fbpx
Icoon check

Voor 9:00 besteld is ’s avonds geleverd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

18% korting met code hoera9jaar

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

18% korting = hoera9jaar

De gezondheidsvoordelen van ananas

Ananas sap

We gebruiken graag ananassap in onze Zuss & Sapjes. Waarom? Om te beginnen natuurlijk vanwege de heerlijke zoete smaak. Het geeft de sappen meteen een frisse, zoete basis. Daarnaast zijn wij fan van ananas vanwege de velen gezondheidsvoordelen. Ben je nou benieuwd naar deze voordelen? Daar vertellen we je graag meer over in deze blog!

De gezondheidsvoordelen van ananas

Tropische smaak

Ananas staat bekend om haar lekkere, tropische zoete smaak. Of je hem nu zo eet, in een (Zuss &) sapje drinkt of mixt in je favoriete gerechten, het geeft een heerlijke smaak aan elk gerecht. Dankzij die natuurlijke zoetheid hoef je geen extra suiker toe te voegen aan je desserts of smoothies. Gewoon lekker vers is genoeg!

 

Vitaminen en mineralen

Deze tropische schat zit vol met goede dingen, zoals vitamine C, mangaan en B-vitaminen. Gezondheid in een sappig pakketje! Daarnaast heeft ananas vezels die goed zijn voor je spijsvertering. Dus, als je buik een beetje extra liefde nodig heeft, is ananas een goede optie (wat natuurlijk helemaal geen straf is)!

 

Keukenavonturen

Ananas is op onwijs veel manieren te gebruiken in de keuken. Gooi het in je fruitsalade, mix het in je smoothie, of voeg het toe aan je BBQ-avonturen. Het werkt altijd goed! Daarnaast is het een echte dorstlesser. Ananas kan je ook helpen gehydrateerd te blijven, het bestaat namelijk voor een groot deel uit water. Doordat het uit veel water bestaat is deze vrucht ook nog eens laag in calorieën. Let je een beetje op de calorieën? Dan is ananas een perfecte snack!

 

Leuk weetje

Wist je dat ananas oorspronkelijk uit Zuid-Amerika komt en door ontdekkingsreizigers naar Europa werd gebracht? Het was zo’n exotische en unieke vrucht dat het in de 18e eeuw een ware sensatie werd. Mensen organiseerden zelfs speciale feesten om ananassen te tonen, en kunstenaars verwerkten de vrucht in hun schilderijen als symbool van luxe en gastvrijheid. Inmiddels kunnen we deze heerlijke vrucht gelukkig gewoon scoren bij de supermarkt of de groenteboer!

 

In veel van onze sappen zit ananas, zoals in Roze Wolk en Oranje Bliksem. Wil je deze sappen eens proberen? Je besteld ze hier!

Comments