fbpx
Icoon check

Voor 9:00 besteld is ’s avonds geleverd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

18% korting met code hoera9jaar

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

18% korting = hoera9jaar

De voordelen van slowjuicen

De voordelen van slowjuicen

Groentesap drinken is een handige manier om meer groenten binnen te krijgen. Wij hebben uit ervaring ontdekt dat slowjuicers uitstekend zijn voor het persen van sap. Maar waarom is slowjuicen een effectieve methode voor groentesap? Bij Zuss & Sap bereiden we al onze sappen met behulp van een slowjuicer. De persmethode heeft aanzienlijke invloed op de voedingswaarde en de behoud van vitaminen en mineralen in de sappen. Slowjuicen leidt tot sappen met een rijke smaak en kwaliteit. We delen graag meer informatie over de voordelen van slowjuicen in deze blog.

De voordelen van slowjuicen

Laten we eens kijken naar de voordelen van sap dat is gemaakt met een slowjuicer:

  1. Puur sap zonder pulp – Een slowjuicer scheidt het sap van de vezels, waardoor je alleen het pure sap overhoudt. Dit maakt het mogelijk om meer sap te drinken dan wanneer je een smoothie zou nemen, waardoor je kunt genieten van de smaak van groenten en fruit.
  2. Verbeterde benutting van voedingsstoffen – Slowjuicen behoudt de waardevolle componenten in groenten en fruit, wat kan bijdragen aan een effectievere opname van voedingsstoffen door ons lichaam.
  3. Koude persing voor behoud van smaak – Bij slowjuicen wordt het sap heel langzaam geperst, waardoor de temperatuur laag blijft. Dit helpt de natuurlijke smaken en aroma’s van de ingrediënten te behouden.
  4. Gebruik van de schil – Slowjuicers kunnen zelfs hardere groenteschillen verwerken, wat betekent dat er geen waardevolle voedingsstoffen verloren gaan.
  5. Natuurlijke benadering – Slowjuicers bootsen het proces van kauwen na door groenten en fruit voorzichtig te kneuzen met wormwielen, vergelijkbaar met ons eigen kauwproces. Dit behoudt de oorspronkelijke kenmerken van de ingrediënten en zorgt voor een smaakvol sap.
  6. Rauwe groentes – We gebruiken alleen rauwe groentes, wat kan bijdragen aan het behoud van de natuurlijke eigenschappen van de ingrediënten.

 

Voedingsstoffen

Groentesap is populair vanwege zijn voedzame eigenschappen, waaronder vitaminen, mineralen en andere belangrijke voedingsstoffen. Bij Zuss & Sap zorgen we ervoor dat alle voedingsstoffen van de groenten behouden blijven in ons sap. Onze slowjuicer vermaalt alle ingrediënten langzaam en zonder verhitting, zodat de voedingsstoffen behouden blijven. Hierdoor kun je profiteren van de voordelen van rauwe groenten.

Bij rauwe groenten is elke cel van de plant omgeven door een stevig membraan, de celwand. Wanneer je groenten goed kauwt, help je deze celwand te breken. Dit maakt de voedingsstoffen in de cel beter beschikbaar. Een slowjuicer bootst dit proces na door de celwanden te doorbreken, waardoor de voedingsstoffen in het groentesap gemakkelijker door het lichaam kunnen worden opgenomen. Het lijkt op het kauwen van voedsel.

 

Slowjuicer

Het tegengaan van voedselverspilling

Het verminderen van voedselverspilling blijft een belangrijke kwestie in Nederland. Met behulp van een slowjuicer kunnen we alle delen van groenten, fruit, kruiden en specerijen verwerken, waardoor er niets verloren gaat. Wanneer we groenten door de slowjuicer persen, ontstaat zowel sap als pulp, die we zorgvuldig verzamelen om verspilling te minimaliseren.

Deze pulp bevat nog steeds waardevolle voedingsstoffen, en om dit te benutten hebben we een duurzame oplossing gevonden. We hebben samengewerkt met Tamworth Hoeve, gevestigd in Wervershoof, waar onze pulp wordt gebruikt als voeding voor de varkens.

 

Smaak

Naast het verminderen van verspilling en het behoud van voedingswaarde, hebben sappen geperst met de slowjuicer een verfijndere smaak. Dankzij het langzame proces van het verwerken van groenten en fruit, komen de kleuren en geuren meer tot hun recht. Bovendien wordt oxidatie, het proces dat fruit doet verkleuren, vrijwel geheel voorkomen, waardoor Zuss & Sap-producten langer houdbaar blijven.

Wil je ontdekken wat slowjuicen voor jouw smaakbeleving kan betekenen? Bestel dan snel jouw Zuss & Sap in onze shop en ervaar het zelf!

Als je overweegt om zelf aan de slag te gaan met slowjuicen, dan raden we een Kuving aan, waarmee ook wij zijn begonnen. Later zijn we overgestapt op de Rolls-Royce onder de slowjuicers, van het merk Angel. Deze juicer is gemaakt van hoogwaardig chirurgisch staal en gaat een leven lang mee, en levert de hoogste kwaliteit sap.

Wil je meer te weten komen over onze groentesappen? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief. Als extraatje ontvang je een kortingscode die je kunt gebruiken bij je eerstvolgende bestelling.