fbpx
Icoon check

Voor 9:00 besteld is ’s avonds geleverd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

18% korting met code hoera9jaar

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

18% korting = hoera9jaar

Hoeveel gram groenten per dag?

De kracht van groenten

Dat groenten gezond voor ons zijn weten we inmiddels, maar waarom? En hoeveel gram zouden we eigenlijk moeten eten? Groenten zijn niet alleen heel lekker, maar ze zijn ook nog eens onmisbaar in een gezond dieet. In deze blog geven we je handvaten en vertellen we je hoeveel je nou eigenlijk moet eten, hoe je makkelijk genoeg kan eten en waarom al die groentes nou eigenlijk zo goed voor je zijn!

Hoeveel gram groenten per dag?

De hoeveelheid groen

Er wordt gezegd dat volwassenen elke dag minstens zo’n 250 gram groenten zouden moeten eten. Ja, dat klinkt als een flinke berg groen, maar geloof me, het zit bomvol met allerlei goede dingen die je echt lijf nodig heeft. En genoeg groenten eten gaat echt makkelijker dan je zou denken. Smoothies, sappen en soepen, er zijn zo veel verschillende en lekkere opties waardoor je makkelijk aan de juiste hoeveelheid komt!

En een gevarieerd dieet vol gezonde producten is ook nog eens veel leuker dan je standaard broodje pindakaas of hagelslag! 🙂

 

Schatkisten

Groenten zitten vol met verschillende voedingsstoffen die ons lichaam nodig heeft. Denk aan belangrijke vitamines zoals A, C, K en diverse B-vitamines. Daarnaast bevatten ze mineralen zoals kalium, magnesium en ijzer. Voedingsvezels, die goed zijn voor de spijsvertering, zijn ook te vinden in groenten. Door deze diversiteit aan voedingsstoffen zijn groenten een essentieel onderdeel van een gevarieerd dieet en dragen ze bij aan een evenwichtige voeding.

 

Meer groenten eten

Maar goed, hoe krijg je die 250 gram groenten dan naar binnen? Nou, dat kan op allerlei manieren en gaat makkelijker dan je denkt. Vervang je broodje pindakaas die je eet als lunch door een salade, of beleg je broodje met bijvoorbeeld tomaat, komkommer en/of sla. Als tussendoortje kun je een smoothie maken of snacken met komkommer en wortel, eten met een lekkere (gezonde) dip.

Opzoek naar lekkere, gezonde recepten? Die hebben we voor je!

Als laatste, en makkelijkste tip, kun je natuurlijk kiezen voor onze groentesappen die bestaan uit 70% groente en 30% fruit. De sappen zijn 100% natuurlijk en bevatten geen toevoegingen. Daarom noemen we het ook wel eens het perfecte groentegemakje 🙂

Comments