fbpx
Icoon check

Voor 9:00 besteld is ’s avonds geleverd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

Lokaal geproduceerd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

100% lokaal

Wat eet je na het sporten?

Eten na het sporten

Je hebt net de sportschool verlaten, of die laatste kilometers achter de rug, en je voelt je geweldig! Maar, wat doe je na je sportsessie? Wat je na je workout eet, kan echt een groot verschil maken voor je lichaamsherstel en je algehele prestaties, onwijs belangrijk dus! Laten we eens dieper ingaan op waarom de voeding na het sporten zo belangrijk is en wat je lichaam echt nodig heeft.

Wat eet je na het sporten?

Bouw je spieren na het sporten met eiwitten

Eiwitten, de helden van het spierherstel. Ze zijn als kleine bouwsteentjes die je spieren herstellen en sterker maken. Ben je dus flink aan het sporten en wil je meer spieropbouw? Dan is genoeg eiwitten eten essentieel. Denk aan Griekse yoghurt, eieren, kip, vis, tofu of een proteïneshake als je echt een flinke dosis eiwitten wilt.

 

Koolhydraten: brandstof voor je motor

Koolhydraten zijn je energieleveranciers, vooral na een pittige sportsessie. Ze vullen je uitgeputte energievoorraden weer aan zodat je vol energie door kan gaan met je dag. Ga voor volkoren granen, zoete aardappelen, quinoa, en havermout om die energielevels weer op peil te brengen.

 

Stay hydrated!

Na al dat zweten is hydratatie super belangrijk. Water is je beste vriend, maar kokoswater is ook top als je wat extra elektrolyten wilt binnenkrijgen. Ben je niet zo’n fan van extra water drinken? Kies dan voor waterrijk fruit en waterrijke groenten. Hier zijn enkele voorbeelden van waterrijke fruitsoorten en groenten:

Komkommer: Bestaat voor ongeveer 95% uit water.

Sla: IJsbergsla en romaine bevatten veel water en zijn lekker knapperig.

Selderij: Een andere dorstlesser met ongeveer 95% water.

Tomaten: Sappig en heerlijk, bestaan voor bijna 94% uit water.

Paprika: Rood, geel of groen, paprika’s bestaan voor ongeveer 92% uit water.

Watermeloen: De koning van de waterrijke vruchten, bestaat voor ongeveer 92% uit water.

Aardbeien: Heerlijk en bestaat voor ongeveer 91% uit water.

Meloenen: Of het nu gaat om cantaloupe of honingmeloen, ze bevatten ongeveer 90% water.

Ananas: Sappig en bevat ongeveer 86% water.

Perziken: Verfrissend en bevat ongeveer 89% water.

 

Goede vetten: krachtpatsers voor je lichaam

Gezonde vetten zijn geweldig voor het verminderen van ontstekingen en helpen bij het herstel van je lichaam na het sporten. Denk aan noten, zaden, vette vis, avocado en olijfolie als je die gezonde vetten wilt toevoegen aan je dieet.

 

Balans

Een gebalanceerde maaltijd na het sporten met een combinatie van eiwitten, koolhydraten en gezonde vetten geeft je lichaam precies wat het nodig heeft. Zoals we al vaak benoemen is variatie echt de sleutel tot een gezond dieet. Na het sporten draait het allemaal om voedingsmiddelen die je lichaam ondersteunen bij het herstel. Kies slim, probeer nieuwe dingen en ontdek wat het beste werkt voor jouw lichaam. Voed je lichaam met de juiste brandstof voor de beste resultaten!

Comments