fbpx
Icoon check

Voor 9:00 besteld is ’s avonds geleverd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

Lokaal geproduceerd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

100% lokaal

Darmen en je hersenen

Gezondheid

Zoals jullie vast al wel kunnen raden vinden wij gezondheid erg belangrijk. Gezondheid gaat bij ons niet alleen over een gezond lichaam of gezonde voeding maar ook over mentaal goed in je vel zitten. Onze darmen en hersenen communiceren continu met elkaar, waardoor gezonde voeding en goed in je vel zitten nauw samengaat.

Daarom hebben wij Annemarie van Het persoonlijk Dieet gevraagd om een blog hierover te schrijven, die wij weer met jullie kunnen delen. Deze blog lees je hieronder.

Darmen en je hersenen

Welzijn en Gezondheid

Bij ons staat welzijn centraal, zowel mentaal als fysiek. We hechten veel waarde aan een gezonde levensstijl en streven ernaar om op een goede manier ouder te worden. Het begint allemaal in onze darmen en heeft invloed op onze hersenen. Onze darmen spelen namelijk een belangrijke rol in ons algehele welzijn.

Een evenwichtige darmflora, bestaande uit ‘goede’ en ‘slechte’ bacteriën, is van invloed op verschillende aspecten van onze gezondheid. Voeding speelt een belangrijke rol in het ondersteunen van ons biochemische systeem, dat ons lichaam en onze geest aanstuurt. Het handhaven van de diversiteit van deze bacteriën is van groot belang voor ons algehele welzijn.

Darmen en je hersenen

De diversiteit van je darmflora heeft invloed op ons welzijn en kan van invloed zijn op ons gedrag. Er zijn steeds meer wetenschappelijke inzichten die laten zien hoe onze darmen kunnen communiceren met onze hersenen. Recent onderzoek heeft aangetoond dat bepaalde darmbacteriën verlangens naar specifieke voedingsmiddelen kunnen beïnvloeden, en dit gebeurt door signalen vanuit de darmen naar de hersenen.

Onze darmen en hersenen hebben een continue communicatie via de hersen-darm as. Wat we eten kan invloed hebben op de biochemie en de werking van onze hersenen. Het is interessant op te merken dat onze hersenen en darmen een vergelijkbare vorm hebben.

Daarom is het belangrijk om goed voor je darmgezondheid te zorgen. Dit kun je doen door gezond te eten en voldoende vezels binnen te krijgen (vezels zijn goed voor je darmen), regelmatig te bewegen, voldoende te slapen en te zorgen voor ontspanning!

Heb je hier hulp bij nodig? Ik bekijk het lichaam als één geheel en kijk ook of er verbeteringen zijn op gebieden van je bio-ritme, ontspanning en beweging. Stuur een mailtje naar annemarie@hetpersoonlijkedieet.nl voor je vragen of klik op deze link naar de website.

Comments