fbpx
Icoon check

Voor 9:00 besteld is ’s avonds geleverd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

Lokaal geproduceerd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

100% lokaal

‘Pretox’, de week voor jouw detox

Voorbereiden op jouw detoxkuur

Je staat op het punt je detoxkuur te bestellen, of beter nog; je hebt hem al besteld! Tijd om je voor te bereiden op jouw detoxkuur, maar hoe bereid je je voor op je detox? En waar kun je allemaal rekening mee houden? De week voor de detox is namelijk ook heel belangrijk, dit noemen we ook wel de ‘pretox’. Natuurlijk hebben wij een aantal tips zodat jij je zo goed mogelijk kunt voorbereiden op jouw detox.

Heb je nog niet besteld maar wil je wel graag bestellen? Dat kan via deze link!

‘Pretox’, de week voor jouw detox

De do’s en don’ts voor jou ‘pretox’

Stay hydrated: Van meer water drinken zijn wij altijd voorstander, dit is heel erg belangrijk voor een gezond lichaam maar de week voor de detox en tijdens je detox is het extra belangrijk. Door genoeg te drinken kan je lichaam alle afvalstoffen goed wegspoelen, species wat je wilt tijdens je detox. Als je tijdens je pretox al begint met genoeg water drinken kun je je lichaam een beetje voorbereiden op wat er gaat komen.

Koffie en suiker: Een kopje koffie is natuurlijk heerlijk, maar probeer de kopjes koffie en de suiker wat te minderen of het liefst al helemaal te stoppen tijdens je pretox. Je lichaam zal namelijk echt even moeten afkicken van bepaalde producten zoals suiker en cafeïne. Wanneer je de week voor je detox al zal stoppen of minderen met koffie en suikers zal je tijdens je detox zelf minder klachten krijgen, zoals hoofdpijn. Een ander product die past in dit rijtje en wel de moeite waard is om nog even uit te lichten is alcohol, ook van alcohol kun je het beste even afstand nemen tijdens je pretox.

Eet luchtig: Hou je dieet tijdens je pretox simpel met lichte, gezonde hapjes vol groenten en fruit. Zo raakt je lijf alvast gewend aan al die verse voedingsstoffen. Probeer veel en vet eten alvast te vermijden.

Geen bewerkte producten: Bewerkte producten laten we sowieso liever in de schappen liggen, maar mocht je nou af en toe wel uit pakjes en zakjes eten, probeer dit dan even te vermijden. Pakjes en zakjes zitten vaak vol met suiker, zout, en ongezonde vetten. Ga liever voor puur natuur, onbewerkt voedsel.

Groene thee: Heb je moeite met het afbouwen van het drinken van koffie? Groene thee zit bomvol antioxidanten en is een prima koffievervanger. Het helpt ook nog eens bij het detoxen. Koffie eruit, groene thee erin! 😉

Slaap: Slaap is echt belangrijker voor je lichaam dan je denkt! Door te slapen kan je lichaam herstellen. Zorg dat je genoeg slaapt tijdens je pretox en tijdens je detox. Het is mega belangrijk voor het herstel van je lijf. Het kan dan ook zo zijn dat je tijdens je detox meer vermoeid bent, geef je lichaam dan ook de tijd om te rusten. Wil je meer lezen over slaap? Ook daar hebben we een blog over geschreven.

Lichaam en geest: Bereid niet alleen je lichaam, maar ook je geest voor. Neem even de tijd om jezelf mentaal voor te bereiden op die sapkuur. Zet realistische doelen voor jezelf, schrijf deze op en blijf gemotiveerd! Zet trouwens niet alleen doelen voor tijdens je detox maar ook voor erna, want de tijd erna is net zo belangrijk.

 

Ben je klaar om jouw detoxkuur te bestellen? Al onze kuren en pakketten vind je hier!

Comments