fbpx
Icoon check

Voor 9:00 besteld is ’s avonds geleverd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

Lokaal geproduceerd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

100% lokaal

Detox & More week 5

Detox & More week 5

Inmiddels is het alweer vier weken geleden dat ik begon aan het Detox & More programma van Zuss & Sap en is de detox inmiddels voorbij. In deze Detox & More – Blog week 5 zal ik mijn conclusie over de detox met jullie delen. De weken zijn voorbij gevlogen en ik heb er echt van genoten en veel van geleerd. Voordat ik begon aan de Detox & More had ik een paar doelen voor mezelf opgeschreven. Mijn doelen waren meer bewegen en meer leren over gezonde voeding. (Hierover schreef ik al iets uitgebreider in de blog van week 1) In de afgelopen jaren had ik een vast eetpatroon opgebouwd. Niet per se een heel ongezond eetpatroon want veel koekjes eten en snoepen deed ik al niet veel maar ik had wel een patroon die zeker verbeterd kon worden. Ik zal alle inzichten en veranderingen even op een rijtje zetten.

Detox & More week 5

Meer groenten

Zijn jullie benieuwd naar mijn conclusie? Deze kun je lezen in deze blog over Detox & More week 5. Ik kwam er al gauw achter dat ik op een dag veel meer groentes kon eten en dat je groentes best makkelijk kan toevoegen aan je eetpatroon. Je krijgt natuurlijk al veel meer vitamines binnen door het drinken van de sappen wat heel fijn is. Ik dacht altijd dat het veel moeite zou zijn en dat een broodje pindakaas smeren de makkelijkste optie was maar eigenlijk gaat een gezondere lunch maken met groentes net zo makkelijk. Mijn lunch maak ik tegenwoordig de avond ervoor waardoor het zelfs nog sneller ging en ik in de ochtenden veel meer tijd had. Nu maak ik lekkere salades, volkoren wraps of volkoren crackers. Een ander groot voordeel is dat ik mijn nieuwe lunchrecepten ook nog eens veel lekkerder vind.

 

Je eigen draai eraan geven

Ook heb ik veel meer plezier gekregen in eten, maaltijden klaarmaken en zelfs boodschappen doen vind ik leuker. Ruim de tijd nemen om in de supermarkt rond te lopen en in het weekend naar de markt om allerlei nieuwe dingen te vinden. Tijdens het koken iets afwijken van het recept om er bijvoorbeeld meer groente aan toe te voegen of om het recept meer naar je eigen wens te maken. Sinds de Detox & More heb je veel meer kennis over voeding en zo kun je dus eigenlijk heel makkelijk overal je eigen, gezonde draai aan geven.

 

Lichamelijke veranderingen

Mijn lichamelijke veranderingen zijn ook zeker te merken. Voordat ik begon aan de detox deed ik niet aan een sport. Ik wilde het wel maar ik kon nooit iets vinden wat ik leuk vond en kon volhouden. Ik had het naar mijn idee druk genoeg door mijn drukke baan waarbij ik de hele dag al op mijn benen stond en dit was naar mijn idee voldoende. In de avond lekker een serie kijken op de bank en dat vond ik het helemaal prima. Tijdens de Detox & More heb ik meerdere sporten uitgeprobeerd. Dit vond ik best lastig want iets doen wat je nog nooit hebt gedaan en waarschijnlijk niet meteen kan is best uit je comfort zone. Toch heb ik het gedaan en ik heb een sport gevonden die ik echt leuk vind. Ik begon met één keer in de week, maar ik heb me afgelopen week voor een tweede dag in de week opgegeven. Gezonde voeding, de sappen en sporten gaat super goed samen. Ik voel me letterlijk een beetje lichter, niet omdat ik zelf ben afgevallen (wat ook niet nodig is in mijn geval) maar omdat ik gewoon meer energie heb gekregen.

Afgevallen was dus geen doel van mij en ik heb me ook niet gewogen voor de Detox & More dus een eerlijke mening hierover geven kan ik niet. Wel voel ik me lichter. Ik kon altijd wel een hele zak chips leegeten en daarna kreeg ik altijd een opgeblazen buik. Tijdens het gezonde eten en het drinken van de sappen heb ik eigenlijk geen opgeblazen buik gehad. Ook is mijn huid veel rustiger en glanst het zelfs een beetje. Dit merk ik zelf maar ik krijg het ook te horen van mensen om mij heen.

 

De (Zuss&)Sappen

Ook zal ik nog iets vertellen over wat ik vind van de sappen. Op het begin moest ik even wennen aan de smaken. Ik moet zeggen dat ik de sappen al een tijdje drink, ook voor de Detox & More al, en dat ik nu gewend ben aan de smaken. Dat ik net begon met het drinken van de sappen vond ik de smaken met biet niet zo lekker maar inmiddels is Rooie Donder een van mijn favorieten. De seizoensappen zoals Zomer Zoen en Winterse Boost vind ik echt lekker.

Ik ben dus heel positief over de Detox & More kuur. Ik voel en zie echt veranderingen en ik heb besloten dat ik zeker blijf doorgaan met het drinken van de sappen, het eten van gezonde voeding en het sporten.  Mijn vriezer ligt alweer vol met nieuwe sappen en ik blijf er zeker mee doorgaan.

 

Hopelijk vonden jullie het leuk om de Detox & More – Blog week 5 te lezen. Ben je benieuwd naar hoe de rest van de Detox is verlopen? Lees hier meer blogs!

 

Meer informatie Detox & More

Mocht je na het lezen van deze blog denken, dit wil ik ook? Hieronder vind je meer informatie over de volgende editie:

Detox & More (start 6 mei)

 

Comments