fbpx
Icoon check

Voor 9:00 besteld is ’s avonds geleverd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

18% korting met code hoera9jaar

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

18% korting = hoera9jaar

De houdbaarheid van de sappen

De houdbaarheid

Op weg naar een gezondere levensstijl? Dan zijn onze Zuss & Sappen je beste vriend, maar hoe zit het met hun houdbaarheid? In deze blog vertellen we je over waarom invriezen een ‘gamechanger’ is voor hun versheid, ontrafelen het mysterie van de datum op de dop en geven tips om de de sappen optimaal te bewaren. Na het lezen van deze blog ben jij helemaal klaar voor jouw sapkuur!

De houdbaarheid van de sappen

Ingevroren sappen

Jullie sappen worden in onze ‘sapruimte’ met veel liefde gemaakt door ons team. Nadat we de sappen hebben geperst wordt het sap in de flesjes getapt, gaat er een etiket om de flesjes en wordt er een stempel met de datum van die dag op de doppen gedrukt. Vervolgens gaan de flesjes zo snel mogelijk in de vriezer. De sappen worden wel ingevroren tot ongeveer -28 graden.

Wanneer de sappen worden ingepakt om verstuurd te worden zijn de sappen dus ingevroren. We pakken de sappen goed in, in tempex, en de sappen worden vaak dezelfde dag of de volgende dag al geleverd. Hierdoor zul jij je sappen dus bevroren ontvangen.

 

Waarom vriezen we de sappen in?

Bevriezing houdt het bederf tegen: Het is als een soort ‘time-out’ voor bacteriën en die enzymen die groenten laten bederven. Ze worden als het ware op pauze gezet, waardoor de groenten, en dus onze groentesappen, hun versheid behouden.

Behoud van voedingsstoffen: Tijdens het invriezen worden de meeste voedingsstoffen behouden in onze sappen. Dit komt doordat het invriezen het proces vertraagt waarbij voedingsstoffen verloren gaan door contact met lucht en licht.

Geen houdbaarheidsmiddelen nodig: Doordat we de sappen invriezen zetten we het bederven stil en hoeven we geen houdbaarheidsmiddelen toe te voegen, waardoor de sappen 100% gemaakt zijn van groentes en fruit.

 

Bewaren in de vriezer

We raden je dus ook aan om de sappen bij jou thuis ook in de vriezer te bewaren. Je kunt de groentesappen tot wel minimaal 6 maanden in de vriezer bewaren. Dit is ideaal voor de lange termijn, want dankzij het bevriezen blijven de sappen hun voedingsstoffen behouden! Wil je nooit zonder sappen in huis? Gelukkig kun je de sappen dus flink inslaan en lang bewaren!

 

Ontdooien en houdbaarheid

Yes, je gaat aan je sapkuur beginnen! Tijd om de sappen te ontdooien. Voor het ontdooien zijn meerdere manieren. Ben je benieuwd naar onze ontdooitips? Deze lees je hier! Er is geen beste manier om je sappen te ontdooien, het enige wat belangrijk is, is dat er geen warmte te pas komt aan het ontdooiproces. Hierdoor kunnen vitamines verloren gaan en dat is natuurlijk zonde!

Eenmaal ontdooid hebben de groentesappen een houdbaarheid van minimaal 4 dagen in de koelkast. Zijn jouw sappen ontdooit geweest? Dan raden we het af om de sappen weer opnieuw in te vriezen. Dit kan de houdbaarheid, smaak en voedingswaarde van de sappen verminderen. Drink ze dus gewoon lekker meteen op! 😉

 

De datum op de dop

Is de datum die op de dop staat al verstreken? Dat kan goed kloppen! Op onze doppen staat niet de houdbaarheidsdatum, maar de productiedatum. De productiedatum staat op de doppen zodat niet alleen jullie, maar ook wij weten wanneer de sappen zijn gemaakt. Hebben wij bijvoorbeeld eens een verkeerd label op de sappen geplakt? Dan kunnen wij gauw zien welke sappen bij ‘elkaar horen’. Daarnaast is het handig voor de voorraadrotatie en om te weten tot wanneer je de sappen ongeveer kunt drinken. Wil je meer lezen over de datum op de doppen? Daar hebben we een aparte blog over geschreven! Deze lees je hier!

 

Bewaren in de koelkast

Ga je je sapjes drinken? Tijd om ze te laten ontdooien! Na het ontdooien kun je de sappen 4 dagen in de koelkast bewaren. Het is dan ook handig om de sappen in de ochtend, of de dag ervoor, al te ontdooien. Zo grijp je nooit mis!

Comments