fbpx
Icoon check

Voor 9:00 besteld is ’s avonds geleverd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

Lokaal geproduceerd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

100% lokaal

Gezonde(re) traktatie

Sint Maarten (11 november)

Niet overal in Nederland wordt Sint-Maarten gevierd, maar bij ons in het noorden zijn vanavond de straten weer gevuld met kindjes, zelfgemaakte lampionnen, gezellige liedjes en tassen vol lekkers. Snoep is natuurlijk een makkelijke optie om uit te delen op 11 november (en op andere dagen wanneer er getrakteerd kan worden), maar heb je ook al eens over een gezonde(re) traktatie nagedacht? Wij wel! En dit delen we natuurlijk graag met jullie!

Gezonde(re) traktatie

Zakje popcorn

Heb je er wel eens over nagedacht om zelf popcorn te maken en dit uit te delen tijdens Sint-Maarten? Dit is namelijk een simpele en verantwoorde traktatie (en ook nog eens ‘budgetproof’ 😉) Koop een zak met popcorn mais en je hebt binnen een paar minuten een pan vol met popcorn gemaakt. Verdeel de popcorn over zakjes, leuke strik er om heen en je traktaties is Sint Maarten ready!

 

Fruit

Tussen alle bakken snoep vind je ook wel eens een mandarijntje, super goed maar natuurlijk niet heel aantrekkelijk tussen al die snoepjes. Maar natuurlijk kun je je stuk fruit ook opleuken! Teken er een gezichtje op of maak er een lijfje aan vast door middel van een pakje drinken. Maak er je eigen feestje van!

 

Rozijntjes

Rozijntjes zijn een lekker en verantwoord lekkernijtje voor kinderen. Heerlijk zoet maar alsnog verantwoord! Kies voor een leuk doosje of doe er een leuk papiertje om, is het ook nog een een cadeautje om uit te pakken! Dat maakt dit de perfecte gezonde(re) traktatie!

 

Suikervrije lolly’s 

Suikervrij snoep, dit klinkt misschien niet heel aantrekkelijk maar tegenwoordig is het verschil bijna niet meer te proeven. Het snoepmerk Chupa-Chups heeft bijvoorbeeld suikervrije lolly’s in hun assortiment. Minder slecht voor de tanden en net zo lekker!

 

Speelgoed

Met Sint-Maarten denk je gauw aan het uitdelen van snoep, maar dit hoeft natuurlijk niet! Tegenwoordig kun je hele leuke, kleine speelgoedjes shoppen zoals stickers, pennen en gummen. Zo deelde de bloemist bij ons in de stad altijd kleine plantjes uit, dit vond ik toen altijd zo leuk! Stiekem veel leuker dan een snoepje!

 

Toversapjes

Onze eigen Toversappen kunnen natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Een heerlijk, zoet en gezond sapje voor jouw kleintje en perfect om uit te delen als traktatie. De Toversappen komen in drie smaken waardoor er voor ieder kind wel een smaak tussen zit die hij of zij lekker vindt. Ben je benieuwd naar onze Toversappen? Je leest er meer over door te klikken op deze link!

 

Voor iedereen die langs de deuren gaat vanavond, veel plezier! En onthoud, af en toe een snoepje is helemaal niet erg! 😉

Comments