fbpx
Icoon check

Voor 9:00 besteld is ’s avonds geleverd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

18% korting met code hoera9jaar

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

18% korting = hoera9jaar

Waarom kiezen voor seizoensproducten?

Sap van het seizoen

In elk seizoen zijn er andere groenten en fruit te verkrijgen. Dit heeft met meerdere factoren te maken, denk aan de lengte van de dag, de temperatuur, zonlicht en regen en neerslag. Wij zijn gek op seizoensproducten, en daarom hebben we ook per seizoen een ander seizoenssapje ontwikkeld.

Zomer Zoen in de zomer, Winterse Boost in de winter, Lente Kriebels in de lente en Herfst Beuk in de herfst. Maar waarom is het nou zo leuk en belangrijk om elk seizoen andere seizoensproducten te eten? Dat vertellen we je vandaag in deze blog!

Waarom kiezen voor seizoensproducten?

Betere smaak en voedingswaarde

Groenten die in het seizoen worden geoogst, hebben over het algemeen een betere smaak en een hogere voedingswaarde, dit is in onze sappen ook zeker te proeven! Ze hebben meer tijd gehad om rijp te worden voordat ze worden geoogst, wat goed is voor de smaak en voedingsstoffen van deze producten. Wat ons betreft een hele goede reden om producten uit het seizoen te eten, want smaak is natuurlijk wel heel belangrijk!

 

Lokale en verse seizoensproducten

Seizoensgroenten zijn vaak lokaal geproduceerd en verser. Dit betekent dat ze minder transportafstand hebben afgelegd om op je bord te belanden, waardoor de voedingsstoffen beter behouden blijven en de ecologische voetafdruk van je voedselconsumptie kleiner is. Wist je bijvoorbeeld dat wij veel lokale producten gebruiken? Zo halen we onze appels bij Het Keetje en onze broccoli ’s bij Verdonk Broccoli.

Wat hier nog een plus van is is dat de groenten en fruit een minder lange transportweg hebben af moeten leggen. Dit is beter voor het milieu. Ook is er minder energie nodig voor het opslaan van deze producten, wat ook weer een pluspuntje is op het gebied van milieuvriendelijkheid.

 

Variatie in voeding

Door te kiezen voor groenten die in het seizoen zijn, wordt je voedingspatroon automatisch gevarieerder. Elk seizoen kun je weer iets anders kiezen en allemaal verschillende recepten proberen. Dit is natuurlijk leuk en lekker, maar het zal er ook voor zorgen dat je een breder assortiment aan voedingsstoffen binnenkrijgt wat natuurlijk ook een grote plus is!

 

Kostenbesparend

Seizoen groenten zijn vaak goedkoper dan buiten het seizoen. Dit heeft met meerdere factoren te maken. De eerste reden kan zijn omdat er grotere aantallen van de producten beschikbaar zijn. Daarnaast hebben seizoen groenten en fruit dus minder energie nodig en minder transport. Dit kan ook bijdragen aan een lagere prijs. En denken om je portemonnee is natuurlijk nooit verkeerd!

 

Via deze link vind je een super handige en leuke kalender: Groente-van-de-Maand-Natuur-Milieu.pdf (natuurenmilieu.nl)

En we hebben zelf ook een groenteplanner gemaakt, hierin lichten we elke week een andere groente van het seizoen uit. Incl een recept zodat je het hele jaar door met de groentes van het seizoen mee kunt eten. Groenteplanner downloaden

Comments