Groenteplanner

19,95

Deze Zuss & Sap Groenteplanner heeft het handige A4-formaat en is jouw gids voor het ontdekken van de groentes van elk seizoen.

Uitverkocht

Beschrijving

De Zuss & Sap Groenteplanner

De Zuss & Sap heeft het handige A4-formaat en is jouw gids voor het ontdekken van de groentes van elk seizoen.

Het eten van groenten van het seizoen biedt verschillende voordelen:

  1. Versheid en Smaak: Seizoensgroenten zijn meestal verser en rijker van smaak dan groenten die buiten het seizoen worden geteeld. Dit komt omdat ze lokaal worden geoogst en minder tijd nodig hebben om te transporteren.
  2. Voedingswaarde: Seizoensgroenten bevatten vaak meer voedingsstoffen omdat ze rijpen in hun natuurlijke omgeving, met de juiste zonlicht- en weersomstandigheden. Dit betekent dat ze over het algemeen meer vitaminen, mineralen en antioxidanten bevatten.
  3. Duurzaamheid: Het eten van seizoensgroenten draagt bij aan duurzaamheid omdat ze minder transportkilometers vereisen en doorgaans minder energie en middelen nodig hebben voor teelt. Dit helpt de ecologische voetafdruk te verminderen.
  4. Kosten: Seizoensgroenten zijn vaak goedkoper omdat ze overvloedig beschikbaar zijn en minder kosten voor opslag en transport met zich meebrengen.
  5. Variatie: Het eten van groenten van het seizoen moedigt diversiteit aan in je dieet, omdat verschillende groenten op verschillende tijden van het jaar beschikbaar zijn. Dit helpt je om een breder scala aan voedingsstoffen binnen te krijgen.
  6. Lokaal inkopen: Door seizoensgroenten te kopen, ondersteun je lokale boeren en de lokale economie.

Seizoensgroenten

Kortom, het kiezen voor groenten van het seizoen is niet alleen goed voor jou, maar ook voor het milieu. Het draagt bij aan het herstellen van de verbinding tussen voedselproductie en seizoenen, iets wat vaak verloren gaat in een wereld waar bijna alle soorten voedsel het hele jaar door beschikbaar zijn.

Ontdek wekelijks de smaken van Nederlandse seizoensgroenten met onze Groenteplanner. We delen wat er zo bijzonder is aan elke groente en wanneer en waar deze in Nederland wordt verbouwd. Ook geven we je heerlijke recepten. Dat maakt deze groenteplanner een super handige manier om meer groentes te eten, het hele jaar door.

Bestel vandaag nog en ontvang je planner binnen 2 werkdagen. Verzending kost slechts €3,90 en je hoeft er niet speciaal voor thuis te blijven, want hij past gewoon door de brievenbus. Als je wilt, kun je hem ook ophalen in Schagen, Medemblik of Wervershoof. En als je voor minimaal €90,- aan producten besteld, bezorgen we je bestelling zelfs gratis bij je thuis.

Heb je liever een digitale versie, dan kun je de Groenteplanner in PDF downloaden.

Of ontdek de recepten op onze website.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Groenteplanner” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.