fbpx
Voor 9:00 besteld is ’s avonds geleverd
GRATIS Verzending vanaf € 90,-
100% natuurlijk
Lokaal geproduceerd

De voordelen van slowjuicen

Groentesap drinken is een hele makkelijke manier om veel goede voedingsstoffen binnen te krijgen. Wij kunnen uit ervaring zeggen dat het sap uit een slowjuicer óntzettend goed is. Maar waarom is slowjuicen de beste manier om groentesap te maken? Bij Zuss & Sap worden al onze sappen vers geperst in de slowjuicer. De manier van het  persen van de sappen heeft veel invloed op de voedingswaarde en bewaring van vitaminen  en mineralen in de sappen. Door middel van slowjuicen worden de rijkste, lekkerste sappen  bereidt. We vertellen je graag meer over de voordelen van slowjuicen!

De voordelen van slowjuicen

We zetten de voordelen van sap gemaakt door een slowjuicer even voor je op een rij;

  • Puur en alleen sap kun je meer van drinken – Een slowjuicer scheidt het sap van de pulp. Dit betekent dat je puur en alleen sap drinkt zonder vezels. Hier kun je veel meer van drinken dan dat je een smoothie zou nemen. Zo drink je dus veel meer vitamines en mineralen uit een flesje sap.
  • Daarnaast maakt slowjuicen voedingsstoffen beter opneembaar voor je lichaam – Voor ons lichaam is het niet altijd makkelijk om de waardevolle nutriënten uit groenten en fruit ook daadwerkelijk op te nemen.
  • Koud persen behoud meer vitamines – Het woord zegt het al, met een slowjuicer wordt er heel langzaam geperst waardoor je koud perst. Bij bijvoorbeeld een blender worden de groentes in hoog tempo door elkaar gemixt waardoor er warmte vrij komt en er kostbare vitamines verloren gaan. Dat is zonde!
  •  Met schil is gezonder – In een slowjuicer kunnen hardere groentesoorten en schillen is niet nodig. En dat er in de schil juist extra veel vitamines zitten hoeven we jullie vast niet te vertellen.
  •  Dicht bij de natuur – Een slowjuicer bootst je kaken na. De wormwielen kneuzen de groentes en het fruit precies zoals jouw kaken dit ook doen. Hierdoor blijven de gezonde cellen in tact. Daarnaast levert slowjuicen ook meer sap op dan andere persmethoden.

Voedingsstoffen 

Groentesap wordt vaak gedronken vanwege de vele gezondheidsvoordelen. Het bevat  vitaminen, mineralen, vezels en veel andere voedingsstoffen. Bij Zuss & Sap zorgen wij  ervoor dat de nutriënten die groenten bevatten, bewaard blijven en allemaal terecht komen  in het flesje. De slowjuicer waar onze sappen mee geperst worden, vermaalt alles langzaam  en er komt geen warmte aan te pas. Zo blijven de nutriënten bewaard en gaan er geen  voedingswaarden verloren. Zo krijg je al het goeds van rauwe groenten binnen. 

Bij rauwe groente is iedere cel van de plant omgeven door een stug vlies: de celwand. Door  het goed kauwen van groente, zorg je ervoor dat die celwand wordt verpulverd. Hierdoor  worden de voedingsstoffen uit de cel beter beschikbaar. Een slowjuicer doorbreekt deze  celwanden en zorgt ervoor dat de voedingsstoffen in het groentesap makkelijker kunnen  worden opgenomen door het lichaam. Het lijkt namelijk op het proces van kauwen op  voedsel.  

Slowjuicer

Het tegengaan van voedselverspilling 

In Nederland komt voedselverspilling helaas nog op grote schaal voor. Doordat wij gebruik  maken van een slowjuicer, kunnen we alle onderdelen van groenten, vruchten, kruiden en  specerijen vermalen. We hoeven dus niets weg te gooien. Wanneer de groentes hierin  worden geperst komt er sap uit maar ook veel pulp. Dit is een substantie die overblijft van  de geperste groentes. Dit verzamelen wij in bakken. 

Deze pulp zit eigenlijk nog vol met voedingsstoffen en is dus zonde om zomaar weg te  gooien! Daarom zijn wij op zoek gegaan naar een duurzame oplossing hiervoor. Al snel  kwamen we terecht bij Tamworth Hoeve gevestigd in Wervershoof. Tamworth Hoeve komt  de pulp elke week bij ons ophalen. Wij verzamelen dit in bakken en dit wordt vervolgens  gevoerd aan de varkens. 

Smaak 

Naast het tegengaan van verspilling en de hogere voedingswaarde, is de smaak van sappen  geperst met de slowjuicer ook rijker. Dankzij het langzame vermaken van de groenten en  fruit, zijn de kleur en geur intenser. Er komt bijna geen zuurstof bij, waardoor er geen sprake  is van oxidatie (het verbruiningsproces van fruit). Zuss & Sap is hierdoor langer houdbaar! 

Ben jij benieuwd wat de voordelen van slowjuicen voor jouw lichaam doen? Bestel dan snel  jouw Zuss & Sap en ervaar het zelf! 

Wil jij ook de voordelen van sap gemaakt door een slowjuicer ervaren, maar denk je eraan om zelf te gaan slowjuicen dan raden we een kuving aan, hier zijn wij zelf ook mee begonnen. Daarna hebben we de Rolls-Royce onder de slowjuicers aangeschaft van het merk Angel. Alle onderdelen van deze juicer zijn gemaakt van chirurgische staal waardoor hij een levenlang mee gaat en hij levert het beste van het beste qua sap.

Wil je meer weten over onze groentesapjes? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt dan ook direct een kortingscode die je kunt gebruiken bij je eerstvolgende bestelling.

Wil je andere merken met Zuss & Sap vergelijken? Lees dan deze blog

Zuss & Sap

Schootsvel 7H
1671 NW
Medemblik

tech dodo.nl | design Studioviv.nl