fbpx
Icoon check

Voor 9:00 besteld is ’s avonds geleverd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

18% korting met code hoera9jaar

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

18% korting = hoera9jaar

Touwtjespringen

Touwtjespringen, dat hebben we vroeger vast allemaal wel eens gedaan. Op het schoolplein met een groot touw met z’n allen tegelijk springen. Niet alleen heel leuk, maar ook nog eens een hele goede oefening. Ligt jouw springtouw te verstoffen in de kast? Haal hem er dan gauw uit want wij hebben een hele leuke oefening bedacht! Het geeft net iets meer uitdaging dan het standaard touwtjespringen wat je kent.

Touwtjespringen

Waar is touwtjespringen goed voor?

Cardio boost: Touwtjespringen is een goede oefening die je hartslag verhoogt en je ademhaling stimuleert, waardoor je energieker wordt.

Calorieverbranding: Het is een effectieve manier om calorieën te verbranden en kan helpen bij het behouden van een gezond gewicht of het verbeteren van je conditie, afhankelijk van de intensiteit van de activiteit. Kijk wat jouw doelen zijn en pas hier je oefening op aan.

Supercoördinatie: Touwtjespringen vereist coördinatie tussen je handen en voeten, wat kan bijdragen aan het verbeteren van je algehele behendigheid. Daag jezelf uit om dit te trainen en steeds beter te worden!

Spierplezier: Touwtjespringen activeert verschillende spiergroepen, waaronder de kuiten, billen, buik en armen, waardoor je een algehele lichaamsbeweging krijgt. Wie had gedacht dat zo’n simpel touwtje zo’n full body workout’ kon geven?

Uithoudingsvermogen kweken: Door regelmatig te touwtjespringen, kan je uithoudingsvermogen verbeteren, wat handig kan zijn voor verschillende activiteiten in het dagelijks leven. Zeg maar dag tegen die vermoeide benen na een trap oplopen!

Handig en draagbaar: Touwtje springen is een makkelijke oefening die bijna iedereen wel kan. Je kunt namelijk zelf bepalen op welk tempo je gaat springen.  Daarnaast heb je bijna niks nodig, gewoon een touw en wat ruimte. Supermakkelijk en overal te doen. In de gym, buiten of gewoon in huis.

Stress killen: Beweging kan helpen bij het verminderen van stress en het verbeteren van je gemoedstoestand, waardoor je je zowel fysiek als mentaal beter voelt. Hoe werkt dat precies? Lees het in deze blog!

 

Een makkelijke oefening met een springtouw

Wat heb je nodig voor deze oefening?

 • Een stevig springtouw van de juiste lengte (ongeveer op borsthoogte als je erop staat)
 • Voldoende ruimte om te springen

Wat moet je doen?

 • Begin met een normale sprong, waarbij je het touw onder je voeten door laat gaan.
 • Maak vervolgens twee dubbele sprongen, waarbij het touw twee keer onder je voeten doorgaat voordat je landt.
 • Keer terug naar een enkele sprong.
 • Herhaal dit patroon: enkele sprong, dubbel-dubbel, enkele sprong.

Tips voor deze oefening:

 • Zorg ervoor dat je je polsen en armen gebruikt om het touw snel en soepel rond te laten draaien.
 • Begin in een rustig tempo en verhoog geleidelijk de snelheid zodra je comfortabeler wordt.
 • Focus op het behouden van een goede houding en land zachtjes om blessures te voorkomen.
 • Voer de oefening uit gedurende 5-10 minuten als een leuke cardio-workout.
 • Deze oefening combineert ritme, snelheid en coördinatie, wat het een leuke uitdaging maakt voor touwtjespringliefhebbers!

 

Heb jij nog geen goed springtouw in huis?
We got you! Het echte Zuss & Sap springtouw bestel je hier!

Comments