fbpx
Icoon check

Voor 9:00 besteld is ’s avonds geleverd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

18% korting met code hoera9jaar

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

18% korting = hoera9jaar

De gezondheidsvoordelen van limoen

Limoenen

We hebben jullie al veel verteld over de gezondheidsvoordelen van veel groenten- en fruitsoorten die je vindt in onze sappen, en vandaag is de limoen aan de beurt! Naast de heerlijke, frisse smaak van limoen bevat deze vrucht namelijk ook heel veel gezondheidsvoordelen en deze delen we vandaag met jullie!

De gezondheidsvoordelen van limoen

Rijk aan vitamine C

Limoenen zijn, net als citroenen, een bron van vitamine C. Dit is een krachtige antioxidant die het immuunsysteem kan versterken en kan helpen bij de bestrijding van ziekten en infecties. Voel je een verkoudheid of een griepje opkomen? Dan zou wat extra limoensap je kunnen helpen om dit op afstand te houden!

 

Stimuleert de spijsvertering

De zure smaak van limoenen kan helpen bij het bevorderen van de spijsvertering. Limoensap kan de afscheiding stimuleren van spijsverteringssappen in de maag, waardoor voedsel efficiënter wordt afgebroken en opgenomen. Het kan daardoor ook helpen bij het verlichten van spijsverteringsproblemen zoals brandend maagzuur en een opgeblazen gevoel.

 

Ondersteunt de hydratatie

Limoenen bevatten veel water en elektrolyten, zoals kalium, wat zou kunnen bijdragen aan een goede hydratatie. Het toevoegen van een scheutje limoensap aan je water kan helpen om de vochtbalans in het lichaam te herstellen, vooral op warme dagen of na lichamelijke activiteit.

 

Bevordert een gezonde huid

Naast vitamine C bevatten limoenen ook andere voedingsstoffen die gunstig kunnen zijn voor de huid, zoals vitamine E en antioxidanten. Het regelmatig eten of drinken van limoen(sap) kan helpen bij een gezonde, stralende huid.

 

Hoe kun je limoenen toevoegen aan je dieet?

Limoen is geen vrucht die je lekker als snack even eet (of wel natuurlijk 😉). Het kan daarom zo zijn dat limoen(sap) toevoegen aan je dieet nog best lastig kan zijn. Toch zijn er veel manieren om limoenen toe te voegen aan je dieet. Voeg bijvoorbeeld een scheutje limoensap toe aan je water, thee of saladedressing voor een verfrissende smaak en extra voedingsstoffen. Je kunt ook limoenrasp gebruiken om een vleugje citrusaroma toe te voegen aan gebak, desserts of hartige gerechten.

De makkelijkste manier? Dat zijn natuurlijk onze Zuss & Sapjes! In bijvoorbeeld Oranje Bliksem en Roze Wolk vind je limoenen!

Comments