fbpx
Icoon check

Voor 9:00 besteld is ’s avonds geleverd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

18% korting met code hoera9jaar

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

18% korting = hoera9jaar

Eet beter niet minder tijdens je lunch

Eet beter niet minder tijdens je lunch

Laten we onze lunch eens naar een nog hoger niveau tillen. Eet beter niet minder tijdens je lunch. Hoe je op een simpele maar overheerlijke én gevarieerde manier nog gezonder kunt gaan lunchen gaan we je in deze blog vertellen.

We kunnen het eigenlijk niet vaak genoeg zeggen, maar we moeten met z’n allen echt meer groenten gaan eten. Door dit te bereiken kun je het beste bij iedere maaltijd iets van groenten toevoegen. Je kunt bijvoorbeeld je favoriete groenten wokken en er dan met roerei een lekkere en voedzame groenteomelet van maken.

Wat ook echt super makkelijk is!

Wij maken tegenwoordig regelmatig een portie extra groente voor het avond eten om het vervolgens de volgende dag aan onze lunch toe te voegen.

Zo kom je op een hele makkelijke manier aan extra groente en is ook nog eens verassend lekker! Wat we tijdens onze lunch eten is dus afhankelijk van wat we de vorige dag hebben gegeten. Waren het wok groenten, dan eten we ze de volgende dag koud met bijvoorbeeld wat sla, en kip. Maar je kunt er eventueel ook noten, zaden, blokjes kaas, gekookt ei, feta, zalm of pasta aan toevoegen. Het moet natuurlijk wel een lekker gevuld bord zijn, zodat je voldoende calorieën binnen krijgt. In groentes zitten immers weinig calorieën en boordevol vitamines, mineralen en vezels.

Als je gekookte aardappelen met groente hebt gegeten kan de groente de volgende dag ook verassend lekker zijn;

  • Bietjes – maak een lekkere bietensalade met rucola, avocado, mozzarella, wat noten, appel en honingmosterd dressing
  • Broccoli – bak wat extra ui, 1 hele paprika en een bakje champignons in een koekenpan en als laatste je broccoli even aan
  • Hutspot of boerenkool – maak de volgende dag heerlijke aardappelpannenkoekjes – met een beetje olijfolie in een koekenpan bak je kleine platte schijfjes om en om bruin, kaas erop en smullen dat je doet
  • Spinazie – laat een handje rauw en ongekookt in je koelkast staan om als sla tijdens je lunch gebruiken
  • Sperziebonen, peulen, soperwten, snijbonen of sugarsnaps – Je kunt het beste iedere dag iets van peulvruchten eten, want ze zitten immers boordevol eiwitten. Ze zijn uitermate geschikt om de volgende dag koud eten met wat gemengde sla, halve paprika, wat rauwe ui, sherry tomaatjes, 2 eieren, en wat noten of zaden

Start dus gewoon met het bereiden van een extra portie groente voor het avondeten en denk er alvast over na hoe je er de volgende dag mee gaat lunchen. Je eet daardoor gezonder, gevarieerder en op een makkelijke manier meer groente dan je altijd al deed. Zo eet je beter en niet minder tijdens je lunch. Gekookte groente kun je 2 tot 3 dagen in je koelkast bewaren, dus komt het er de volgende dag niet van, eet je het toch de dag erna!

Eet beter niet minder tijdens je lunch

Comments