fbpx
Icoon check

Voor 9:00 besteld is ’s avonds geleverd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

18% korting met code hoera9jaar

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

18% korting = hoera9jaar

Waarom voelen we ons beter in de zomer?

De lange, donkere winter is achter de rug! De zomer begint en de zon begint te schijnen, de dagen worden langer en we voelen ons toch allemaal een stukje blijer en gelukkiger! Maar waar komt dat nou eigenlijk door? Dat hebben we voor je uitgezocht en deze redenen delen we graag met jullie!

Waarom voelen we ons beter in de zomer?

Meer zonlicht:

In de zomer zijn de dagen langer en is er meer zonlicht. Zonlicht stimuleert de productie van vitamine D in ons lichaam, wat veel goeds kan doen voor je gezondheid. Een van die dingen is dat vitamine D een rol kan bijdragen bij het reguleren van onze stemmingen, dus meer zonlicht kan ons humeur verbeteren. Wil je hier meer over lezen? We hebben een hele blog over vitamine D geschreven, deze lees je hier; Vitamine D – Zuss & Sap (zussensap.nl)

 

Warmer weer:

Voor veel mensen is warmer weer aangenamer dan koudere temperaturen, misschien herken je dit wel. Veel voelen toch een gevoel van ontspanning en comfort met warmer weer, waardoor mensen zich over het algemeen gelukkiger en meer ontspannen voelen. Warmte kan spierspanning verminderen en de bloedcirculatie verbeteren.

 

Meer buitenactiviteiten:

Heerlijk naar buiten in het zonnetje! In de zomer zijn er vaak meer leuke mogelijkheden voor buitenactiviteiten, zoals wandelen, fietsen, zwemmen en barbecues. Misschien herken je het wel dat je in de zomer je sociale contacten toch wat meer oppakt en makkelijker kan onderhouden en deze sociale contacten kunnen weer bijdragen aan een beter humeur!

 

De winterdip:

De winter kan voor velen letterlijk een koude en donkere periode zijn. Sta jij altijd vroeg op om aan het werk of naar school te gaan? Grote kans dat je in het donker weggaat en in het donker ook weer thuiskomt. Dit is natuurlijk niet zo gezellig waardoor de wintertijd best een uitdaging kan zijn voor sommige, de welbekende ‘winterdip’. In de zomer gaat de zon meer schijnen, de dagen worden langer en er zijn meer sociale contacten. Je zult merken dat je winterdip daardoor langzaam zal verdwijnen!

 

Wil je wat extra vitamines tijdens in de zomertijd? Wij hebben hier speciaal een sapje voor ontwikkeld, namelijk de Zomerzoen!

Comments