fbpx
Icoon check

Voor 9:00 besteld is ’s avonds geleverd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

Lokaal geproduceerd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

100% lokaal

Intermittent fasting

Wat is intermittent fasting?

Intermittent fasting is een eetpatroon waarbij je afwisselt tussen vasten en eten gedurende bepaalde tijdsperioden. Het draait niet zozeer om wát je eet, al wordt zo gezond mogelijk wel aangeraden, maar wanneer je eet. In plaats van je te focussen op specifieke voedingsmiddelen, concentreer je je met intermittent fasting op de timing van maaltijden. Hier zijn een aantal methodes voor en deze delen wij in deze blog!

Goed om te weten: deze blog is geschreven om jullie te informeren over intermittent fasting en om te vertellen over de mogelijkheden bij deze manier van eten. Bij advies of twijfels raden we je aan een professional te benaderen.

 

Intermittent fasting

Verschillende manieren 

Er zijn verschillende manier om op deze manier te eten:

16/8 Regel: Je eet 8 uur per dag en vast 16 uur. Bijvoorbeeld, niet eten van 8 uur ‘s avonds tot 12 uur ‘s middags de volgende dag.

5:2 Idee: Je eet normaal voor 5 dagen en beperkt dan je calorieën tot 500-600 per dag voor 2 niet-opeenvolgende dagen.

Eat-Stop-Eat: Een of twee keer per week vast je een hele dag, bijvoorbeeld van lunch tot lunch de volgende dag niet eten.

Om en Om Vasten: Afwisselend een dag vasten en dan weer normaal eten.

 

Mogelijke positieve effecten van intermittent fasting

Mensen zeggen dat het helpt met afvallen, betere insulinegevoeligheid, minder ontstekingen en een snellere stofwisseling. Sommige studies suggereren zelfs dat het goed kan zijn voor je hersenen en het vertragen van veroudering. Tijdens het vasten gebruikt je lichaam vet in plaats van koolhydraten als energiebron. Dit kan helpen om vet te verliezen. Ook heeft vasten effecten op hormonen zoals insuline en groeihormonen, wat goed kan zijn voor vetverlies en behoud van spieren.

 

Jouw eigen behoeften

Het is niet voor iedereen. Mensen met medische aandoeningen, zwangere vrouwen en mensen met een eetstoornis moeten voorzichtig zijn. Voordat je hieraan begint, is het slim om te overleggen met een gezondheidsprofessional om te zien of het wel bij je past en hoe je het op een gezonde manier kunt doen. Onthoud altijd dat een dieet en levensstijl moeten passen bij jouw eigen behoeften.

Comments