fbpx
Icoon check

Voor 9:00 besteld is ’s avonds geleverd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

Lokaal geproduceerd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

100% lokaal

Detox & More week 2

Detox & More week 2

Vandaag is het 16 januari wat betekend dat ik een week bezig ben met Detox & More. In deze Detox & More week 2 neem ik jullie mee in de tweede week van mijn detox. Mijn hele eetpatroon is anders en ik moet zeggen dat ik mijn oude voedingspatroon met koekjes en chocola nog helemaal niet mis. Alleen zonder de koffie vind ik het soms even lastig met opstaan maar ik denk dat dit wat langer nodig heeft om uit mijn systeem te gaan. Elke ochtend begin ik met Griekse yoghurt met zelfgemaakte granola, wat noten en zaden, honing en wat fruit (frambozen zijn favoriet). Dan neem ik als lunch een volkoren wrap met elke keer ander beleg. De ene keer zelfgemaakte eiersalade (het recept hiervan kun je vinden op zussensap.nl), rucola, pijnboombitjes en komkommer en de andere keer bijvoorbeeld kipfilet, tomaat, rucola en komkommer. Natuurlijk neem ik netjes de sapjes tussendoor en eet ik als tussendoortje wat fruit of noten. Ook ben ik fan van de volkoren crackers en beschuit.

Detox & More week 2

De eerste verschillen

Ik merk zeker al wat verschillen in de afgelopen weken. Om te beginnen zit ik veel langer vol van mijn maaltijden. Eigenlijk neem ik tussen mijn ontbijt (wat vaak al om 6.30 uur is) en mijn lunch alleen een sapje zonder trek te hebben. Ook heb ik veel meer motivatie om te sporten. Omdat ik toch al gezond bezig ben is het heel fijn om dit door te pakken door de sporten. Ik deed eigenlijk nooit aan een sport. Op mijn werkdagen ben ik eigenlijk al de heel tijd in beweging, ik sta eigenlijk de hele dag op mijn benen en ik moet best veel dingen tillen. Dit vond ik voldoende en ik had vaak de motivatie niet meer om nog te gaan sporten naast mijn werk en op mijn vrije dagen had ik genoeg andere dingen te doen. De afgelopen week heb ik maar liefst 3 (!!!) nieuwe sporten uitgeprobeerd waarvan ik eigenlijk verbaasd was dat ik het zo leuk vond. Boksen, trampoline jumpen en spinnen. Sporten bij een sportschool leek mij altijd vreselijk, stiekem nog steeds maar door verder te zoeken kwamen er steeds meer dingen voorbij wat mij wel echt leuk lijkt.

 

Energie

Ik moet zeggen dat ik de detox niet ben begonnen om af te vallen. Ik ben tevreden met mijn gewicht, dus dat was niet mijn doel. Wat me vooral aansprak aan deze detox zijn de andere voordelen, zoals een betere weerstand, meer energie, en de kans om mijn lichaam te reinigen. Ook hoop ik op een stralende huid, glanzend haar en wellicht een plattere buik. Daarnaast ben ik enthousiast om meer te leren over gezonde voeding. Ik wil graag met jullie delen hoe het tot nu toe gaat na een week. Wat me opvalt, is dat ik nu extra gemotiveerd ben om gezond te eten en te sporten. De ondersteuning via e-mails geeft me het gevoel dat ik dit samen met anderen doe. Ik merk ook dat mijn buik minder opgeblazen aanvoelt na de maaltijden, wat voorheen soms wel een probleem was. Ik zal jullie de komende weken op de hoogte houden van mijn ervaringen.

 

Voor de komende week

Iets waar ik nog aan wil werken de komende weken is dat ik weer steeds een vast voedingspatroon zoek. Dit vind ik makkelijk en ik heb alle boodschappen toch al in huis om die gerechten en tussendoortjes te maken. De komende week ga ik proberen nieuwe dingen te eten die op het lijstje staan van de verantwoorde voeding. Ik ga weer even ruim de tijd nemen om een rondje door de supermarkt te lopen. Elk pad en alle producten afgaan, de etiketten lezen en producten kopen die ik nog niet eerder heb geprobeerd.

 

Hopelijk vonden jullie het leuk om mijn blog Detox & More week 2 te lezen. Ben je benieuwd naar hoe de rest van de Detox is verlopen? Lees hier de volgende blogs!

Comments