fbpx
Icoon check

Voor 9:00 besteld is ’s avonds geleverd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

18% korting met code hoera9jaar

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

18% korting = hoera9jaar

Onze detoxtips op een rijtje!

Een succesvolle sapkuur

Op zoek naar een verfrissende reset voor lichaam en geest? Een sapdetox kan dan precies zijn wat je nodig hebt! Ontdek in onze nieuwe blog een verzameling detoxtips. Van hoe belangrijk het is om genoeg water te drinken tot het ontdekken van alle smaken, plus het luisteren naar je lijf: deze tips zijn de sleutel tot een succesvolle sapkuur. Lees verder en ontdek hoe je jezelf kunt ondersteunen tijdens en na je sapdetox.

Oh ja, aan het einde van de blog lees je ook nog eens mijn persoonlijke detoxtips!

Onze detoxtips op een rijtje!

Drink voldoende water

Water drinken is ontzettend belangrijk! Door genoeg water te drinken kan jouw lichaam de gifstoffen wegspoelen. Daarnaast is het heel belangrijk om gehydrateerd te blijven. Krijg je tijdens je detox bijvoorbeeld last van hoofdpijn? Dat is een teken dat je een aantal glazen water extra mag drinken per dag tijdens je detox!

 

Verschillende smaken

Elk sapje heeft zijn eigen ingrediënten en daardoor ook allemaal andere vitamines en voedingsstoffen. Door alle verschillende sappen te drinken krijg je dus een breed scala aan vitamines en voedingsstoffen binnen. Door de verschillende ingrediënten krijg je ook allerlei verschillende smaken, waardoor je detox makkelijker vol te houden is. Tip van mij: Bewaar je favoriete sapjes tot de laatste dag. Heb je moeite met de citroen– en gembershot? Neem deze met wat warm water!

 

Vermijd bewerkte voedingsmiddelen

Doe je een detox waarbij je mag eten, zoals bij de Detox & More? Dan ontvang je een lijst met verantwoorde voeding die je kunt eten, en een lijst met producten die je beter kunt laten staan of met mate kunt eten. Probeer je tijdens je detox ook echt aan deze voedingslijsten te houden voor het allerbeste resultaat. Dus geen ‘cheat days’ helaas!

 

Luister naar je lichaam

In je lichaam gebeurt veel tijdens je detox. Luisteren naar je lichaam is daarom natuurlijk eigenlijk wel een van de belangrijkste detoxtips! Je gifstoffen worden afgevoerd, je spijsvertering verandert, je energieniveau wordt anders en er kan nog een heleboel veranderen. Ieder lichaam reageert anders op de sapkuur, dus luister naar wat jouw lichaam nodig heeft.

 

Fysieke activiteit

Doordat je voedingspatroon verandert, kun je dit gaan merken aan de lichaamsenergie. Daarnaast is je lichaam hard aan het werk om alle gifstoffen weg te werken. Vraag daarom op het gebied van fysieke activiteiten niet te veel van jezelf. Ben je normaal vaak in de sportschool te vinden? Of ben je het liefst een paar uur aan het hardlopen of fietsen? Probeer eens wat lichtere oefeningen zoals yoga of wandelen.

 

Na de detox

Je detox is voorbij maar dat betekent natuurlijk niet dat je alles wat je hebt gedaan en geleerd meteen weer los kan laten. Na je detox begint je weg naar een gezonder leven pas echt! Probeer dit dan ook vol te houden. Als je na de detox meteen weer terugvalt in je oude patroon zal het resultaat zichtbaar minder zijn.

Tip! Je ontvangt wat extra sappen in je pakket. Deze zijn voor na je detox zodat je ook na je detox de vele vitamines en mineralen binnenkrijgt.

 

Mijn persoonlijke detoxtips

  • Samen is alles leuker! Mijn tip is dan ook om de detox samen met iemand te doen. Zo kun je overleggen, samen wandelen en kunnen jullie samen werken aan jullie nieuwe gezonde gewoontes!
  • Je krijgt een schema met wanneer je welke sap het beste kunt drinken, maar hier kun je natuurlijk zelf ook een beetje richting aan geven. Zo eet ik liever mijn soepje in de middag als lunch.
  • De shotjes kunnen best pittig zijn qua smaak. Giet daarom een scheutje van je shotje in een glas warm water en de smaak wordt een stuk minder en je hebt ook meteen een glas water gedronken!

 

Vond je deze detoxtips interessant om te lezen maar heb je nog vragen? Je kunt je vraag stellen via deze link!

Comments