fbpx
Icoon check

Voor 9:00 besteld is ’s avonds geleverd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

18% korting met code hoera9jaar

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

18% korting = hoera9jaar

De Tamworth Hoeve

Ons restafval

Onze groentesappen worden geproduceerd met een slowjuicer. Een slowjuicer perst het sap langzaam uit groente en fruit waardoor het sap geconcentreerder is. Doordat de machine alles langzaam vermaalt, gaan er weinig nutriënten verloren. Natuurlijk willen wij alleen het sap van de groentes en fruit overhouden maar tijdens het maken van de sappen komt er ook een restproduct uit de slowjuicer. Dit noemen wij pulp. Dit brengen wij naar de Tamworth Hoeve in Wervershoof. En hierover zal ik jullie iets meer vertellen!

De Tamworth Hoeve

Bakken vol pulp

Tijdens het persen van de sappen komt de pulp uit de machine. Alle pulp wordt opgevangen in witte, kleine bakken die we onder de slowjuicer kunnen zetten. Na een dag persen vullen we soms wel 10 bakken pulp, best veel dus! Deze witte bakken legen we dan buiten in een hele grotere bak. Aan het eind van de dag komt Nick van de Tamworth Hoeve langs om deze bak op te halen. De pulp wordt dan gebruikt als voer voor de varkens en andere dieren van de Tamworth Hoeve.

 

5 sterren varkensboerderij

Zuss&Sap is gevestigd in het gezellige Wervershoof. Een paar straten verderop vind je een gezellige varkensboerderij, de Tamworth Hoeve. Op deze boerderij zijn niet alleen varkens te vinden, maar ook schapen, loopeenden en een prachtige pluktuin met de mooiste bloemen. De Tamworth Hoeve is een 5 sterren varkenshouderij. De Tamworth varkens worden op een natuurlijke manier gehouden en lopen 365 dagen per jaar buiten, dit vinden wij natuurlijk super goed! Daarnaast worden de varkens gevoerd met afvalstromen. Denk hierbij aan afgekeurde groenten, fruit, brood en zuivelproducten. Zo krijgen producten die niet meer geschikt zijn voor menselijke consumptie, zoals de pulp van onze sappen, toch nog een prachtige bestemming!

 

Ben je benieuwd naar meer informatie over de Tamworth Hoeve? Bekijk hier de website!

Website ‘De Tamworth Hoeve’

Comments