fbpx
Icoon check

Voor 9:00 besteld is ’s avonds geleverd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

Lokaal geproduceerd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

100% lokaal

Detox & More week 1

Detox & More week 1

Afgelopen maandag 9 januari was het zo ver, de start van het Detox & More programma van Zuss & Sap! In deze Detox & More week 1 neem ik jullie mee in de eerste week van de detox. De feestdagen met allemaal lekker eten en gezelligheid zijn net achter de rug en 2023 is net begonnen. Bij elk nieuwe jaar horen natuurlijk goede voornemens en ook voor dit jaar had ik er weer een paar opgeschreven. Mijn voornaamste doel voor het nieuwe jaar was meer bewegen en meer leren over gezonde voeding. Eigenlijk is dit elk jaar een goed voornemen van mij en elk jaar begin ik er met volle enthousiasme aan maar na een paar maanden val ik toch weer terug in mijn oude (voedings)patroon. Tijd om het dit jaar eens anders te doen!

Detox & More week 1

Wie ben ik?

Om te beginnen zal ik iets meer over mezelf vertellen. Ik werk als bloemist in een drukke bloemenwinkel, best een lichamelijk zwaar beroep en niet veel tijd om uitgebreid te eten op de werkvloer. Daarom zag elke dag er qua voeding bijna hetzelfde uit. Ik begon met een broodje pindakaas in de ochtend en een kopje koffie. Vooral de koffie had ik echt nodig in de ochtend. Dan smeerde ik gauw twee broodjes pindakaas om mee te nemen naar mijn werk, want ja, lekker makkelijk natuurlijk. Dan nam ik een koekje of wat fruit als tussendoortje en dan varieerde mijn avondeten wel vaak. Natuurlijk waren er wel eens dagen dat ik het anders wilde doen, vooral op mijn vrije dagen had ik hier tijd voor. Ik maakte dan een salade of een broodje met avocado maar eigenlijk had ik geen idee waar ik moest beginnen. Kennis over gezonde voeding miste ik toch wel.

 

Waarom Detox & More?

Begin 2022 maakte ik kennis met Zuss & Sap. Ik begon met het drinken van sappen en probeerde een driedaagse detox, wat me beviel, maar soms uitdagend was vanwege mijn drukke schema. Ik wilde de driedaagse detox nogmaals proberen, maar deze keer wilde ik de sappen over een langere periode verspreiden en combineren met reguliere voeding. Terwijl ik de website bezocht om de driedaagse detox opnieuw te bestellen, ontdekte ik het Detox & More programma. Dit programma paste beter bij mijn wensen.

Detox & More is een maandprogramma waarbij je dagelijks 1 tot 3 sappen drinkt en per e-mail waardevolle tips en advies ontvangt over beweging en gezonde voeding. Het biedt de mogelijkheid om je welzijn te verbeteren, meer energie te krijgen en aandacht te besteden aan een gebalanceerd voedingspatroon. Het is een kans om je lekker in je vel te voelen en gezondere keuzes te maken. Doe ook mee en ontdek wat Detox & More voor jou kan betekenen!”

 

De voorbereidingen

Op maandag kwamen de sappen in huis en ik kon beginnen. Ik kreeg een mailtje met welke sappen ik mocht ontdooien voor die week en een mail met advies over welke producten verantwoord zijn en welke producten ik beter in het schap kon laten staan. Met volle enthousiasme ging ik naar de supermarkt en liep rond met mijn boodschappenlijstje. Ik kocht van alles en eigenlijk vond ik het heel leuk om eens anders naar producten te kijken. Ik had er ook wel echt een uur voor uitgetrokken. Etiketten lezen, vergelijken en alle paden langs. Wat is echt gezond in plaats van lekker makkelijk? Ik kwam met een volle tas thuis met producten waar ik zin in had om ze te gebruiken. De sappen voor die week stonden ontdooit in de koelkast, de mails met alle informatie en tips waren gelezen en de gezonde boodschappen waren in huis. Detox & more kan beginnen!

Hopelijk vonden jullie het leuk om de Detox & More week 1 te lezen. Ben je benieuwd naar hoe de rest van de Detox is verlopen? Lees hier de volgende blogs!

 

Comments