellen van april tot en met juni ongeveer. Dit sapje is niet heel lang beschikbaar, dus bestel meteen een voorraadje voor in jouw vriezer!

 

Herfst Beuk

Wanneer de blaadjes van de bomen vallen, is dit sapje weer te bestellen! Kun jij wel een beuk gebruiken deze de herfst? Dan is dit sapje echt iets voor jou! Hij ziet eruit als de herfst, hij ruikt naar de herfst én hij smaakt ook naar de herfst!

In dit lekkere oranje sapje zit wortel, gele wortel, witte biet, venkel, witte druif en kiwi. Herfst Beuk is te bestellen van augustus tot ongeveer maart.

 

Winterse Boost

Tijdens de koude dagen kun je de warme chocomel met slagroom laten staan want met dit sapje kom jij de winter wel door, een vitamine boost in een flesje!

In de winterse boost zit boerenkool, spinazie, venkel, appel, citroen, banaan, ananas en wortel. Een sapje met boerenkool klinkt misschien niet als jouw eerste keuze, maar door de banaan wordt dit sapje heerlijk zacht van smaak en licht zuur door de citroen en ananas.

 

Onze seizoen sappen zijn los te bestellen, maar ook als je abonnee bent of een sappen kuur besteld krijg je deze heerlijke sappen naar jou toegestuurd! Wil je deze ze eens proberen? Je kunt ze hier bestellen!

 

 

Comments