fbpx
Icoon check

Voor 9:00 besteld is ’s avonds geleverd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

Lokaal geproduceerd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

100% lokaal

Bulkdrinken

Is het beter om kleine slokjes te nemen of juist grote hoeveelheden water in één keer te drinken? In deze post willen we je wat meer vertellen over bulkdrinken, wat inhoudt dat je gedurende de dag op minder momenten, maar met grotere hoeveelheden drinkt. Dus in plaats van om de zoveel tijd een paar slokjes te nemen, drink je slechts 3 tot 4 keer per dag een aanzienlijke hoeveelheid, bijvoorbeeld 2 tot 3 glazen per keer, wat ongeveer overeenkomt met 500 milliliter. Ben je benieuwd naar wat een betere keuze is, lees dan vooral verder.

Bulkdrinken

Bulkdrinken heeft voordelen zoals het bevorderen van de rust in essentiële lichaamssystemen, zoals de spijsvertering en het immuunsysteem. Het drinken van kleine slokjes kan je immuunsysteem constant actief houden, wat na verloop van tijd kan leiden tot overbelasting van je immuunsysteem. Een overactief immuunsysteem vergt veel energie, wat nadelige gevolgen kan hebben voor andere lichaamsfuncties, zoals het transporteren van vocht naar je huid, haar en nagels. Ook kan het leiden tot een verminderd vermogen om vocht vast te houden vanwege de overmatige energieverbruik.

 

Wil je beginnen met bulkdrinken? Hier is een handig schema dat je kunt volgen:

    1. Begin je dag door direct na het opstaan 2 glazen water te drinken.
    2. Drink nog eens 2 glazen water ongeveer 30 minuten voor de lunch, maar vermijd dit tijdens de maaltijd om verlies van vitamines en mineralen te voorkomen.
    3. Neem in de middag nog eens 2 glazen water
    4. En drink 2 glazen ongeveer 30 minuten voor het avondeten.

 

Lees hier nog meer tips en weetjes over water drinken.

Comments