fbpx
Icoon check

Voor 9:00 besteld is ’s avonds geleverd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

Lokaal geproduceerd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

100% lokaal

De gezondheidsvoordelen van lentegroenten- en fruit

Hallo lentegroenten- en fruit

Na maanden van kou en toch wel wat somberheid is daar dan eindelijk de lente! De zonnestralen beginnen langzaam te schijnen en de vogeltjes beginnen te fluiten. Wij zijn er gek op! Het eten van lentegroenten- en fruit is niet alleen ontzettend smaakvol, het heeft ook gezondheidsvoordelen voor jou en voor de aarde. Elk seizoen heeft zijn eigen groenten en fruit, en zo ook de lente. In deze blog lichten we onze favoriete lentegroenten- en fruit uit!

De gezondheidsvoordelen van lentegroenten- en fruit

Asperges

Wanneer de Asperges weer te verkrijgen zijn weet ik zeker dat de lente is begonnen! Deze groente is te verkrijgen van ongeveer maart tot juni, met april en mei als de piekmaanden. In deze maanden is ons seizoenssapje Aspergetijd dan ook beschikbaar. Asperges zijn knapperig en hebben een aardse smaak die heerlijk is, of je ze nu grilt, roostert, stoomt of drinkt in onze sap Aspergetijd. Witte en groene asperges zijn de meest voorkomende soorten. Groene asperges groeien boven de grond en worden blootgesteld aan zonlicht, waardoor ze groen kleuren. Witte asperges groeien onder de grond en worden geoogst voordat ze blootgesteld worden aan zonlicht, waardoor ze hun karakteristieke bleke kleur behouden. Grappig he?

 

Spinazie

Spinazie is zo’n veelzijdige groente die wij graag eten en in onze sappen gebruiken. Je kunt het natuurlijk lekker eten als stamppot met aardappels, maar je kunt ook eens verder denken dan dat, denk aan salades, roerbakgerechten, smoothies of zelfs quiches. Het is boordevol voedingsstoffen zoals ijzer, vitamines en mineralen. Hoewel spinazie tegenwoordig het hele jaar door verkrijgbaar is dankzij moderne landbouwmethoden, is het piekseizoen voor verse spinazie meestal in het voorjaar en de vroege zomer. Tijdens deze periode is spinazie op zijn best qua smaak en textuur.

Sapjes met spinazie: Groene Energie, Lente Kriebels, Winterse Boost, Groene Toversap en 100% Groene Groentesap.

 

Radijsjes

Wanneer we vroeger gingen barbecueën bij mijn opa en oma haalde ze speciaal voor mij radijsjes, zo lekker vond ik ze (en nu nog steeds 😉). Ik kende radijsjes alleen in het lichtroze, maar ze zijn er in nog veel meer kleuren. Van helderrood tot roze, paars, wit of zelfs zwart. Deze kleine, pittige knolletjes zijn perfect om een beetje pit aan je salades toe te voegen. Radijsjes zijn gemakkelijk te kweken en hebben vaak een korte groeiperiode. Ze kunnen zowel in de lente als in de herfst worden gekweekt.

 

Artisjokken

Artisjokken hebben misschien wat werk nodig om te bereiden, maar ze zijn zeker de moeite waard (vinden wij ;)), wat betreft gezondheidsvoordelen en smaak. Ze hebben een unieke, hartige smaak en zijn geweldig om te dippen of toe te voegen aan pasta’s en salades. Hoewel artisjokken tegenwoordig het hele jaar door verkrijgbaar zijn, is het piekseizoen meestal in het voorjaar en de vroege zomer, wanneer ze op hun best zijn qua smaak en textuur.

 

Aardbeien

Aardbeien zijn het symbool van de lente, het teken dat het mooie weer is begonnen! Ze zijn sappig, zoet en perfect om toe te voegen aan ontbijtgranen, yoghurt of gewoon om zo te eten. Je kunt ze natuurlijk ook drinken in ons sapje Zomer Zoen. Wist je eigenlijk al dat aardbeien behoren tot de rozenfamilie?

 

Ananas

Hoewel ananas het hele jaar door verkrijgbaar is en ook een zomerse, tropische smaak heeft, is het in de lente op zijn best. Het is verfrissend en sappig. Perfect voor smoothies, desserts of gewoon als een verfrissende snack. Natuurlijk gebruiken wij ze ook graag voor onze sappen. Laten we toevallig al eens een blog geschreven hebben over ananas, de gezondheidsvoordelen van ananas.

Sapjes met ananas: Roze Wolk, Oranje Bliksem, Zomer Zoen, Winterse Boost, en Groene Toversap.

 

Citroenen

Wij zijn gek op citroenen! Niet alleen vanwege de frisse smaak, maat ook omdat citroen onwijs gezond voor je is! Je leest meer over alle gezondheidsvoordelen van citroen in deze blog. Ben je na het lezen over citroenen net zo enthousiast geworden over deze vrucht als wij? Dan bestel je de 100% pure citroenshot hier! Wist je al dat de citroenschil ook veel wordt gebruikt in de keuken? Zo wordt bijvoorbeeld limoncello alleen gemaakt van de schil van de citroen en niet van de ‘binnenkant’.

 

Sapjes met citroen: Appelsap, Rooie Donder, Groene Energie, Gele Rakker, Bieten Power, Winterse Boost, 100% Gele Groentesap, en 100% Groene Groentesap.

Comments