fbpx
Icoon check

Voor 9:00 besteld is ’s avonds geleverd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

Lokaal geproduceerd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

100% lokaal

Is appelsap gezond?

Is appelsap gezond?

Appelsap is natuurlijk een heerlijk zoet drankje maar is het eigenlijk wel zo gezond als je denkt? Het antwoord is, ja zeker! Denk er alleen wel om dat jouw appelsapje de juiste ingrediënten heeft zonder bijvoorbeeld toegevoegde suikers, E-nummers en ingrediënten die je op het eerste oog niet herkent. Kies voor een verse variant zonder toevoegingen en laat het pak in de supermarkt liever staan.

Heb je onze appelsapjes al wel eens voorbij zien komen? Onze sappen zijn 100% natuurlijk en aan de sapjes worden geen smaak-, geur- en kleurstoffen, suikers en E-nummers toegevoegd. Gemaakt van appels die we in de buurt plukken bij Boomgaard ‘t Keetje en een klein vleugje citroen. Hoewel we voorzichtig moeten zijn met het maken van gezondheidsclaims, zijn er verschillende redenen waarom appelsap zou kunnen toevoegen aan jouw dieet!

 

Is appelsap gezond?

Wat is het verschil tussen verse appelsap en appelsap uit een pak?

Versheid: Het meest voor de hand liggende verschil is de versheid. Vers geperste appelsap wordt rechtstreeks uit verse appels geperst, terwijl appelsap uit een pak vaak een langere houdbaarheid heeft en soms maanden of zelfs jaren in een pak kan zitten voordat het wordt gedronken.

Toevoegingen: Appelsap uit een pak kan conserveermiddelen en suikers bevatten om de smaak en houdbaarheid te verbeteren, terwijl vers geperste appelsap meestal geen extra toevoegingen bevat.

Smaak: Vers geperste appelsap heeft vaak een intensere, frissere smaak omdat het niet is blootgesteld aan de verwerking en pasteurisatie die appelsap uit een pak ondergaat. Het kan ook variëren in smaak, afhankelijk van de appels die worden gebruikt.

Voedingsstoffen: Hoewel appelsap uit een pak nog steeds vitamines en mineralen kan bevatten, kunnen sommige van deze voedingsstoffen verloren gaan tijdens het verwerken en pasteuriseren. Vers geperste appelsap behoudt doorgaans meer van de natuurlijke voedingsstoffen van de appels, zeker als het koudgeperst wordt.

Kosten: Vers geperste appelsap is meestal duurder dan appelsap uit een pak vanwege de hogere productiekosten en de kortere houdbaarheid.

Over het algemeen is vers geperste appelsap verser, smaakvoller en behoudt het meer voedingsstoffen dan appelsap uit een pak. Het kan echter beperkter houdbaar zijn en vereist vaak meer inspanning om te verkrijgen, aangezien je appels moet persen. Beide opties kunnen lekker zijn, maar de keuze hangt af van je persoonlijke voorkeur en behoeften.

 

Wat zijn de belangrijkste voedingsstoffen in appelsap?

Vitamine C: Appelsap is een bron van vitamine C, een belangrijke antioxidant die kan bijdragen aan een gezond immuunsysteem.

Kalium: Het bevat ook kalium, een mineraal dat belangrijk is voor de regulatie van de bloeddruk en de werking van spieren en zenuwen.

Natuurlijke suikers: Appelsap bevat van nature suikers, die zorgen voor de zoete smaak. Deze suikers leveren energie.Zo heb je alsnog een heerlijk zoet drankje, zonder toegevoegde suikers. Vind je het lastig om af te blijven van ongezond zoetigheid zoals snoep en koek? Probeer dan eens 100% natuurlijk vruchtensap zoals appelsap te drinken!

Water: Een appel, en dus ook appelsap, bestaat voor een groot deel uit vocht. Net als andere vruchtensappen, kan appelsap bijdragen aan je dagelijkse vochtinname. Je lichaam voldoende hydrateren is onwijs belangrijk. Een goede reden om af en toe een lekker appelsapje te drinken!

 

Variatie in Smaak

Appelsap is verkrijgbaar in verschillende variëteiten, zoals puur appelsap, appelsap met pulp, en blends met andere vruchtensappen. Dit biedt keuzemogelijkheden voor mensen met verschillende smaakvoorkeuren.

Houd er wel rekening mee dat te veel suikers nadelige effecten kunnen hebben op de gezondheid, en daarom is het verstandig om appelsap in normale hoeveelheden te drinken. Neem dus niet bij elke maaltijd een glas appelsap maar af en toe een (vers) glaasje raden wij zeker aan! 😉

 

Bestel onze verse appelsapjes hier in een voordelig proefpakket voor kids!

Comments