fbpx
Icoon check

Voor 9:00 besteld is ’s avonds geleverd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

Lokaal geproduceerd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

100% lokaal

Waarom een goede nachtrust goed is voor lichaam en geest?

Waarom een goede nachtrust goed is voor lichaam en geest?

We weten allemaal dat een goede nachtrust belangrijk is, alleen maken veel mensen het toch veel te laat. Ook is er een grote groep mensen die moeite hebben met genoeg slapen. Toch is slaap net als de beste vriend waarvan je nooit hebt geweten dat je hem had, het helpt je echt met van alles. Het is superbelangrijk voor zowel je lichaam als je geest en in deze blog vertellen we je waarom!

 

Waarom een goede nachtrust goed is voor lichaam en geest?

Oplappen en opfrissen

Als je slaapt, gebeurt er een soort magie in je lichaam. Tijdens die diepe slaap, worden er reparaties uitgevoerd en groeit er spierweefsel. Het is alsof je lichaam een kleine renovatie doet. Dus als je ooit je spieren wilt opbouwen of jezelf wilt herstellen, weet dan: je hebt slaap nodig.

 

Sterk immuunsysteem

Slaap helpt je immuunsysteem sterk te houden. Tijdens je slaap maakt je lichaam eiwitten aan die infecties bestrijden en ontstekingen verminderen. Dus, goede slaap helpt je gezond te blijven en ondersteunt je lichaam met de bescherming tegen ziektes.

 

Balans in je lijf

Slaap regelt hormonen die je eetlust en gewicht onder controle houden. Als je niet genoeg slaapt, kan dat dus leiden tot gewichtstoename. Dus, slaap is eigenlijk een geheim wapen in gewichtsbeheersing. Wil je het liefst wat kilo’s verliezen? Kijk verder dan alleen sporten en gezond eten, zorg goed voor je lichaam in alle opzichten!

Wist je bijv ook dat spinazie rijk is aan magnesium, wat zou kunnen helpen bij het ontspannen van spieren en het verminderen van rusteloosheid ‘s nachts? In onze sap Groene Energie zit spinazie, wie weet helpt dit sapje jou wel naar een betere nachtrust!

 

Emoties

Een goede nachtrust helpt je om je emoties onder controle te houden. Het vermindert stress, angst en maakt je minder prikkelbaar. Dus, als je ooit een emotionele superheld wilt zijn, zorg dat je voldoende slaapt!

 

Je brein

Slaap is de beste vriend van je brein. Het helpt je concentreren, onthouden en slimme beslissingen nemen. Als je die belangrijke vergadering wilt rocken of een lastig probleem wilt oplossen, dan is slaap je geheime wapen.

 

Positief en gelukkig

Te weinig slaap wordt vaak geassocieerd met slechte stemmingen en kan soms zelfs samengaan met depressie. Voldoende slaap helpt je om positief en gelukkig te blijven en kan zelfs je stemming verbeteren als je al down bent. Gun jezelf de rust en slaap en misschien voel je je gauw al een stuk vrolijker!

 

Tips voor een betere nachtrust

  • Probeer een vast slaapschema aan te houden, zelfs in het weekend.
  • Zorg voor een comfy slaapomgeving met een donkere, stille en koele kamer.
  • Laat die schermen een tijdje voor het slapengaan met rust. Blauw licht van telefoons en laptops verstoort je slaap.
  • Beperk cafeïne en grote maaltijden voor het slapengaan.
  • Ontspan voor het slapengaan met meditatie of ademhalingsoefeningen om de stress te verminderen. Wil je meer lezen over mediteren? Ook hier hebben we een blog over geschreven!

Dus, slaap is niet zomaar een saaie verplichting. Het is een krachtig hulpmiddel om je lichaam gezond en je geest in topvorm te houden. Dus, geniet van die rust en droom groot!

Comments