fbpx
Icoon check

Voor 9:00 besteld is ’s avonds geleverd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

18% korting met code hoera9jaar

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

18% korting = hoera9jaar

Tips en weetjes over water drinken van Lisa

Water drinken

Zoals we weten is voldoende water drinken onwijs belangrijk. Ons lichaam bestaat namelijk voor 75% uit vocht. Ons totale stelsel en alle stoffen die in én uit de cellen moeten stromen om ons lichaam gezond te houden.

We hebben daarom aan Lisa, van Het Persoonlijke Dieet, gevraagd om een aantal tips en weetjes voor jullie op een rijtje te zetten. Deze tips en weetjes van Lisa lees je hieronder!

Tips en weetjes over water drinken van Lisa

Hoeveel water heb je nodig?

Je hebt 30 ml per kg lichaamsgewicht aan vochtinname nodig per dag. Weeg jij 70 kg? Dat betekent dat jij 2,1 Liter aan vochtinname nodig hebt. Dit is niet alleen uit water. Dit kan ook uit groenten, fruit of thee. Een lekker Zuss&sap sapje, smoothiebowl of een goed gevulde groentesoep kan hier dus ook aan bijdragen.

 

Waar is water goed voor?

Al jouw lichaamscellen bestaan uit vocht. Zonder vocht kan het lichaam niet functioneren. Zoals ik hierboven al beschreef zorgt vocht voor het verplaatsen van voedingsstoffen en afvalstoffen. Te kort drinken kan zorgen voor het opstapelen van afvalstoffen. Een opstapeling van afvalstoffen kan leiden tot hoofdpijn, hormonale klachten, aankomen in gewicht, minder energie, huidklachten etc. Daarnaast zorgt water voor de regulatie van je lichaamstemperatuur.

 

Weetjes:

Te veel water kan juist voor een disbalans zorgen wanneer de mineralen niet worden aangevuld. Let daarom goed op de inname van magnesium, calcium, kalium etc. Een sole kan hier een mooie oplossing voor zijn. Vooral met warme zomerdagen.

Lauw water is veel fijner voor de spijsvertering. Koud water opwarmen in het lichaam kost veel energie. Met spijsverteringsklachten wil je dit voorkomen. Daarnaast is het voor de spijsvertering veel fijner om minimaal 1 uur buiten de maaltijd om te drinken.

Koffie, frisdranken, alcohol etc. tellen allemaal niet mee voor je vochtinname. Wist jij dat alcohol zelfs voor het onttrekken van vocht kan zorgen?

Let op met water waar zoetstoffen aan zijn toegevoegd. Zoetstoffen kunnen juist voor disbalans zorgen in de darmbacteriën, en daarnaast voor extra zoetbehoefte zorgen.

Ervaar je nooit dorst? Dit is eigenlijk een teken dat je al een geruime tijd te kort drinkt. Werk aan de winkel!

 

Tips

  • Gebruik een waterherinnering app om te voorkomen dat je vergeet te drinken.
  • Koop een grote bidon zodat je kunt bijhouden hoeveel je gedronken hebt.
  • Bulk drinken; drink 3 keer op een dag 2-3 longdrink glazen.
  • Start je dag met meerdere glazen water.
  • Houd je niet van water? Kies dan voor Spa Touch of voor water met een schijfje citroen erin. Dit geeft een lekker fris smaakje. In de winter is een kop thee fijner voor het lichaam.

 

Wil je meer weten over water drinken en gezonde voeding? Via deze link kom je op de website van Lisa (Het Persoonlijke Dieet). 

Ook kun je op onze website meer blogs lezen via deze link!

Comments