fbpx
Icoon check

Voor 9:00 besteld is ’s avonds geleverd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

18% korting met code hoera9jaar

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

18% korting = hoera9jaar

Wat is sapvasten?

Reset

Sapvasten is eigenlijk een soort resetknop voor je lijf, waarbij je voor een tijdje alleen maar sappen drinkt, gemaakt van groenten en fruit. Je kunt dit doen om je lijf te ‘ontgiften’ en te reinigen, soms ook om wat kilootjes kwijt te raken en gewoon over het algemeen gezonder te worden. In deze blog vertellen we je alles over sapvasten, over de ‘do’s en don’ts, de verschillende kuren en over de voordelen van sapvasten.

Wat is sapvasten?

Wat is sapvasten?

Sapvasten is een vorm van vasten waarbij je je voedingsinname beperkt tot verse sappen. Deze sappen worden meestal gemaakt van een combinatie van groenten, fruit en soms ook speciale supplementen (denk aan spirulina in de Groene Energie en kurkuma in de Gele Rakker). Het idee is om het spijsverteringsstelsel rust te geven, terwijl je nog steeds vitamines, mineralen en antioxidanten binnenkrijgt uit de sappen.

 

Verschillende vormen van sapvasten

Compleet sapvasten: Je kunt ervoor kiezen om compleet te vasten en alleen sappen te drinken. Hiervoor hebben wij de Driedaagse Reset kuur ontwikkeld. Met deze kuur eet je drie dagen niet en drink je alleen sappen en water. Wil je hier meer over lezen? Klik dan even op deze link!

Gedeeltelijk sapvasten: Wil je wel detoxen maar ben je op zoek naar een mildere versie? Die hebben we natuurlijk ook! Dan kun je kiezen voor de Detox & More kuur. Tijdens de Detox & More nemen we je een maand lang mee naar een gezonder leven. We geven je tips, adviezen, recepten en opdrachten. Daarnaast ontvang je sappen en een voedingslijst met producten die verantwoord zijn of producten die je beter kunt laten staan. Deze tips en adviezen kun je niet alleen in deze Detox & More maand gebruiken, maar voor de rest van je leven!

Als je al gezond leeft, een maand te lang vindt of de tips niet nodig hebt, kun je ook kiezen voor een Tweeweekse Detox kuur!

 

Mogelijke voordelen van sapvasten

Ontgiften en reinigen: Het idee is dat sapvasten kan helpen bij het verwijderen van ongewenste stoffen uit je lichaam. Het idee achter het ‘ontgiften’ van je lichaam tijdens sapvasten is dat het je spijsverteringssysteem een pauze geeft. Doordat je alleen sappen binnenkrijgt en vast voedsel vermijdt, hoeft je lichaam minder moeite te doen om voedsel te verteren. Hierdoor zou het lichaam de kans krijgen om opgehoopte afvalstoffen en toxines te elimineren, omdat het minder druk is met het verwerken van nieuw voedsel.

Gewichtsverlies: Tijdens sapvasten drink je alleen sappen, wat resulteert in een lagere calorie-inname. Hierdoor kan je lichaam vet als brandstof gaan gebruiken, waardoor je gewicht verliest. De sappen bevatten vaak veel vitamines en voedingsstoffen, maar minder calorieën. Bovendien verlies je vaak wat vocht als je minder koolhydraten eet. Houd er wel rekening mee dat elk lichaam anders reageert op het sapvasten en dat het zo kan zijn dat het gewichtsverlies niet blijvend is als je je voedingspatroon na de kuur niet aanpast.

 

Voedingsstoffen

Groentesappen bevatten een overvloed aan voedingsstoffen omdat ze gemaakt zijn van verse groenten die van nature rijk zijn aan vitamines, mineralen, antioxidanten en andere nuttige plantenstoffen. Tijdens het sapbereidingsproces komen deze voedingsstoffen vrij en worden ze gemakkelijk opgenomen in vloeibare vorm, waardoor je lichaam er makkelijker toegang toe heeft. Groenten zijn gewoon van nature goed gevuld met al die belangrijke stoffen die ons gezond kunnen houden.

 

Goed om te weten

Mogelijke bijwerkingen: Sommige mensen kunnen tijdens sapvasten bijwerkingen ervaren, zoals vermoeidheid, duizeligheid of spijsverteringsproblemen. Dit is helemaal normaal omdat je lichaam flink aan het werk wordt gezet tijdens de detoxkuur. Bij alle kuren krijg je een boekje waarin alle bijwerkingen duidelijk worden vermeld, probeer je voor de kuur dus wel goed in te lezen!

Niet geschikt voor iedereen: Zwangere vrouwen, mensen met bepaalde gezondheidsproblemen of eetgewoonten, en mensen met een verzwakt immuunsysteem moeten voorzichtig zijn met of helemaal geen sapvasten. Twijfel je of sapvasten bij jou past? Informeer bij een professional (zoals een arts of diëtist).

Comments