fbpx
Icoon check

Voor 9:00 besteld is ’s avonds geleverd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

Lokaal geproduceerd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

100% lokaal

Beginnen met mediteren

Beginnen met mediteren, dat kan best lastig zijn. Je hebt waarschijnlijk een beeld in je hoofd van een hele zweverige toestand, op een kleedje met geitenwollensokken aan. Maar dit is natuurlijk helemaal niet het geval. Sterker nog; iedereen mediteert op zijn eigen manier en je kan er je eigen draai aan geven. Mediteer lang of kort, samen of alleen, in stilte of laat je je leiden door iemand. Alles is goed!

Ben jij klaar om te beginnen met deze gezonde gewoonte? Wij geven je wat handvaten om te beginnen met mediteren!

Beginnen met mediteren

Apps

Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Het voordeel van leven in deze tijd is dat er een hele boel meditatie-apps zijn die je kunnen helpen. Ideaal voor mensen met een vol hoofd, omdat het meestal geleide meditaties zijn. Hierbij luister je naar een stem en/of muziek die je door de meditatie leidt. Het enige wat je dus hoeft te doen, is luisteren. Fijne apps zijn: Buddhify, Headspace, Calm en Stop, Breathe & Think.

Link naar de apps!

Koppel mediteren aan een bestaande gewoonte

Drink je ’s ochtends altijd een kop koffie? Ga dan nadat je het koffiezetapparaat hebt aangezet een paar minuten zitten. Of mediteer na het tandenpoetsen, vlak voordat je in bed duikt of na het avondeten. Door deze nieuwe gewoonte achter een bestaande gewoonte te plakken, maak je het sneller eigen. Vertrouw er ook op dat hoe vaker je mediteert, hoe groter de behoefte wordt om te mediteren. En aangezien deze week in het teken staat van nieuwe gewoontes gaat dit vast lukken!

 

Maak het jezelf comfortabel

Denk je aan mediteren, dan zie je waarschijnlijk iemand voor je in de lotushouding. Een ingewikkelde versie van kleermakerszit waarbij je je benen bijna in de knoop legt. Probeer dit beeld los te laten en zoek een houding die voor jou comfortabel is. Het gaat erom dat je mediteert, niet dat je jezelf in een Instagramwaardige houding wringt. Ga rechtop op een stoel zitten, op de rand van je bed of op een kussen op de grond. Zorg wel dat je een actieve houding aanneemt, zodat je niet in slaap dommelt.

 

Tel je in- en uitademing

Je in- en uitademing tellen is een hele simpele manier om te beginnen met mediteren. Je doet het als volgt: adem in door je neus en zeg in je hoofd één, adem uit door je mond en zeg in je hoofd twee. Herhaal dit totdat je bij tien bent, dan begin je weer bij één. Word je tijdens het mediteren afgeleid door een gedachte, begin dan weer bij één. Aan het begin tel je waarschijnlijk eindeloos tot twee.

 

Wil je nog meer lezen over gezonde gewoontes? We hebben ook een blog geschreven over lezen. Deze blog lees je hier!

Comments